نشست خبری اعلام برنامه‌ها و فعالیت‌های معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور محمدمهدی عسگرپور و مدیران حوزه‌های سینما و تلویزیون، هنرهای نمایشی، موسیقی، آفرینش‌های ادبی و تجسمی این معاونت در حضور نمایندگان رسانه‌های گروهی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عسگرپور در ابتدا با اشاره به جلسه مطبوعاتی این معاونت در دی ماه سال گذشته و رئوس برنامه های اجرائی طراحی شده گفت: "در آن جلسه رئوس برنامه های معاونت هنری سازمان در دو قالب اعلام شد. در حوزه هنر وعده هائی به دست اندرکاران هنری در تهران دادیم و طرح ها و برنامه های اجرائی مان را در سال 85  اعلام کردیم. اولین اقدام انجام شده توسط هر مدیریت این بود که نقش خودشان را در مجموعه مدیریت فرهنگی هنری پیدا کنند."

معاون هنری سازمان با طرح این سئوال که شهرداری به عنوان نهاد مدیریت چه وظیفه ای دارد؟ رئوس این وظایف را چنین برشمرد: "اولین وظیفه ما تشخیص ظرفیت های مختلف در حوزه های متنوع هنری و در مرحله بعد چگونگی به تکامل رساندن این ظرفیت هاست. اولین هدف اجرائی ما ایجاد پل ارتباطی بین مدیریت شهری و توانائی های شهر در حوزه فرهنگ و هنر است و برای عملی شدن این هدف باید مدیریت بخش های مختلف هنری تشکیل می شد تا نگاهی تخصصی به حوزه خود داشته باشند."

در ادامه عسگرپور به رئوس برنامه های اجرائی در حوزه های مختلف هنری از جمله نمایش اشاره کرد و گفت: "بخش عمده فعالیت ما در این حوزه حمایت از جریانات ریشه ای یا جدید در این حوزه بوده است. مانند حمایت از بیست و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر، جشنواره مولوی، جشنواره تئاتر محله، نمایش شبیه خوانان استان تهران و ... البته نهادینه کردن این اتفاقات هم برای ما مهم است. ولی نکته مهم دیگر دخالت نداشتن در سیاستگذاری های این جشنواره هاست."

اجرای 13 نمایش، اجرای تعزیه در محرم سال گذشته، برگزاری جشنواره تئاتر بانوان، طراحی نخستین ارابه نمایش ایرانی، برگزاری جشنواره تئاتر کانون های نمایشی، اجرای نمایش های "هفت قطعه نمایشی" و "غروب یک روز زیبای پائیزی"، حمایت از جشنواره بین المللی تئاتر فجر و برگزاری دومین دوره مسابقه بزرگ مشاهیر اسلام به دبیری حسین پاکدل، حمایت از چهارمین جشنواره آئین های عاشورائی و نمایشنامه خوانی مولوی و ... از دیگر برنامه های این معاونت است.

عسگرپور با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه آفرینش های هنری افزود: "برگزاری دو نشست ساعت خنده در پنجشنبه اول هر ماه و شکرخند در شنبه اول هر ماه، شب شعر رسول مهر، عصر شعر و ترانه، تجلیل از شاعران انقلاب، تولیداتی چون رمان زندگی رسول اکرم (ص) به قلم علی موذنی، مجموعه شعر طنز ابوالفضل زروئی نصرآباد و کتابی ویژه در ارتباط با سال پیامبر اعظم (ص) به قلم سیدمجید طباطبائی و ... تعدادی از فعالیت های انجام شده در این حیطه هستند."

وی درباره فعالیت های حوزه هنر های تجسمی هم گفت: "بخش اعظم فعالیت ما در این حوزه به ثبت مراکزی انجامید که در حوزه شهرداری و مرتبط با هنرهای تجسمی اعلام شده اند. وجود اساسنامه باعث می شود با تغییر و تحول مدیران، کارکردهای اجرائی این مراکز تغییر نکند. افتتاح دو مجموعه موزه موسیقی و باغ موزه هنرهای ایرانی، اهداء جایزه جهانی پوستر ادیان توحیدی، نمایشگاه نگاره های آسمانی، موزه هنرهای دینی امام علی (ع) و چاپ چهار کتاب دیباچه ای بر هنر دینی، دیباچه ای بر هنر اسلامی، گنجینه معاصر و گنجینه هنرهای دینی، نکوداشت استاد اسماعیل زاده، معتبر، ملک زاده و حسینی، جشن تصویر سال و ... از عمده فعالیت های اجرائی ما در این حوزه هستند."

