به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما؛ نشست هم اندیشی استاندارد لباس با حضور رییس و جمعی از مسئولان سازمان ملی استاندارد ایران و طراحان و دست اندرکاران مدو لباس کشور در سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد.
نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران در این نشست با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران یک سازمان حاکمیتی و فرابخشی است که سالهاست در بحث های مختلف صنعتی به استانداردسازی پرداخته است، اظهار داشت: با پیوند هنر و استاندارد می توانیم برای پیشبرد اهداف عالی نظام بیش از پیش قدم برداریم.
وی با بیان اینکه کشورمان در صنعت نساجی پیشرو بوده است، گفت: سازمان ملی استاندارد یک سازمان نظارتی، حاکمیتی و فرابخشی است، این سازمان با قدمت و عمر ۹۲ ساله، از نخستین پیشگامان استانداردسازی در جهان پس از انگلستان بوده است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به سابقه دیرینه کشورمان در صنعت پارچه و لباس که در متون مختلف خارجی نیز بر آن تاکید شده، از اینکه امروز بازار کشور مورد هجوم برخی مدها و لباس های غربی و حتی عربی قرار گرفته است، ابراز نگرانی کرد.
پیروزبخت با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان مسئول دبیرخانه شورای سیاستگذاری حلال در کشور، استانداردهای حلال را در تمام زمینه ها هدایت می کند، افزود: با همکاری جامعه صنعتی مد و لباس، لباس حلال از جنبه جنس و شکل ظاهری سامان داده می شود.
در ادامه، حمید قبادی دانا، دبیرکارگروه مد و لباس کشور با اشاره به قانون ساماندهی مد و لباس گفت: ارایه الگوی جدید به جامعه بر اساس معیارها و قوانین ملی کشور با توجه به نوگرایی متعادل از وظایف این کارگروه است.
وی سهم اقتصادی مد و لباس را در کشور ۵۰۰ هزار میلیارد ریال برآورد کرد و اظهار داشت: یکی از شاخص های توسعه و پیشرفت جوامع به ویژه جامعه صنعتی وجود کدهای استاندارد است و استانداردها برای دستیابی به فضای رقابتی تدوین و بکار گرفته می شود.
قبادی دانا با بیان اینکه استاندارد در بخش مد و لباس باید به عنوان یک مطالبه ملی مطرح شود، گفت : در این صنعت نیازمند یک چارچوب، طبقه بندی، سهم بندی و هماهنگی براساس قانون هستیم.
همچنین سودابه یحیی زاده، سرپرست معاونت تدوین و ترویج استاندارد در این نشست با اشاره به سابقه فعالیت استاندارد در صنعت نساجی کشور، تصریح کرد: نخستین استاندارد تدوین شده در این سازمان به عنوان شماره یک مربوط به استاندارد پرچم (مربوط به صنعت نساجی) بوده است.
در ادامه نیز، آزیتا خضرایی، مدیرکل تدوین استانداردهای ملی با اشاره به تدوین ۳۲ هزار استاندارد ملی گفت: استانداردهای حوزه نساجی و پوشاک کشور در سه کمیته پوشاک و فرآورده های نساجی و الیاف (با تدوین هزار و ۱۲۴۱ استاندارد ملی)، کمیته چرم و پوست (با تدوین ۵۲۳ استاندارد ملی) فعالیت دارد و کمیته ملی حلال نیز به این کمیته ها اضافه شده است.
خضرایی ادامه داد: ۲۵ موضوع استاندارد در حوزه پوشاک تدوین شده و سه استاندارد ابعاد (size) لباس در دست تدوین است.