دومین بازار آثار هنری در حالی روز ۲۳ مردادماه در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد که مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی بیش از ۲۰ اثر را از این نمایشگاه خریداری کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین بازار آثار هنری با هدف توسعه فرهنگ خرید اثر هنری با حضور مجید ملانوروزی مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی، محمد علی زارع سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران، مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، عبدالرحیم سیاهکارزاده رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و جمشید حقیقت شناس دبیر «بازار هنر» روز دوشنبه ۲۳ مردادماه در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

مجید رجبی معمار در این مراسم گفت: بازار آثار هنری، نمایشگاه بسیار ارزشمندی است و در این نمایشگاه آثار تجسمی خوبی ارائه شده است و برگزاری آن فرصت مغتنمی است تا علاقمندان هنرهای تجسمی بتوانند بر حسب سلیقه خود از آن خرید کنند. سابقه خوب این بازار و شورای سیاست گذاری آن فرصت مغتنمی را فراهم کرده تا آثار ارزشمندی به این بازار راه پیدا کنند و همان گونه که دیدید شب نخست این بازار با استقبال خوبی مواجه شد و تعداد قابل توجه ای از آثار به فروش رفت.

به گفته مجید رجبی معمار در طول سال در کشور چندین حراج معتبر برگزار می شود اما این حراج ها نمی توانند پاسخگوی نیاز همه مخاطبان آثار تجسمی باشند، از این رو برپایی «بازار هنر» فرصت مغتنمی است تا علاقه مندان آثار تجسمی با بودجه کمتری بتوانند برای خانه خود اثر هنری بخرند.

وی ادامه داد: برپایی «بازار هنر» فرصت مغتنمی برای هنرمندان تجسمی است تا  از این طریق از آن ها حمایت شود. البته آثار بسیار پایین تر از قیمت اصلی قیمت گذاری شده اند و این بازار بیشتر جنبه حمایتی از مخاطبان هنرهای تجسمی دارد.

مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در ادامه در خصوص خرید آثار هنری از این بازار برای گنجینه خانه هنرمندان ایران بیان کرد: در حال حاضر خانه هنرمندان از توان مالی پایینی برخوردار است و ما نمی توانیم برای گنجینه اثری را بخریم اما قصد دارم برای مجموعه شخصی خودم چندین اثر خریداری کنم.

مجید ملانوروزی درباره دومین «بازار هنر» گفت: در طول سال نمایشگاه ها و حراج های متعددی در کشور و منطقه برگزار می شود که هر یک از این بازارها به فراخور بودجه و سلیقه، مخاطبان خاص خودش را دارد و برپایی «بازار هنر» اتفاق بسیار فرخنده ای است که می تواند فرصت خوبی را برای مردم فراهم کند تا از این بازار برای خانه ها و محل کار خود آثار تجسمی خریداری کنند.

وی ادامه داد: در کشور ما هنوز آن گونه که باید فرهنگ خرید آثار تجسمی جا نیفتاده است و برپایی این بازار به نوعی فرصت مغتنمی است تا فرهنگ خرید آثار تجسمی را در میان اقشار مختلف جامعه جا بیندازیم. بی شک بخش عمده اقشار جامعه نمی توانند مشتری گالری ها و حراج های بین المللی باشند از این رو با تداوم برپایی این بازار می توان مخاطبان و خریدران آثار تجسمی را در کشور گسترش داد و حتی این بازار را در شهرهای مختلف ایران برپا کرد.

مدیرکل دفتر امور هنرهای تجسمی درباره آثاری که از این بازار خریداری کرد گفت: با این که در طول سال من از نمایشگاه ها و مجموعه های شخصی متعددی بازدید می کنم اما این مجموعه برای من از جذابیت بصری بالایی برخوردار بود و بیش از ۲۰ اثر را برای دفتر امور هنرهای تجسمی خریداری کردم.

وی بیان کرد: با توجه به اهمیت و پیشینه نگارگری و خوشنویسی من ترجیح دادم که از این بازار بیشتر چنین آثاری خریداری کنم. به نظر من آثار با پیشینه ایرانی از قابلیت هنری و بصری بالایی برخوردار هستند و چه زیبا و دلنشین است که چنین آثاری در فضای خانه های ایرانی روی دیوار بروند و یا به عنوان هدیه به مهمانان فرهنگی خارجی اهدا شوند.

علی محمد زارع درباره دومین «بازار هنر» گفت: این بازار از قابلیت بسیار خوبی برخوردار است و آثار با کیفیتی در این بازار ارائه شده است. شورای سیاست گذاری و انتخاب آثار این نمایشگاه از توان تجسمی بالایی برخوردار بوده اند و از میان بیش از چند هزار اثر ۷۵۰ اثر را انتخاب کرده اند.

وی درباره قیمت گذاری آثار این نمایشگاه گفت: آثار این نمایشگاه ۷۵۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است تا مردم بتوانند از این مجموعه برای خانه های خود خرید کنند و آثار به جای راه یابی به مجموعه شخصی به خانه های مردم بروند.

سرپرست موزه هنرهای معاصر ادامه داد: این بازار با این که از قابلیت بالایی برخوردار است اما به نظر من باید تنها سالی یک بار برگزار شود تا به اقتصاد گالری ها لطمه ای وارد نشود.

جمشید حقیقت شناس درباره ملاک های داوری و انتخاب این آثار گفت: آثار این دوره از نمایشگاه بر اساس تاثیرگذاری اثر و نیاز مردم انتخاب شده اند. آثار حتما استانداردهای اولیه یک اثر هنری و قابل استفاده را باید داشته باشد. این نوع ارائه با ارائه اثر هنری صرف که ممکن است کسی برای آرشیو خود خریداری کند تفاوت دارد. در بازار هنر تلاش کرده ایم آثاری را عرضه کنیم تا این باور را در مردم به وجود آوریم که با خرید از «بازار هنر» حامی هنر هستند و هر زمان که نیاز داشته باشند می توانند این آثار را  دوباره بفروشند.

به گفته حقیقت شناس قیمت گذاری آثار به گونه ای است که هر مخاطبی بنا به سلیقه ای که دارد بتواند آثاری از این بازار خریداری کند، در این دوره آثار به گونه ای انتخاب شده اند که کل آثار در این بازار ارائه شده اند به فروش بروند.

در دومین «بازار هنر» ۷۵۰ اثر نقاشی، نگارگری، مجسمه، خط، چاپ دستی و عکس به نمایش گذاشته شده و با خرید هراثر، اثری دیگر جایگزین آن خواهد شد.

جمشید حقیقت شناس، علی شیرازی و عبدالرحیم سیاهکارزاده از اعضای شورای هنری و سیاستگذاری این رخداد هنری هستند.

دومین «بازار آثار هنری» به همت موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر تا ۲۹ مردادماه در محل خانه هنرمندان ایران دایر است.