جلسه علنی بررسی رای اعتماد به سید محمود علوی وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات عصر روز گذشته آغاز شد و به دلیل پایان یافتن زمان جلسه، ادامه روند آن به صبح امروز موکول شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه علنی بررسی رای اعتماد به سید محمود علوی وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات کابینه دوازدهم از عصر روز گذشته آغاز شد و به دلیل پایان یافتن زمان جلسه ادامه روند صبح امروز پیگیری شد.

در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات آقایان محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان سید کاظم دلخوش اباتری نماینده صومعه‌سرا ، علی مطهری نماینده تهران و در موافقت با علوی علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه، عزیز اکبریان نماینده مردم کرج، و محمد حسین قربانی نماینه آستانه اشرفیه سخنرانی کرده و به بیان دیدگاه های خود درباره وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات پرداختند.

روند جلسه بررسی برنامه ها و رای اعتماد به سید محمود علوی وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات به شرح زیر است:

وزیر اطلاعات باید از بدنه این وزارتخانه انتخاب می شد

محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان در مخالفت با وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات گفت: در ابتدا باید از وزارت اطلاعات به دلیل پیگیری گروهک های تروریستی و تبادل دقیق اطلاعات با سرویس های اطلاعاتی دیگر کشورها و البته مبارزه با مفاسد اقتصادی و ریشه کنی فساد و همچنین امنیت کشور و هماهنگی با سایر سرویس های اطلاعاتی کشور تشکر کنم.

این نماینده مجلس در ادامه سخنانش به دلایل مخالفاتش با وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات پرداخت و گفت: وزارتخانه اطلاعات سرشار از نیروهای توانمندی است که شأن آنها تصدی وزارت است. من معتقدم وزیر اطلاعات باید از بدنه این وزارتخانه انتخاب می شد اگرچه اقدامات آقای علوی در دوران تصدی وزارت بسیار مناسب بوده اما می توانستند با معرفی افرادی از معاونان خود به عنوان وزیر این اقدامات مناسب را تکمیل کنند.

برخی کانال های تلگرامی به نوامیس مردم توهین می کنند

 سید کاظم دلخوش اباتری نماینده صومعه‌سرا در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات ضمن تشکر از رئیس جمهور بابت معرفی وزرای کارآمد و قابل، اظهار امیدواری کرد که مجلس در این مسیر دولت را همراهی کند تا هر چه زودتر کابینه مورد نظر رئیس جمهور شکل بگیرد. باید از تلاش های شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان که امنیت این مرز و بوم را فراهم کرده اند، تشکر کنیم.

وی در باره برنامه ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: طی یک سال گذشته این مسائل و مشکلات در جلسات مختلف به آقای علوی انتقال داده شده که بخش عمده ای از این مشکلات در فضای مجازی ایجاد شده است البته ما نگران نیستیم که فضای مجازی در اختیار همه ملت ایران قرار گیرد، اما متاسفانه در گوشه ای از فضای مجازی شاهد هجوم برخی افراد به آرمان های انقلاب هستیم.

دلخوش با اظهار تاسف از اینکه برخی کانال های تلگرامی در حال حاضر به مردم، نوامیس مردم، شهدا و مسئولین انقلاب توهین و اتهام وارد می کنند، ادامه داد: چرا این فضاها در کشور ایجاد شده و برخی افراد مشخص می توانند این چنین به ارزش های مردم توهین کنند، مگر ما چند کشور مانند جمهوری اسلامی داریم که ام القرای اسلام به شمار بیاید.

دلخوش اباتری ادامه داد: فضای فاسد ایجاد شده در فضای مجازی در داخل است و ما کاری به کانال های خارجی ایجاد شده نداریم چراکه کار آن ها لجن پراکنی و سیاه نمایی است ولی انتظار داریم در داخل کشور جلوی این افراد گرفته شود، در استان گیلان به ائمه جمعه، استاندار و تمامی مسئولان توهین می شود و بنده اطلاع دارم فقط یکبار آن هم در سال گذشته پلیس فتا برخی از متهمین را احضار و بعد از آن این افراد به حال خود رها شدند.