در حوزه سینما و تلویزیون هم عسگرپور درباره رئوس فعالیت های انجام شده گفت: "مشارکت در تولید فیلم "میم مثل مادر" رسول ملاقلی پور و "خون بازی" رخشان بنی اعتماد، مجموعه های تلویزیونی "زیر تیغ" محمدرضا هنرمند و "کتابفروشی هدهد" مرضیه برومند و "بچه محل" که قصد پرداخت به ایثارگران و شهدای هر محله را دارد از جمله فعالیت های ما هستند. در حیطه فیلم کوتاه و مستند سال گذشته وعده مشارکت در تولید 50 فیلم را دادیم که عملاً این آمار را در اجرا به 90 اثر رساندیم."

عسگرپور برگزاری دومین جشنواره بین المللی فیلم شهر را فعالیتی در راستای فعالیت های سازمان در این حوزه ذکر کرد و گفت: "این جشنواره اولین بار است که به صورت بین المللی برگزار می شود، آن هم به دلیل تکرای نشدن که شیوه معمول این جشنواره هاست. سه برنامه جدید در حیطه این جشنواره عبارتند از اهداء جایزه به سه سالن سینمای برتر شهر، نمایش و نقد و بررسی فیلم های کوتاه که بعد از جشنواره هم ادامه پیدا می کند و منجر به تشکیل کانون های فیلم شهر می شود و یکصد سال تصویر از شهر تهران."

در حیطه موسیقی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فعالیت های اجرائی انجام شده را اینچنین برشمرد: "نکوداشت در قالب برنامه آوای دوست، بزرگداشت پدیدآورندگان موسیقی دفاع مقدس، نشست تخصصی آسیب شناسی نغمه های عاشورائی، اجرای 80 برنامه موسیقی در تابستان، جشنواره سرود محله و ... از برنامه های آینده ما در این حیطه تولید آلبوم نغمه های عاشورائی، آلبوم شعر طنز تهران و آلبوم خاتم عشق محمد اصفهانی است. قصد داریم با برگزاری جلسات نقد و بررسی آلبوم های و کنسرت های مطرح موسیقی جریان نقد این آثار را هم ایجاد کنیم."

در ادامه مدیران حوزه های مختلف معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به پرسش های مطرح شده و ریز جزئیات فعالیت هر حوزه اشاره کردند. بیگلری مدیر حوزه سینما و تلویزیون در راستای گفته های معاونت هنری به آثاری اشاره کرد که در مرحله نگارش و تحقیق و رایزنی هستند و به دلیل قطعی نبودن نمی توان آنها را معرفی کرد.

صادق کامیار مدیر حوزه آفرینش های ادبی در ادامه صحبت های عسگرپور به فعالیت های این حوزه اینچنین اشاره کرد: "جشنواره شب های شهریور، جشنواره شعر ایران ما، همایش ادبی عاشورا و اولین جشنواره کانون های ادبی و حضور مستمر افراد شاخص این حوزه مانند ابتهاج، معلم، امین پور و ... بخشی دیگر از این فعالیت ها هستند."

هاشمی مدیر حوزه هنرهای تجسمی هم اشاره کرد: "انتشار کتاب تماشا با برنامه نمایشگاههای عکس و خط و نقاشی برای اولین بار از دیگر فعالیت هائی است که با تمرکز دائمی در باغ هنرهای معاصر نهادینه می شود."

علی اکبر قاضی نظام مدیر حوزه نمایش هم در مورد فعالیت های این حوزه گفت: "برای خانه تعزیه دنبال مکانی هستیم تا تمام اسناد نوشتاری و تصویری و ... در مورد تعزیه را در آن متمرکز کنیم. شکل گیری کانون نمایش در فرهنگسراها و خانه های فرهنگ هم از موارد مورد نظر ما هستند."

در انتها هم سجادی مدیر حوزه موسیقی در خصوص فعالیت های خاص این حوزه اضافه کرد: "جز بزرگداشت ها و نشست های اعلام شده که همچنان ادامه دارد، چهار آلبوم جدید را در نیمه دوم سال به بازار می دهیم: 10 ساعت از اولین نشست تخصصی نغمه های عاشورائی، مجموعه طنز صوتی با درونمایه تهران قدیم، خاتم عشق با صدای محمد اصفهانی و آلبوم دیگری به مناسبت سال 2007 سال مولانا در حال تولید با صدای آقای افتخاری است."