وزارت ورزش درخواست ۸۴ مدال آور برای استخدام را در دستور کار قرارداده اما بی توجهی یا بی خبری نهادهای دولتی از مصوبه دولت در این زمینه مانع از نتیجه گیری شده است.

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: برگزاری سی و یکمین دوره بازی های المپیک و پانزدهمین دوره بازی های پارالمپیک بهانه ای بود برای اینکه برای اولین بار موضوع استخدام ورزشکاران مدال آور به صورت مشترک توسط کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مطرح شود. البته علاوه بر این دو نهاد ورزشی، هیات دولت هم مصوبه ای را در رابطه با استخدام قهرمانان و از جمله مدال آوران المپیک ریو در دستور کار قرار داد. 

سه مصوبه استخدامی برای مدال آوران
* کمیته ملی المپیک اولین نهادی بود که به منظور تقویت انگیزه ورزشکاران موضوع استخدام آنها را مورد بررسی قرار داد. بر همین اساس در نشست سوم بهمن ماه سال ٩٤ هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، تصویب شد که هر یک از مدال آوران طلا، نقره یا برنز بازی های المپیک ریو استخدام این کمیته شوند. (البته این طرح تنها برای المپیک ٢٠١٦ و مدال آوران این دوره بازی ها تصویب شد و برای دیگر ادوار بازی های المپیک اجرایی نخواهد شد.)

 ** بعد از آن وزارت ورزش از استخدام مدال آوران خبر داد؛ البته مصوبه وزارت ورزش در این زمینه برخلاف کمیته المپیک فقط شامل حال مدال آوران المپیک ریو نمی شود طوریکه طبق اعلام ۲۸ اردیبهشت ماه سال گذشته مناف هاشمی، معاون وقت توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش علاوه بر ادوار مختلف بازی های المپیک، مدال آوران بازی های پارالمپیک، آسیایی، پاراآسیایی و جهانی نیز استخدام این وزارتخانه خواهند شد. 

*** بعد از مصوبه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش برای استخدام مدال آوران المپیک ریو، هیات دولت در نشست ۲۰ تیرماه که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، جذب و استخدام قهرمانان مشمول قانون سرباز قهرمان در بازی‌های المپیک، پارا المپیک، بازی‌های آسیایی، قهرمانی جهان و جام جهانی را تصویب کرد.

البته این طرح تصویبی هیات دولت، با شرایطی خاص همراه بود؛ طوریکه به موجب این مصوبه، نفرات اول تا سوم بازی‌های المپیک، نفرات اول و دوم قهرمانی جهان و نفرات اول تا سوم بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی در رشته‌های ورزشی تحت پوشش کمیته بین‌المللی المپیک حسب مورد در رشته‌های فردی و گروهی همراه با نفرات اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال و همچنین یکی از فرزندان قهرمانان پارا المپیک جهانی شامل نفر اول در رشته‌های فردی و کلیه نفرات در رشته‌های گروهی طی شرایطی بدون برگزاری آزمون و خارج از نشر آگهی استخدام می‌شوند. همچنین تاکید شد که افرادی می‌توانند از مزایای این طرح استفاده کنند که از زمان ابلاغ و اجرای آن قهرمان شده باشند.

حق انتخاب بیشتر برای مدال آوران المپیک ریو 
مدال آوران المپیک ریو بر اساس هر سه مصوبه بالا می توانند استخدام کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش یا هر نهاد دولتی دیگر شوند؛ با این تفاوت که استخدام در کمیته ملی المپیک فقط برای این مقطع زمانی است اما برای دو مصوبه دیگر، محدودیت زمانی لحاظ نشده است. مدال آوران سایر میادین هم  -  به شرط برخورداری از شرایط لحاظ شده - می توانند برای استخدام خود در وزارتخانه یا هر نهاد دولتی دیگری اقدام کنند.

درخواست ٣٠٠ مدال آور برای استخدام؛ فقط ٨٤ نفر تائید شدند
مصوبه استخدامی کمیته ملی المپیک فقط برای المپیک ریو بود و بر همین اساس فقط مدال آوران این بازی ها می توانند از آن بهره مند شوند. از میان این مدال آوران هستند کسانی که درخواست استخدام خود را به کمیته اعلام کرده و منتظر پاسخ آن هستند مانند مجتبی عابدینی که در مسابقات شمشیربازی المپیک ریو شرکت کرد و عملکردی قابل توجه داشت. 

اما بر اساس دو مصوبه دیگر و طی یک سال و اندی که از زمان تصویب و اعلام آنها توسط وزارت ورزش و هیات دولت می گذرد، ٣٠٠ ورزشکار مدال آور میادین مختلف،درخواست خود را برای استخدام در وزارت ورزش یا دیگر نهادهای دولتی به این وزارتخانه ارائه کرده اند.