این نماینده مردم در مجلس افزود: انتصاب‌هایی در کشور صورت می‌گیرد که با وجود مخالفت اداره اطلاعات استان ها، دستگاه‌های اجرایی به، بکارگیری فرد طرد شده توسط اداره اطلاعات اقدام می‌کنند که این مسئله جای سوال دارد، همچنین شاهد هستیم با وجود اینکه در برنامه شما گنجانده شده که مدیران کلان پس از استخدام دوره های آموزشی خواهند دید اما عملا تا به امروز ما شاهد برگزاری چنین دوره هایی نبوده ایم. مدیران کشور دائما باید تحت مراقبت و تذکر قرار گیرند.

وی در پایان به بحث اقتصاد مقاومتی اشاره و اظهار کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید وزارت اطلاعات وارد عمل شود و سلامت اقتصادی را برای محیط اقتصادی کشور رقم بزند.  

شورای هماهنگی نهادهای اطلاعاتی در شورای عالی امنیت تشکیل می‌شود

در جلسه نوبت صبح روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی علاءالدین بروجردی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار داشت: وزارت اطلاعات یکی از ارکان تأثیرگذار در عرصه امنیت ملی است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای علوی از ویژگی‌های لازم برای تصدی مسئولیت وزارت اطلاعات برخوردار است، وی دارای تدین، ولایتمداری، سعه‌صدر، قاطعیت و سرعت در تصمیم‌گیری می‌باشد.

وی بدنه وزارت اطلاعات را افرادی متدین، ولایتمدار و کاردان خواند و گفت: با توجه به اینکه در برخی ارگان‌ها مثل وزارت اطلاعات و قوه‌قضائیه، افراد با توجه به اختیاراتشان قدرت بیشتری دارند، باید تدین بیشتری نیز داشته باشند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ارزیابی عملکرد و برنامه‌های وزارت اطلاعات گفت: اشراف اطلاعاتی داخلی و خارجی از شاخصه‌های وزارت اطلاعات در چهار سال گذشته بوده است.

بروجردی با رد ادعای مطهری در مورد عدم هماهنگی میان ارگان‌های اطلاعاتی افزود: اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات و سایر نهادهای اطلاعاتی هفته‌ای یکبار در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تشکیل جلسه می‌دهند؛ امکان دارد اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد که طبیعی است، اما نکاتی که اینجا مطرح شد، حتماً دور از واقعیت است، اقتدار موجود در وزارت اطلاعات نشان‌دهنده همکاری و هماهنگی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی است. امروز وزارت اطلاعات و نیروهای اطلاعاتی ما یک‌تنه در برابر سازمان‌های اطلاعاتی دنیا ایستاده‌اند.

وی گفت: آنچه در سوریه و لبنان اتفاق افتاد، نشان داد جمهوری اسلامی یک‌تنه حریف همه قدرت‌های دنیاست.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، صیانت از دستگاه‌های اجرایی از طریق حراست‌ها را از دیگر ویژگی‌های وزارت اطلاعات خواند و گفت: جلوگیری از نفوذ دشمن از طریق معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات امری وظیفه‌ای مهم است؛ وزارت اطلاعات نهاد ویژه‌ای برای مقابله با نفوذ تشکیل داده است.

بروجردی تصریح کرد: در بسیاری از ارگان‌های حساس افرادی که در معرض جاسوسی هستند، با اطلاع‌رسانی دقیق توجیه شده‌اند و اقدامات جاسوسی ارگان‌های اطلاعاتی بیگانه کشف و شناسایی شده است.

وی تأمین امنیت پایدار را از ویژگی‌های دیگر وزارت اطلاعات خواند و گفت: امنیت پایداری که در نظام جمهوری اسلامی ایران به آن مفتخر هستیم، رؤسای سرویس‌های اطلاعاتی اروپا به ایران آمدند و از وزیر اطلاعات ما پرسیدند «شما چگونه در چنین منطقه‌ای امنیت کشور خود را حفظ کرده‌اید؟».

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامات تروریستی که در مجلس انجام شد، بلافاصله با پاسخ قاطع هوا فضای سپاه مواجه شد و موشک‌هایی به مواضع داعش شلیک شد و برخلاف ادعاها، همه موشک‌ها به هدف برخورد کرد.

