به گزارش خبرنگار مهر، سه شنبه شب در حالی مراسمی به نام روز خبرنگار در شیراز برگزار شد که بیش از ۷۰ درصد حاضرین در مراسم خبرنگار نبودند و این مراسم نیز به نکوداشت و اهدای پنجمین نشان مفاخر استان فارس به سیروس رومی نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت اختصاص یافت.
مراسم روز خبرنگار در شیراز در حالی برگزار شد که استاندار فارس که اخیرا یکی از گزینه های شهرداری تهران شده، در مراسم حضور نداشت و تنها به قرائت پیام تبریک وی قناعت شد. مراسمی که مملو از سخنرانی بود و سهم خبرنگاران هم سخنرانی دو تن از آنها بود تا از درد و دل هایشان بگویند.
مراسم امسال هم مانند رویه همیشگی بیشتر سخنران محور بود تا رویداد محور و تنها اتفاق آن نکوداشت سیروس رومی بود.
یکی از پیشکسوتان و اعضای خانه مطبوعات فارس با گلایه از اینکه چهره های حاضر در این برنامه بیش از اینکه موید خبرنگاری آنان باشد، بستگان خبرنگاران را شامل می شود، گفت: شوق دیدار استاد امین فقیری روز خبرنگار را برایم تحت شعاع قرار می دهد زیرا من به خودم می بالم که شاگرد استادانی نظیر او و معتمد نژاد، فرقانی، محسنیان راد وحسین انتظامی بودم.
بهمن پگاه راد در جمعی که با حضور معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، معاون سیاسی امنیتی استانداری فارس، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، مدیرکل ورزش و جوانان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد برگزار شد با تاکید بر اینکه در این نشست به حق بود که حضور خبرنگاران بیشتر باشد افزود: امیدوارم روزی به شادی در میان خبرنگاران برسیم.
وی در ادامه متنی سراسر احساسی در خصوص شغل خبرنگاری قرائت کرد در حالیکه این نویسنده و روزنامه نگار پرپیشینه حکایت خبرنگاران را تک درخت پاییزی برشمرد که در شعری از عباس مهرپویا به روشنی بیان شده است.
خبرنگاران در طول تمامی دوران تنها بودند/نداشتن سرپناه درد بزرگترها هم هست
پگاه راد در ادامه افزود: به راستی خبرنگاران در طول تمامی دوران تنها بودند، زیرا مسئولان تا وقتی حال روزنامه نگاران را جویا می شوند که کارشان دارند.
این نویسنده و روزنامه نگار شیرازی که سالها در روزنامه خبرجنوب قلم می زند عنوان کرد: برخی معتقدند هرگز نباید خبرنگار با پتکِ قلم صورتکها را کنار بزند.
وی با اشاره به اینکه امروز مشکلات خبرنگاران جوان که اغلب نوستالژی دهه ۶۰ را به همراه دارند و اغلب زاده دهه ۷۰ هستند یکسان است، اکنون درد جامعه مطبوعات به ویژه نسل جوان علاقه و مسایل مالی و نداشتن سرپناه است که این درد بزرگترها هم هست.
وی این جمله که روزنامه نگاران بی صبرانه مشتاق اجرای میثاق نامه حرفه ای رسانه هستند بار دیگر مشکلات خبرنگاران به ویژهدر شهرستانها را گوشزد کرد و خطاب به معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت: به عنوان یک پیشکسوت تقاضا می کنم مشکلات خبرنگاران را دریابید.
دیوار اهالی رسانه از هر دیواری کوتاه تر است/انتقاد از لایحه سازمان نظام رسانه ای کشور
این درحالیست که زهرا جعفری به عنوان نماینده انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری استان فارس با یادکردی از عطا شعبانی راد خبرنگار استان فارس که در بستر بیماری است گفت: دیوار اهالی رسانه از هر دیواری کوتاه تر است.
خبرنگار روزنامه عصرمردم سه گانه رویداد،مخاطب و رسانه را مورد تاکید قرار داد و گفت: با ورود سیل آسای وسایل ارتباط جمعی به دهکده جهانی شاهد عملی شدن شعار «رسانه خود یک پیام است» و تبدیل این سه گانه به نقاطی درهم پیچیده هستیم تا جایی که مخاطب خود رسانه ای است نامحدود و رویداد خود مخاطبی از بازخورد آنی خود است؛ رسانه هم مخاطبی در برابر هجوم رویدادهاست.
