مدیر موزه گل ‌سنگ‌ شناسی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی گفت: دایره المعارف گلسنگ ‌شناسی ایران توسط موزه تخصصی و گنجینه ذخایر ژنتیکی گلسنگ های این سازمان تدوین می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، محمد سهرابی افزود: از گلسنگ‌ها برای تعیین شاخص تغییرات زیست‌محیطی، آلودگی هوا و رفع استرس‌های محیطی استفاده می‌شود.

وی افزود: همچنین گلسنگ ها برای تقویت ایمنی بدن، درمان برخی از بیماری‌های گوارشی و حتی پارکینسون و آلزایمر نیز کاربرد دارد. 

مدیر موزه گل ‌سنگ‌ شناسی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی اظهار داشت: گل‌سنگ‌ها کاربردهای مختلفی در صنعت عطرسازی، رنگرزی و همچنین تزئینات مینیاتوری دارند.

سهرابی با بیان اینکه موزه در دو بخش مجزا طراحی شده‌است گفت: اولین موزه گل‌سنگ‌شناسی ایران به دو بخش مجزا تقیسم شده است که بخش اول نمونه‌هایی هستند که بیشتر جنبه معرفی دارند و قابل لمس برای بازدیدکنندگان و دانشجویان و دانش‌آموزان هستند که بخش بسیار جذابی هست. این بخش قابلیت مشاهده نمونه‌ها در زیر میکروسکوپ برای بازدیدکنندگان را دارد.

وی اظهار داشت: کتاب دایره‌المعارف گلسنگ‌ شناسی ایران یکی از ضروری‌ترین اقداماتی است که در راستای هویت‌بخشی و شناسنامه دار کردن و اعتباربخشی و تهیه فهرست سرخ انجام شده‌است.

مدیر موزه گل ‌سنگ‌ شناسی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی افزود: این فلور جامع‌ترین کتاب درخصوص معرفی گل‌سنگ‌شناسی ایران است که سه جلد اول آن در حال ویرایش است که در این خصوص از متخصصانی از کشورهای آلمان، فنلاند، اسپانیا و انگلیس بهره‌ گرفته شده‌است که پس از اخذ مجوزهای لازم برای چاپ به مرحله نهایی خود نزدیک خواهد شد.

سهرابی تاکید کرد: نگارش فلور گل‌سنگ‌شناسی ایران در قالب پروژه کلیدی موزه به زودی انجام خواهد شد.