وی مبارزه بی‌امان با تروریسم و گسترش اقدامات سایبری را از ویژگی‌های دیگر وزارت اطلاعات خواند.

علوی به مقوله امنیت نگاه فرهنگی دارد

 نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس در نشست علنی صبح امروز خانه ملت و در ادامه بررسی برنامه‌ها و صلاحیت سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت: آقای علوی به مقوله امنیت نگاه فرهنگی دارد و عاقل هم کسی است که مسائل امنیتی و سیاسی را به مسائل فرهنگی تبدیل می‌کند.

وی افزود: وزارت اطلاعات در مبارزه با ضد انقلاب، عملیات‌های بسیار خوبی انجام داده و شناسایی و ضربه زدن به بیش از ۱۲۰ گروه ضد انقلاب در غرب و شرق کشور و آزاد کردن وابسته نظامی ایران در یمن و کشف و خنثی‌سازی دهها محموله انفجاری ا زجمله دیگر اقدامات اخیر وزارت اطلاعات بوده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آقای علوی فردی مقتدر و در عین حال ولایتمدار است و مجموعه دولت نیز باید به تقویت این بخش توجه کند.

علوی مرد میدان اطلاعات نبود

 علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی در دومین روز بررسی رای اعتماد وزرای پیشنهادی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات بیان کرد: مخالفت من با وزیر پیشنهادی اطلاعات بیشتر به خاطر یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعاتی-امنیتی کشور است که به موجب آن وزارت اطلاعات در قبال وظایف خود هیچ پاسخگویی به مجلس شورای اسلامی ندارد و این منجر به تضییع حقوق مردم می شود.

مطهری ادامه داد: ما به وزیری نیاز داریم که بتواند جلوی برخی دخالت های سازمان ها و نهادهای موازی با وزارت اطلاعات را بگیرد و قانون هم همین را می گوید که باید در امور اطلاعاتی امنیتی کشور تمرکز ایجاد کرد و از تداخل و موازی کاری وظایف جلوگیری به عمل آید و در قبال وظایف محوله ما به مجلس پاسخگو باشد.

نماینده تهران افزود: از ابتدای انقلاب وظایف اطلاعاتی سپاه پاسداران مشخص بوده، مبارزه با برخی گروه های معاند و تروریستی همچون پژاک، منافقین، گروه فرقان و امروز هم مبارزه با داعش بوده است و همچنین وظیفه نیروی قدس سپاه هم خارج از مرزها مشخص شده اما امروزه وظایف این نهاد در راستای پاسداری و حفاظت از انقلاب گسترده تر شده است و اینکه آنها در قبال این وظایف گسترده خود به نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی هم پاسخگو نیستند و این در حالی است که ما در نظام جمهوری اسلامی هیچ نهادی را نداریم که پاسخگو نباشد.

وی با بیان اینکه حتی مقام معظم رهبری در برابر مجلس خبرگان رهبری پاسخگو است، گفت: امام علی (ع) هم فرموده است همانطور که حاکم بر مردم حقوقی دارد مردم هم بر حاکم حقوقی دارند و تنها کسی که بر همه حق دارند و کسی بر او حقی ندارد خداوند است.

مطهری تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی ما با وزارت اطلاعات این است که زمانی ما از آنها سوالی می پرسیم نمی توانند پاسخگوی ما باشند به طور مثال وقتی ما از وزیر اطلاعات در خصوص بازداشت برخی مدیران کانال های تلگرامی سوال پرسیدیم آقای وزیر گفتند که آنها توسط نهادهای دیگری بازداشت شدند و یا اینکه زمانی که در خصوص بازداشت برخی خبرنگاران و اصحاب رسانه به اتهام جاسوسی سوالی می پرسیم وزیر پاسخی ندارد چرا که می گوید از حیطه اختیار من خارج است.

این نماینده مردم تهران در ادامه افزود: وزیر اطلاعات باید کسی باشد که بتواند این معضل را با مقامات عالی کشور حل و فصل کند به نحوی که متولی اصلی مسائل اطلاعاتی و امنیتی کشور وزارت اطلاعات باشد و دیگر نهادها به وظایف تخصصی خود بپردازند.