البته وزارت ورزش بر اساس آئین نامه موجود تنها درخواست ۸۴ نفر از این تعداد ورزشکاران را واجد شرایط رسیدگی تشخیص داده و در واقع با ٢١٦ درخواست دیگر مخالفت کرده است.

١٣ مدال آور ریو متقاضی استخدام
کاروان امام رضا (ع) در بازی های المپیک ریو موفق به کسب ٨ مدال شامل ٣ طلا، یک نقره و ٤ برنز شد. ضمن اینکه برحسب دستور وزیر وقت ورزش، نتیجه عملکرد بهداد سلیمی و مجتبی عابدینی در مسابقات وزنه برداری و شمشیربازی این بازی ها نیز به ترتیب معادل مدال طلا و برنز محاسبه شد. دیگر اینکه ٢٤ مدال شامل ٨ مدال طلا، ٩ نقره و ٧ برنز هم حاصل عملکرد کاروان ١١١ نفره ایران در بازی های پارالمپیک ریو بود.

از این تعداد ورزشکاری که در میادین مختلف ریو موفق به کسب مدال شدند، تا کنون ١٣ نفر متقاضی استخدام شده و درخواست رسمی خود را شخصا به وزارت ورزش ارائه کرده اند.

بر این اساس و از میان المپیکی های ریو، ٤ نفر در رشته های وزنه برداری (٢ نفر)، کشتی فرنگی (یک نفر) و کشتی آزاد (یک نفر) متقاضی استخدام شده اند.

همچنین از میان پارالمپیکی های ریو ٤ نفر که در رشته های والیبال نشسته (٢نفر)، تپانچه بادی بانوان و وزنه برداری صاحب مدال طلا شدند، ٤ نفر از اعضای تیم فوتبال هفت نفره که مدال نقره این بازی ها را کسب کردند همراه با یک پرتابگر وزنه که در این بازی ها به مدال برنز دست یافت، متقاضی استخدام شده اند. 

- اسامی مدال آوران متقاضی استخدام در اختیار گروه ورزش خبرگزاری مهر قرار داده شده اما به رسم امانت منتشر نمی شود. ضمن اینکه عمده این ورزشکاران خواستار استخدام در وزارت ورزش یا وزارت ارتباطات و فن آوری هستند. 

مشکلات پیش روی استخدام مدال آوران؛ هیچ یک از درخواست ها به سرانجام نرسیده!

به گزارش خبرنگار مهر، وزارت ورزش تا به امروز بر اساس مصوبه سال گذشته این وزارتخانه و همچنین مصوبه هیات دولت، درخواست ۸۴ ورزشکار مدال آور در میادین مختلف المپیک، پارالمپیک، مسابقات آسیایی و جهانی برای استخدام را پذیرفته و مکاتبات لازم برای آنها را انجام داده است با این حال هنوز هیچ یک از آنها موفق به استخدام نشده اند. 

دلیل این مسئله موضوع مورد بحث خبرنگار مهر در گفتگو با سرپرست معاونت توسعه منابع مالی و انسانی وزارت ورزش بود. آقازاده در این گفتگو اعلام کرد که برخی دستگاه ها برای عمل به آنچه مصوبه دولت را دارد، همکاری لازم را ندارند. این دستگاه ها یا نمی خواهند این کار را انجام دهند و در راستای مصوبه دولت، قدمی بردارند یا واقعا در جریان آن نیستند!

به گفته وی، این تنها مشکلی است که باعث تاخیر در اجرای درخواست استخدام مدال آوران تا به امروز شده است. به همین دلیل وزارت ورزش در نشست اخیر خود با سازمان امور اداری  و استخدامی این موضوع را مطرح و خواستار رسیدگی به آن شد. 

آقازاده: فکر می کنم تا دو ماه آینده مشکل حل شود

سرپرست معاون توسعه منابع مالی و اداری وزارت ورزش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در نشست برگزار شده با سازمان اداری و استخدامی کشور مقرر شد بخشنامه دولت برای استخدام مدال آوران توسط این سازمان مجددا به تمام نهادها ابلاغ شود تا توجه و عمل کردن به آن مورد توجه قرار بگیرد. 

سیدعلی آقازاده تاکید کرد: بر اساس صحبت های مطرح شده در نشست مورد نظر و تصمیم اتخاذ شده، فکر می کنم طی دو ماه آینده مشکل فعلی برطرف شود و بتوانیم درخواست مدال آوران برای استخدام در نهادهای مورد نظرشان را اجرایی کنیم.