به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام احمد حاتمیان در دیدار صبح سه شنبه خود با کارشناسان تبلیغات اسلامی استان سمنان به میزبانی این اداره کل در شاهرود، ضمن بیان اینکه امروز باید نیازها و شرایط یک منطقه جغرافیایی را بشناسیم و سپس برای آن برنامه ریزی کنیم، بیان داشت: مقابله با فرق ضاله باید بر اساس نیاز بومی و جامعه هدف انجام شود.
وی با بیان اینکه روحانیان تلاش و اهتمام بالایی در توسعه فرهنگ دینی و مقابله با فرق دارند، افزود: هرسال مجموع عملکردی سازمان تبلیغات در حوزه های مختلف از جمله ادیان و فرق ارزیابی می شود که در استان سمنان باید گفت شناخت خوبی نسبت به نیازهای هر منطقه و به خصوص جامعه هدف هشت شهرستان این استان شده است که جای تقدیر دارد.
مقابله با فرق به طور جد پیگیری میشود
مدیرکل ادیان و فرق سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ما هرچه بهتر و بیشتر جامعه هدف خود را در تقابل با فرق و مذاهب ضاله بشناسیم، با آن برخورد بهتری می توانیم داشته باشیم، گفت: در حوزه عملکرد حوزه دفتر ادیان و مذاهب باید گفت خوشبختانه اقدامات خوبی در استان صورت گرفته که نمونه بارز آن آموزش ها و اطلاع رسانی عمومی است.
حاتمیان بیان داشت: جنبش های نوپدید و فرق در سال جاری به گونه ای مطلوب در دستور کار سازمان تبلیغات اسلامی در سطح کشور قرار گرفته که به واقع کار مسئولان این سازمان برای ارزیابی بهترین عملکرد در سطح ۳۱ استان کشور دشوار شده است چرا که ادارات کل تبلیغات اسلامی هر یک به گونه ای جدی و مطلوب برنامه های این حوزه را دنبال می کنند که نشان از جدیت و اهتمام مدیران در برنامه ریزی مدون برای مقابله با فرق ضاله دارد.
وی افزود: خوشبختانه عملکرد اکثر ادارات کل وابسته به سازمان تبلیغات در سطح کشور از لحاظ آموزش در برابر فرق و ادیان مطلوب بوده و حتی شاهد هستیم برخی استان ها مانند سمنان، از برنامه های ابلاغی مرکز نیز جلوتر هستند و این نشان از شناخت دقیق آنها نسبت به جامعه هدفشان دارند.
آموزش مهمترین راه مقابله با فرق است
مدیرکل ادیان و فرق سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در راستای شناسایی جامعه هدف، آموزش و مصون سازی جوانان درباره فرق جدید و همچنین شناخت دین مبین اسلام اقدامات خوبی صورت گرفته که از جمله آنها می توان به برگزاری دوره های منظم تحت عنوان گفتمان های فرق ضاله اشاره کرد.
حاتمیان بیان داشت: پراکندگی جفرافیایی برگزاری آموزش های دینی در استان سمنان نیز بسیار خوب است چرا که در برخی نقاط تمامی آموزش ها در مرکز استان دیده می شود حال آنکه آموزش ها را باید به میان مردم برد و در این راستا سمنان در زمره استان های شاخص کشور است.
وی افزود: استان سمنان ویژگی بسیار ارزشمندی دارد و آن این است که تمام شهرها، بخش ها و حتی روستاها برنامه های ابلاغی در مقابله فرق و مذاهب را اجرا می کنند و از اینکه تمرکز گرایی داشته باشند، خودداری می کنند.
آموزش دینی در استان سمنان پراکندگی خوبی دارد
مدیرکل ادیان و فرق سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه گفت: پراکندگی آموزش های فرق و ادیان ویژگی مثبتی برای تبلیغات اسلامی استان سمنان است چرا که متاسفانه برخی مدیران معتقد هستند که می توان همه نشست ها را به صورت رفع تکلیفی در مرکز استان برگزار کرد تا آن تعهدات سازمانی شکل گیرد اما خوشبختانه این امر در سمنان رخ نداد و ما شاهد پراکندگی خوب آموزش های خاص فرق و ادیان هستیم.
حاتمیان با بیان اینکه همه شهرستان های هشت گانه استان اهتمام ویژه ای در زمینه آموزش های مرتبط با ادیان و فرق داشته اند که این امر نیز قابل تقدیر است، تاکید داشت: به دلیل هجمه سنگین دشمنان امروز باید نسبت به آگاهی رسانی به نسل جوان جامعه اهتمام ویژه ای داشته باشیم.
وی افزود: در برابر هجمه سنگین دشمنان امروز باید انسجام سازمانی ما تقویت شود همچنین در راستای عمل به آئین نامه هایی که از سوی سازمان تبلیغات اسلامی تعریف می شود می بایست رعایت شوند چرا که این ها بر اساس کار کارشناسی دقیق تهیه می شود لذا نباید خودسرانه و بدون احتیاط عمل کرد هرچند ستاد مرکزی این اجازه را به مدیران می دهد که بر اساس نیازهای استان برنامه هایی علاوه بر شیوه نامه های ابلاغی نیز ارائه دهند تا با دستور ریاست سازمان تبلیغات این امر ابلاغ شود چرا که به هرحال شرایط هر استان با دیگری تفاوت دارد.
باید از ظرفیتها استفاده کرد
مدیرکل ادیان و فرق سازمان تبلیغات اسلامی گفت: برای مقابله با فرق ضاله باید از ظرفیت هایاین نهاد استفاده کرد، برای مثال می توان از تشکل های دینی، موسسات فرهنگی، انجمن های اسلامی و ... استفاده کرد که این امر به تعامل سازنده بین سازمان و این نهاد ها نیازمند است.
حاتمیان افزود: هم افزایی و تعامل چندین ویژگی دارد نخست اینکه مردم در اجرای برنامه های فرهنگی و دینی مشارکت می کنند پس فرهنگ مشارکت مدنی افزایش می یابد دوم منابع مالی زیادی هدر نمی رود چرا که از ظرفیت های مردمی کمک گرفته می شود و در وهله آخر از موازی کاری تا حد امکان جلوگیری می شود.
وی بیان کرد: ما در بحث تبلیغات، نیاز به تعامل با بخش های مختلف داریم که این امر دامنه تبلیغات مان را وسعت می بخشد و طبیعتا این امر باعث می شود تا تبلیغات دینی ما عمق و کیفیت نیز پیدا کند.