وی گفت: مخالفت من با شخص آقای علوی نیست بلکه فراتر از آن با نقص ساختاری است که با آن مواجه هستیم و باید از برخی تلاش های ایشان در راستای اصلاح برخی شرایط در وزارت اطلاعات تشکر کرد اما این تلاش ها کافی نیست و وزیر اطلاعات باید به وضعیت موجود خاتمه دهد و مقابل کلیه مسائل امنیتی و اطلاعاتی برابر مجلس پاسخگو باشد.

مطهری خاطرنشان کرد: آقای علوی در چهار سال گذشته مرد این میدان نبود هر چند که ما قدردان تلاش های ایشان در وزارتخانه هستیم.

تلاش برای امنیت سرمایه‌گذاری از جمله اقدامات خوب علوی است

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس و در موافقت با سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، با اشاره به اهمیت و تأثیرگذاری سیستم امنیتی و اطلاعاتی کشور اظهار داشت: شخص وزیر اطلاعات در سیستم اطلاعاتی کشور نقش پدری و بزرگی دارد و آقای علوی تلاش کرده است تا این نقش را ایفا کند.

وی افزود: نظرسنجی‌هایی در خصوص سنجش میزان امنیت در سه سطح فردی، اجتماعی و ملی صورت گرفته که نتیجه همه اینها نشان می‌دهد احساس ناامنی در بین مردم پایین آمده است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امنیت سرمایه‌گذاری یکی از کارهای مهم آقای علوی و تیم همراه وی در وزارت اطلاعات بوده است، گفت: تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی در این وزارتخانه از دیگر ابتکارات بوده و در کنار آن، وزارت اطلاعات برای معرفی مفسدان اقتصادی به قوه‌قضائیه بیکار ننشسته‌ است.

اکبریان تصریح کرد: وزارت اطلاعات بیش از ۶۲۰ پرونده در زمینه مفاسد کلان اقتصادی را به ارزش ۳۷ هزار میلیارد تومان کشف کرده که منجر به بازگشت این مبالغ به بیت‌المال شده است.

وی کشف و معرفی بیش از ۲۰۰ پرونده قاچاق کالا و ارزش، کشف بیش از ۳۰۰ تن مواد مخدر صنعتی و سنتی و متلاشی کردن بیش از ۱۲۰ گروه تروریستی را از دیگر اقدامات وزارت اطلاعات در دوره مدیریتی سید محمود علوی برشمرد.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در دوره قبل برخی نیروهای این وزارتخانه به طور اجباری بازنشسته شدند که آقای علوی با تشکیل یک کارگروه، برخی از آنها را به بدنه سیستم بازگرداند و از آنها استفاده کرد.

اکبریان تصریح کرد: امروز وزارت اطلاعات به همراه نیروی قدس سپاه پاسداران، یک نوع برتری امنیتی در منطقه ایجاد کرده است.

وی خاطرنشان کرد: آقای علوی دو دوره نماینده مجلس خبرگان رهبری، چهار دوره نماینده مجلس شورای اسلامی و نیز نماینده رهبر انقلاب در ارتش بوده است و جلوگیری از امنیتی شدن پدیده‌های غیرامنیتی نیز از دیگر ویژگی‌های دوره مدیریت او در وزارت اطلاعات بوده است.

۷۵ درصد مردم از عملکرد وزارت اطلاعات رضایت دارند

در جلسه علنی نوبت صبح روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی محمد حسین قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در گذشته نگاه ها به وزارت اطلاعات  نگاه های سیاسی بود و وزارت اطلاعات به عنوان هیزم آتش سیاست شناخته می شد.

نماینه آستانه اشرفیه با بیان اینکه وزارت اطلاعات باید به دور از سیاست زدگی اداره شود، یادآور شد: یادمان نرفته بر سر وزارت اطلاعات چه آورده بودند این وزارتخانه در پایین سطح رضایتمندی بود اما امروز بیش از ۷۵ درصد مردم از وزارت اطلاعات راضی هستند.

عضو کمیسیون بهداشت اظهار کرد: آقای علوی، وزارت اطلاعات را از سیاست زدگی، حزبی و جریانی اداره شدن نجات داد.

