به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه دوازدهم دادگاه رسیدگی به اتهامات دو تن از همدستان بابک زنجانی، فلاح هروی متهم ردیف سوم خطاب به قاضی اظهار داشت: در رابطه با سازمان تأمین اجتماعی باید بگویم که ارتباط بین زنجانی و خود مرتضوی بوده است؛ به طوری که خود سازمان تأمین اجتماعی، شرکتها را شناسایی کرده بود.
قاضی مقیسه در قالب تذکری خطاب به متهم گفت: تا زنده هستید، خودتان به ایادیتان پولها را برگردانید و به بیتالمال بازگردانید.
متهم ردیف سوم خطاب به قاضی افزود: خواهش میکنم شخص بابک زنجانی را در این دادگاه فرا بخوانید تا شخصاً حضور یافته و در مورد نامههایی که نوشته است و امضاها، توضیحاتی را ارائه دهد.
قاضی مقیسه تصریح کرد: این فرد قبلاً صحبت کرده است و حال نوبت شماست که توضیحاتی را ارائه دهید.
وی خطاب به متهم اظهار داشت: شخص شما صاحب امضا در قراردادها بودید و آنقدر در مال بیتالمال حریص بودید که ساعت ۹ شب به تأمین اجتماعی رفته و چکها را گرفتید؛ شما شبانه این چکها را گرفتید و این جای تعجب است.
فلاح هروی در واکنش به سخنان قاضی گفت: من پیروی دستور به تأمین اجتماعی رفتم و باید بگویم که هیچکس مرتضوی را تحت فشار قرار نداد.
قاضی مقیسه خطاب به متهم افزود: شما میترسیدید که مرتضوی بفهمد که چه کلاهی بر سرش رفته است و چکها را ندهد؛ به همین خاطر شبانه به سازمان تأمین اجتماعی رفته و شخصاً چکها را از وی گرفتید.
متهم در دفاع از خود گفت: این برداشتهای اشتباه شما است.
قاضی خطاب به متهم افزود: شما رئیس شرکت سورینت بودید که عمده کلاهبرداریها توسط همین شرکت انجام شده و بیتالمال به غارت رفته است. شما در همه شرکتهای زنجانی به عنوان عضو هیات مدیره و شریک وی بودید.
فلاح هروی مدعی شد: در همه شرکتها نبودم بلکه فقط در ۶ شرکت بودم.
در ادامه جلسه قاضی از نماینده دادستان تهران خواست توضیحاتی را در خصوص شرکتهایی که متهم ردیف سوم در آن عضویت داشته، ارائه دهد.
سپس نجفی خطاب به دادگاه گفت: هلدینگ در رأس هرم شرکتها بوده است و بقیه شرکتها زیرمجموعه آن محسوب میشدند. در توضیحات بابک زنجانی گفته شده بود که فلاح خواستار پنج درصد از سهام هر شرکت است که توافق بر سر این رقم انجام نشد و بر سه درصد از سهام شرکتها به توافق رسیدیم.
نماینده دادستان تهران با اشاره به برخی از این شرکتها تصریح کرد: حمید فلاح هروی نایب رئیس شرکت سورینت، نایب رئیس هواپیمای قشم، عضو هیأت مدیره سورینت پرواز و عضو بانک FIB و چندین شرکت دیگر بوده است.
قاضی مقیسه سپس خطاب به متهم یادآور شد: آقای فلاح! شما یار همیشه و همه جریانات زنجانی بودید.
متهم ردیف سوم در واکنش به سخنان قاضی مدعی شد: به غیر از قشمایر که فقط پنج جلسه در آن شرکت کردهام و از آن خارج شدم، در هیچ کجا به جز آن ۶ شرکت نمییابید که جلسهای تشکیل و یا من سمتی داشته باشم.
در ادامه نماینده دادستان تهران خطاب به دادگاه گفت: معمولاً در پروندههای کلان کلاهبرداری اینطور است که با تشکیل شرکتهای صوری، اقدام به اخذ تسهیلات کلان و بسترسازی برای ارتکاب جرم میشود. در برخی از شرکتها، هیأت مدیرهای تشکیل نشده و جلسهای هم برگزار نشده بود.
وی افزود: مثل پرونده مهآفرید در آن ۵۳ شرکت وجود داشت که قریب این شرکتها به صورت ضربدری ضامن هم شده بودند، در این پرونده هم بابک زنجانی با برخی خلاءها، اقدام به ثبت شرکتهای صوری کرده تا هر جا که میرفته، بگوید ۷۰ شرکت دارم.
فلاح هروی در ادامه دفاعیات خود گفت: به غیر از قشمایر، در بقیه شرکتها جلساتی تشکیل نشده بود.
قاضی مقیسه در واکنش به این سخن متهم اظهار داشت: بنابراین باز هم کلاهبرداری شما طبق همین حرفتان ثابت میشود. شما شخص عاقلی بودید و خیلی حرفهای در کلاهبرداری ظاهر شدید.
فلاح هروی خطاب به قاضی گفت: اگر من اشتباه کردم، خدا مرا ببخشد و اگر شما اشتباه میکنید، خدا شما را ببخشد.
وی افزود: شرکتهایی که من سالها در آن بودم، همواره قانون رعایت شده و همه چیز جای خودش بود.
قاضی مقیسه در واکنش به این سخن متهم تصریح کرد: بله چون اینها شرکت خصوصی بوده است، اما آنهایی که امروز بحث آن است، مربوط به بیتالمال است.