اولین همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا،  ۸ و ۹ آبان ۹۶ در سالن همایش های بین المللی هتل المپیک، برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، دکتر ناصر حاجی زاده ذاکر رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا با حضور دانشمندان، صاحب نظران و محققان کشورهای عضو «مرکز منطقه ای اقیانوس شناسی غرب آسیا» عراق، عمان، پاکستان، هند، ترکیه و چندین کشور غربی برگزار می شود.

وی افزود: در این جشنواره هواشناسی دریایی، تغییر اقلیم، اقیانوس شناسی فیزیکی، اقیانوس شناسی زیستی، بیوژئوشیمی اقیانوسی، شیلات و آبزیان، زمین شناسی دریایی، آلودگی دریا، حقوق و سیاست دریا، مخاطرات دریایی و فناوری و مهندسی دریا مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

حاجی زاده ذاکر به مهمترین اهداف برگزاری این همایش اشاره کرد و گفت: ‏ تبادل نظر و انتقال تجربیات و دستاوردهای جدید در حوزه های مختلف دریایی و ارتقای سطح علمی ‏اندیشمندان، پژوهشگران و دانشجویان از طریق آشنایی آنها با آخرین دستاوردهای علمی و ‏جدیدترین متدهای پژوهشی در جهان،‏ برقراری ارتباط بین نیازهای صنایع مختلف دریایی با یافته های محققان و پژوهشگران حوزه های ‏مختلف دریایی، ارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحقیقات دریایی در منطقه با فراهم سازی بسترمناسب ‏برای انتقال دانش وتجربیات کشورهای مختلف. از اهداف این همایش به شمار می رود.

وی افزود: همچنین ارتقای فعالیت های منطقه ای و بین المللی مرکز منطقه ای آموزشی –پژوهشی اقیانوس شناسی غرب آسیا در حوزه های مختلف علوم دریایی و ساحلی جهت حفاظت و مدیریت پایدار دریاها و سواحل، کمک به تعیین راهبرد و مسیر تحقیقات اساسی مورد نیاز کشور در زمینه علوم دریایی از طریق ‏گسترش و توسعه فضای تعامل بین ارگان های مختلف اجرایی و راهبردی دریایی. از جمله اهداف برگزاری این همایش محسوب می شوند.

رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی افزود: طرح ایجاد «مرکز منطقه ای اقیانوس شناسی غرب آسیا» با هدف ارتقای علوم و پژوهش های اقیانوس شناسی در کشور و ‏منطقه توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در سال ۲۰۱۰ میلادی به کمیسیون ملی یونسکو ایران ‏ارائه شد؛ همچنین پس از پی گیری  های کمیسیون ملی یونسکو، این طرح به کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی یونسکو ‏‎(IOC)‎‏ ‏ارایه شد.

وی ادامه داد: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تاسیس این مرکز با تلاش ها‎ ‎و همکاری ارزشمند نمایندگی دائم جمهوری ‏اسلامی ایران در یونسکو در بیست و هفتمین اجلاس مجمع عمومی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی که در تیرماه ۱۳۹۲ در ‏مقر یونسکو در پاریس مطرح و با حمایت قاطع کشورهای عضو به تصویب رسید.

به گفته وی،سپس تاسیس این مرکز در صد و ‏نود و دومین نشست شورای اجرایی یونسکو  در مهر ماه ۱۳۹۲ در پاریس مطرح و توسط شورای اجرایی ‏یونسکو تصویب شد. در اجلاس عمومی یونسکو  در آبان ۱۳۹۲ نیز ایجاد این مرکز منطقه ای با اکثریت آرا تصویب ‏شد.