همدان - مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: طی ۴ ماه نخست امسال ۳ میلیون و ۶۲۴ هزار و ۸۴۸ نوبت سر دام در استان همدان علیه بیماری های واگیر دامی مایه کوبی شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمودرضا رسولی بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فعالیت‌ دامپزشکی در حوزه پیشگیری مقرون به صرفه بوده و اگر در این میان ریالی هزینه کنیم  تقریباً هفت ریال در خصوص درمان صرفه جویی خواهد شد، گفت: ارزش تولیدات دامی کشور ۱۳۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم اهمیت کار دامپزشکی  و حفاظت از سرمایه را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه بسیاری از  اقدامات دامپزشکی در قالب پدافند غیرعامل انجام می‌شود، گفت: دامپزشکی گلوگاه اقتصادی است و فعالیت دامپزشکی هیچگاه تعطیل‌بردار نیست چراکه تلاش این حوزه ضامن بهداشت و اقتصاد است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان کنترل بیماری مشترک بین انسان و دام را از وظایف دامپزشکی دانست و افزود: طی سال گذشته بیش از ۸ میلیون نوبت سر واکسیناسیون دامی انجام شده است.

رسولی با بیان اینکه طی ۴ ماه نخست امسال ۳ میلیون و ۶۲۴ هزار و ۸۴۸ نوبت سر دام علیه بیماری های واگیر دامی و بیماری های مشترک از جمله شاربن، تیلریوز، تب برفکی، آبله، آنتروتوکسمی، قانقرایا و بروسلوز مایه کوبی شده اند، گفت: عملیات خونگیری و توبرکولیناسیون علیه دوبیماری سل و بروسلوز در گاو و گوساله به تعداد ۴ هزار و ۵۳۶ راس خونگیری انجام شده است.

رسولی از کاهش ۴۲ درصدی کانون بیماری های دامی در سال گذشته نسبت به سال ۹۴ خبر داد و بااشاره به کاهش ۶۲ درصدی کانون بیماری تب برفکی طی سال گذشته به راه‌اندازی پیش‌سرد کشتارگاه دام در نهاوند، ملایر و کبودراهنگ و احداث و تکمیل پیش‌سرد در کشتارگاه صالح آباد اشاره کرد.

وی به ساماندهی بهداشتی سبزه میدان همدان و جلوگیری از عرضه قطعات مرغ به صورت فله اشاره و توسعه کارگاه‌های بسته بندی را از مهمترین فعالیت های انجام برشمرد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه امسال بیش از ۳۷ هزار بازدید از اماکن تولید و عرضه مواد خام دامی استان همدان انجام شده است.

رسولی از افزایش ۱۴۰ درصدی واکسیناسیون علیه بیماری تب مالت طی سال گذشته خبر داد و گفت طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی میزان بروز بیماری تب مالت در استان همدان ظی سال گذشته نسبت به سال ۹۴ حدود ۳۶ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان به عدم وجود سیستم پیش‌سرد در کشتارگاه شهرستان تویسرکان و رزن اشاره کرد و گفت: سیاست دامپزشکی تعطیلی کشتارگاه سنتی است که این کار آغاز شده است.

وی با تاکید بر اینکه استانداری ابلاغیه تعطیلی کشتارگاه های سنتی را صادر کرده است، گفت: برنامه‌ریزی برای انتقال کشتار از کشتارگاه سنتی به مجاز انجام شده و منتظر تعطیلی کشتارگاه های سنتی هستیم.

رسولی با تاکید بر اینکه کشتارگاه سنتی تویسرکان از لحاظ زیست محیطی اشکالاتی دارد، افزود: این کشتارگاه داخل بافت مسکونی قرار دارد و زیرساخت های مورد نیاز در ان وجود ندارد.