وی از لایحه تشکیل سازمان نظام رسانه سخن گفت و افزود: سازمانی که می خواهد مرکز اتکای روزنامه نگاران برای آموزش، حمایت های حقوقی و امنیت شغلی باشد و به عنوان یکی از الزامات توسعه فرهنگی و اجتماعی به کمک توسعه اقتصادی، سیاسی و پیشرفت همه جانبه بیاید. اما آنچه در این رهگذر بسیار حایز اهمیت است محکم کردن اساس کار از طریق قانون برای ایجاد یک نظام جامع مطبوعاتی است. قانون باید سرچشمه ای متین و محکم مبتنی بر استقلال حرفه ای روزنامه نگاران بویژه خبرنگاران باشد.
جعفری فارغ از ایرادات و انتقادات بر این سازمان عنوان کرد: یادمان نرود بخش قابل ملاحظه ای از کارکرد رسانه ها نظارت بر رفتار حاکمیت است، لذا در فضایی با این نوع کارکرد و ماهیت نمی توان نقش داوری را برعهده دولت گذاشت.
وی تصریح کرد: نیم نگاهی به تاریخ روزنامه نگاری ایران نیز نشان می دهد که مشکل و چالش اصلی خبرنگاران و روزنامه نگاران از نابرابری قدرت حکومت با قدرت روزنامه نگاران است. بنابراین در تدوین هر طرح و آیین نامه ای باید ابتدا به دنبال کاهش این نابرابری ها بود؛ تا دیده بانی منابع قدرت تقویت و تولید محتوا صادقانه، بی طرفانه و منطبق با واقعیت باشد.
این نماینده بانوی انجمن صنفی خبرنگاران و عکاسان خبری استان فارس در پایان تاکید کرد: در قانون، خبرنگاری به عنوان مشاعل سخت آورده شده اما در همین قانون خبرنگاران زن حذف شده است؛ یا روزنامه نگاری را مردانه کنید یا ما را حذف نمایید.
نماینده خبرنگاران شهرستان ها از هفته نامه «نی ریزان» نی ریز فارس هم پشت تریبون قرار گرفت و خطاب به معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت: اگر دولت به دنبال نهادینه کردن دموکراسی است باید توجهی به رکن چهارم دموکراسی که مطبوعات هستند، کند.
واحد مشاوره تلفنی در حوزه مطبوعات تشکیل شود/وجود وکلای دلسوز مانع تعطیلی نشریات
امین رجبی با بیان اینکه اگر مطبوعات رسالت خود را به خوبی انجام دهند می توانند شیوه های زندگی را تغییر داده و خدمت بهتری به دولت ارایه کنند پیشنهاد داد: واحد مشاوره تلفنی در حوزه مطبوعات طرحی است که می تواند هم قبل از چاپ و هم بعد از انتشار به صاحبان رسانه و مطبوعات و روزنامه نگاران مشاوره دهند زیرا در برخی موارد برای انتشار مطالب تردید داریم.
وی جای واحد مشاوره حقوقی را در میان مطبوعات خالی دانست و تصریح کرد: وجود وکلای دلسوز با تعامل با وزرات ارشاد می تواند جلو تعطیلی خیلی از نشریات را بگیرد.
در ادامه این مراسم که نکوداشت سیروس رومی نویسنده و تاریخ نویس مطبوعات فارس را به همراه داشت، امین فقیری قصه نویس و نویسنده کتاب «دهکده پرملال» درخصوص شخصیت و تلاشهای این روزنامه نگار کهنه کار پرداخت.
وی تخصص رومی را در مدیریت و سازماندهی عنوان کرد و افزود: او بدین خاطر همواره سردبیری و دوستی ثابت قدم بوده است.
این درحالیست که در این مراسم فیلم کوتاهی از استاد سیروس رومی ساخته رامین شه منش به مدت ۱۳ دقیقه پخش شد و پس از قرائت پیام محمد علی افشانی استاندار فارس به مناسبت روز خبرنگار، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری با اشاره به اینکه اخلاق یکی از ویژگی های سیروس رومی در حرفه خبرنگاری است، عنوان کرد: اخلاق حرفه ای ایجاب می کند روزنامه نگاران و اهالی رسانه فارس هم به تاسی از آن بپردازند.
هادی پژوهش درحالیکه تاریخ و گستردگی فارس را بر شمرد نیاز این استان را به کار و اندیشه دانست و افزود: آموزش و پرورش امری ضروری است اما آگاهی بخشی موضوع مهمی است که تمام شدنی نیست و وظیفه ایست که به عهده صاحبان قلم قرار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این آیین برخی از اصحاب قلم و رسانه استان فارس گلایه خود را از شیوه اداره این مراسم به حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد انتقال دادند.
مراسمی که از میانه های راه خسته کننده، فاقد جذابیت و تنوع بود و بیشتر به سخنرانی گذشت تا رویدادهایی که بتواند یک تجلیل واقعی از مقام خبرنگار باشد.