امروز از کاریکاتور به خصوص در مطبوعات استفاده‌های سیاسی می‌شود تا هنری. روی این اصل کاریکاتور به تدریج به یک ابزار تبدیل و ابعاد هنری آن به فراموشی سپرده شده است.

علی هاشمی شهرکی که اخیرا نمایشگاهی از کاریکاتورهای خود در خانه کاریکاتور ایران برپا کرده، درباره نمایشگاه خط خطی ها به خبرنگار مهر گفت: "در پنجمین نمایشگاه انفرادی خود سعی کردم بیش از آنکه به ارائه مضامین بپردازم، طرح ها و اتودهای اولیه ام را در قالب خط خطی کردن به تصویر بکشم."

هاشمی که سال هاست در کیهان کاریکاتور فعالیت می کند، درباره جایگاه فعلی کاریکاتور در مطبوعات گفت: "کاریکاتور هنری کاربردی و پویاست و امیدوارم مجلات آن بیش از آنچه اکنون هست باشد و جهت گیری کاریکاتوریست ها این قدر سمت و سوی سیاسی پیدا نکند. گرچه قصد ندارم کاریکاتور مطبوعاتی و نمایشگاهی را با هم مقایسه کنم، اما تصور می کنم هر دو اینها هنر صرف هستند. اما امروز از کاریکاتور به خصوص در بستر مطبوعات استفاده سیاسی می شود تا هنری. روی این اصل کاریکاتور به تدریج دارد به یک ابزار مبدل و ابعاد هنری آن فراموش می شود."

وی خاطرنشان کرد: "متاسفانه باید گفت امروز کاریکاتور به جایی رسیده که هنرمندان این رشته به صرف دیده شدن خود را به هر شرایط فکری و ذهنی تسلیم می کنند. کار سفارشی به نوعی آفت کاریکاتور است. در مطبوعات خارجی از صفحه کاریکاتور به عنوان صفحه آزاد یاد می شود. اما در ایران کاریکاتوریست بیشتر به یک سفارش پذیر شباهت دارد. از این گذشته کاریکاتور رسالتی انتقادی دارد و نباید به واسطه چنین مسائلی سطح آن را در مطبوعات و در نمایشگاهها کاهش داد."

هاشمی شهرکی گفت: "من شخصا سعی می کنم درباره کاریکاتور صحبت نکنم. معتقدم این هنر باید خود به خود جایگاهش را در جامعه پیدا کند. با این حال در طول سال ها فعالیت به این نتیجه رسیدم که ساختار کلی کار می تواند جذابتر از سایر موارد باشد. همچنین حین خلق اثر به یک برخورد علمی دست یافتم که این هم تجربه جدیدی است. من کاریکاتوریستی هستم که گرچه به نسبت سایرین در این حوزه کم کار می کنم، اما می کوشم سوژه هایی نو و تاثیرگذار به مخاطب ارائه دهم."

این هنرمند تاکنون در پنج نمایشگاه انفرادی و بیش از 20 نمایشگاه گروهی داخلی و خارجی شرکت کرده است. هاشمی شهرکی در حال حاضر به عنوان مدرس دانشگاه هنر به تدریس تصویرسازی و گرافیک مطبوعات مشغول است. نمایشگاه آثار وی شنبه 20 آبان ماه در خانه کاریکاتور ایران افتتاح شد و به مدت یک هفته ادامه می یابد.