دفاعیات علوی

حجت الاسلام محمود علوی در جلسه رای اعتماد خود در ابتدای سخنان خود از موافقت رهبر معظم انقلاب برای ادامه سربازی خود در وزارت اطلاعات سپاسگزاری کرد  و گفت: امروز با وزارت اطلاعاتی مواجه هستیم که عرصه سربازی مومن و فداکار و در یک کلمه ولایتمدار و دلسوز وحدت و امنیت ملی کشور است.  

وی افزود: در این مدت چهار سال که در وزارت اطلاعات گذشت اهتمام به حفظ نظارت و عدم وابستگی جناحی و کارشناسی در محورهای راهبردی در دستور کار بوده است.

علوی با بیان اینکه وزارت اطلاعات در این مدت تلاش کرده است کار اطلاعاتی مردم پایه با مشارکت آحاد ملت انجام دهد، اظهار داشت: تقویت بنیه علمی کارکنان وزارت همراه با رشد و پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان با بهره گیری از علوم و فنون مختلف، وزارت اطلاعات را مفتخر به ارائه عملکردی در خور شان و علمی کرده است.

وی ادامه داد: راهبرد وزارت اطلاعات با همت کارکنان خوش فکر این وزارت خانه تدوین شده است و به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم شده تا حرکت وزارت بر پایه نقشه راه و ریل گذاری خردمندانه باشد.

وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به روند تجزیه و تحلیل اطلاعات در چهار سال گذشته، گفت: تحلیل های عمیق این وزارت در عرصه های مختلف هم برای مسئولین تصمیم گیر و هم صاحبان تریبون ارسال شده تا هم تصمیم گیری مسئولین و هم هدایت مردم به نحو جامعی انجام شود.

علوی تاکید کرد: کار اطلاعاتی در این وزارت بر پایه احکام شرعی، رعایت حلال و حرام الهی با رعایت ارزش های اخلاقی و قوانین جمهوری اسلامی خواهد بود.

وی با اشاره به گلایه ریاست جمهوری از نحوه برخورد مامورین وزارت اطلاعات، گفت: قطعا از برنامه های ما تلاش در جهت زدودن کوچکترین لکه نامناسب با نظام در عملکرد وزارت اطلاعات خواهد بود و امیدواریم این خرده گلایه ایشان را مرتفع کنیم.

علوی خاطرنشان کرد: در چهارسال گذشته وزارت اطلاعات از انضباط مالی، عملکرد برنامه ای اعتبارات، بهره برداری مناسب از منابع مالی، گسترش فعالیت های عمرانی و ایجاد اماکن مورد نیاز برای عملکرد بهتر سربازان گمنام امام زمان(عج) برخوردار بوده است.

وزیر پیشنهادی اطلاعات ثبات مدیریت را از جمله ویژگی های دوران وزارت خود در چهار سال گذشته برشمرد و اظهار داشت: در این دوران شاهد تغییرات در حد ضرورت و آرامش و انسجام در مجموعه مدیریتی وزارت اطلاعات بوده ایم که مجموعه معاونین در یک حرکت هم افزا و همدلانه وظایف خود را انجام دادند.

وی افزود: وزارت اطلاعات در همه ابعاد کار خود را دنبال کرده و به تعبیر رهبری بخش هایی از وزرات کار خود را خوب و بخش هایی کار خود را بسیار خوب انجام داده اند، لاکن انتظار این است که همه بخشها کار خود را عالی انجام دهند.

علوی با اشاره به اذعان همگان به همگرایی و همدلی با جامعه کشور، گفت: جلسات مرتب و تصمیم گیری ها در کارگروه ها و کمیته ها با جامعه اطلاعاتی کشور با محوریت وزارت اطلاعات انجام می شود و اعضای جامعه اطلاعاتی کار خود را به نحو اثرگذاری دنبال می کند.

وزیر پیشنهادی اطلاعات خاطرنشان کرد: برنامه ای که ارائه شد یک برنامه ذهنی نیست و مسبوق به گام های عملی در چهارسال گذشته است که با ارتقاء کمی و کیفی در چهار سال آینده نیز استمرار پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه میزان تخلیه های تلفنی کاهش یافته و امکان نفوذ برای دشمن با دشواری های زیاد مواجه شده است، گفت: وزارت به آموزش های کلاسیک برای مدیران اکتفا نکرده است و در جهت افزایش آگاهی های عمومی در مقابل نفوذ دشمن، اهتمام ویژه داشته است.