مدیرکل حرفه آموزی و کاریابی کمیته امداد گفت: طبق تفاهم‌نامه میان کمیته امداد و سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور امسال ۱۰ هزار نفر از مددجویان سراسر کشور آموزش می بینند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت خبری کمیته امداد، مهرعلی حق‌گویان، مدیر کل حرفه‌آموزی و کاریابی کمیته امداد با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه این نهاد با سازمان فنی‌وحرفه‌ای جهت ارائه مهارت‌های متناسب با نیاز بازار کار به مددجویان با رویکرد اشتغال پایدار گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه زمینه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای ۱۰ هزار نفر از مددجویان سراسر کشور  در سال جاری آماه‌سازی و عملیاتی می‌شود.

حق‌گویان با تاکید بر در پیش گرفتن راهبرد آموزش «سفارش محور» گفت: در این نوع آموزش بنگاه‌ها تخصص‌های مورد نیاز خود را به کمیته امداد اعلام می‌کنند و سپس این نهاد افراد متناسب با این تخصص را از بین مددجویان شناسایی و به سازمان فنی و حرفه‌ای معرفی می کند تا با توجه به رشته و مهارت مورد نیاز بنگاه، از آموزش های لازم بهره مند شوند.

وی آشنایی عملی با قوانین و قواعد بازارکار و حرفه مورد نظر را یک فرصت مناسب برای افراد بازمانده از تحصیل دانست و افزود: افرادی که به هر دلیلی نمی توانند در کلاس های تئوری مراکز آموزشی شرکت  تا مدرک فنی دریافت کنند در کارگاه‌های مهارت‌آموزی سازمان فنی‌وحرفه‌ای شرکت خواهند کرد تا به صورت عملی آموزش‌های مورد نیاز را فرا گیرند. بر این اساس  مددجویان در آینده می‌توانند به عنوان استاد کار از تسهیلات اشتغال‌زایی استفاده کنند یا در بنگاه‌هایی که آموزش دیده‌اند  مشغول به کار شوند.

مدیرکل حرفه‌آموزی و کاریابی کمیته امداد با اعلام اینکه این تفاهم‌نامه به صورت آزمایشی در استان کرمان در حال اجراست گفت: در همین زمینه طبق تعاملی که با شهرک‌های صنعتی و صنایع کوچک این استان (مانند خودروسازی‌ها) انجام شده است مقرر شد ۶۰ عامل کاریابی در این محل‌ها مستقر شود.

حق‌گویان با اشاره به ارائه بسته‌های تشویقی کاریابی برای کارفرمایان گفت: کمیته امداد به منظور ایجاد انگیزه در کارفرمایان بنگاه‌های تولیدی و خدماتی جهت اشتغال کارجویان تحت حمایت این نهاد، حق بیمه سهم کارفرمایی مددجویان را در دو سال، سال اول ۱۰۰ درصد و سال دوم ۵۰ درصد تا سقف حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی اشتغال را پرداخت می‌کند.

وی همچنین از اعطای برخی امتیازات به مددجویان شرکت‌کننده در اجرای این طرح خبر داد و گفت: مددجویان در مرحله گذراندن دوره‌های آموزشی در بنگاه‌ها تحت پوشش بیمه حوادث قرار می‌گیرند. همچنین علاوه بر پرداخت مبلغی به عنوان تامین تجهیزات مورد نیاز و ایاب و ذهاب، مبلغی جزئی نیز به عنوان کمک هزینه حضور در بنگاه دریافت می‌کند. 

 وی با تاکید بر ضرورت آموزش پایدارسازی مشاغل برای مددجویان با هدف توانمندسازی آنها به تفاهم‌نامه کمیته امداد با وزارت جهاد کشاورزی در نیمه دوم سال ۹۵  اشاره کرد و گفت: طبق این تفاهم‌نامه ۳۳ هزار و ۵۸۰ نفر از مددجویانمهارت‌های کشاورزی، دامپروری، شیلات و  کار با ماشین آلات کشاورزی  را آموزش دیده اند که از این تعداد ۶۸درصد مرد و ۳۲درصد زن هستند.

حق‌گویان با بیان اینکه ۲۵ هزار و ۱۴۴ هزار مددجو از آموزش های لازم در زمینه دامپروری  از جمله بهبود وضعیت بهداشتی و تغذیه دام، پرورش شترمرغ و دام سنگین و سبک و هفت هزار و ۷۱۷ مددجو در زمینه کشاورزی،کشت، پرورش و شناسایی گیاهان دارویی و آپارتمانی،آموزش‌های گلخانه‌ای، کشت زعفران و کشت‌های باغبانی ، بهره مند شده اند که به ترتیب استان‌های فارس، اصفهان و کردستان بیشترین آمار عملکرد را در این زمینه داشته اند.

مدیر کل حرفه آموزی و کاریابی کمیته امداد با اعلام اینکه ۳۹۸ مددجو در زمینه ماشین آلات کشاورزی آموزش دیده اند، گفت: ۳۲۲ مددجو دیگر نیز آموزش‌های لازم در خصوص پرورش ماهیان زینتی و آبزیان پرورشی و فرآوری محصولات شیلاتی را کسب کردند.

وی ارتقاء سطح دانش و مهارت مددجویان شاغل در طرح اشتغال‌زایی و خودکفایی، ایجاد زمینه مناسب جهت شکوفایی خلاقیت، آماده سازی نیروی کار ماهر و توسعه همکاری‌های آموزشی با استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این نهاد را از جمله اهداف تفاهم‌نامه کمیته امداد با وزارت جهاد کشاورزی برشمرد.