به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین علی نیا در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان شمالی اظهار کرد: خسارتهای سیل جمعه گذشته در شهرستانهای استان در حال برآورد و ارزیابی نهایی است.
علی نیا افزود: پس از احصاء خسارتها، گزارشهای دستگاههای اجرایی استان بهصورت مکتوب به وزارت کشور ارسال خواهد شد تا اعتبارات لازم تخصیص یابد.
وی گفت: سیل اخیر که در تعدادی از شهرستانهای خراسان شمالی رخ داد موجب شد تا به محصولات کشاورزی، باغات و تأسیسات زیربنایی خساراتی وارد شود که متأسفانه یک نفر نیز در این حادثه جان خود را از دست داد.
وی اظهار کرد: به دلیل اطلاعرسانی دقیق و جامع و هشدارهای صورت گرفته از سوی هواشناسی و سایر دستگاههای مربوطه، احتیاطهای لازم به عمل آمد و موجب شد تا خسارت جانی بیشتری را شاهد نباشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: تمام دستگاههای اجرایی متولی استان باید برای مقابله با بحرانهای احتمالی آمادگی بیشتری داشته باشند.
علی نیا تأکید کرد: با هماهنگیهای انجامشده، هلالاحمر، نیروی انتظامی و همه دستگاههای امداد و نجات باید در آمادهباش کامل باشند تا در صورت بروز بحران به مردم خدمترسانی کنند.
وی عنوان کرد: مهمترین نکتهای که باید زمان بحران مدنظر قرار گیرد تصمیمگیری در زمانهای قبل، حین و بعد از بحران است که در این راستا اطلاعرسانی و ارائه آموزشهای لازم جهت مقابله با بحران و حوادث ناگهانی از طرف مراکز آموزشی وامدادی ضرورت دارد.
وی بیان کرد: با جلب مشارکتهای مردمی و ارائه آموزشهای لازم به مردم بخصوص تأمین امکانات لازم برای مقابله با بحرانها میتوان بسیاری از خسارتهای ناشی از بحرانهای طبیعی را کاهش داد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در خصوص آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده استان نیز گفت: خوشبختانه با برنامهریزیهای صورت گرفته پیشرفت خوبی در بحث بازسازی مناطق زلزلهزده انجامشده و بهرغم اینکه هنوز اعتبارات در چرخه پرداخت قرار نگرفته اما بنیاد مسکن از منابع داخلی خود استفاده کرده است.
علی نیا تصریح کرد: طی آخرین بازدید صورت گرفته از مناطق زلزلهزده تعدادی از واحدهای تخریبشده بهطور کامل ساختهشده که البته هدف اصلی ما این است که قبل از آبان ماه و با آغاز فصل سرما تمام واحدها موردبازسازی قرارگرفته و مردم اسکان دائمی یابند .
وی همچنین در خصوص مدیریت بحران آب استان نیز بیان کرد: باید ضمن اینکه به بحث مدیریت بحران آب بهطور اساسی پرداخته شود تا رسیدن به مرحله بحران باید پیشبینیهای لازم اتخاذ شود.
مدیرکل بنیاد مسکن استان نیز در این جلسه گفت: از مجموع ۳ هزار و ۶۳۲ پرونده تشکیلشده برای مناطق زلزلهزده ۲ هزار و ۴۲۲ پرونده مربوط به روستاها و یک هزار و ۲۱۰ پرونده مربوط به مناطق شهری است.
علی محمدی افزود: از تعداد ۲ هزار و ۴۲۲ پرونده روستایی ۷۹۱ پرونده منجر به انعقاد قرارداد با بانکهای عامل شده و در مناطق شهری نیز ۱۴ پرونده منجر به صدور پروانه ساخت شده و ۲۵۰ واحد که نیاز به مرمت داشته عملیات آن صورت گرفته است.
وی اظهار کرد:۲۰ واحد در شهرستان مانه و سملقان و ۶ واحد در شهرستان بجنورد به کار خود اتمام دادهاند.
گفتنی است؛ در پایان این جلسه مقرر شد تا بنیاد مسکن برای ادامه کار خود جهت کمک به مناطق زلزلهزده زمانبندی خود را بهروز کرده و از سوی دیگر دستگاههای اجرایی متولی نیز جمعبندی گزارش خسارت سیل اخیر را بهصورت مکتوب ارائه داده و همچنین گروههای اجتماعی به مناطق زلزلهزده استان اعزام شود.