شرکت کنندگان در همایش "گفتگوی نمایندگان ادیان خاورمیانه و آسیا" در لبنان با بیان اینکه بازگشت به اصول ایمانی برای ایجاد تفاهم و برقراری صلح در کشورهای آسیایی و خاورمیانه ضروری است، ارزشهای اخلاقی را منشاء گفتگوی ادیان و تمدنها توصیف کرده و اظهار داشتند: این ارزشها باب گفتگو را برای همه ملتها، فرهنگها و تمدنها به منظور تبادل اطلاعات و استفاده از آنها باز می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلامیک نیوز، در همایش "گفتگوی نمایندگان ادیان خاورمیانه و آسیا" که دیروز دوشنبه 22 آبان در لبنان آغاز شد، شرکت کنندگان اظهار داشتند: بازگشت به مبادی روحانی و ایمانی به منظور تفاهم و ارتباط عمیق و ایجاد صلح عادلانه و دائمی در کشورهای آسیایی و خاورمیانه لازم و ضروری است.

در این همایش یکی از اعضای کمیته گفتگوی اسلام و مسیحیت لبنان به نام مطران آرام اول با بیان اینکه این جلسه گفتگو دارای اهداف و چارچوبهایی است که برای دستیابی به آن باید تلاش کرد، گفت: اهمیت گفتگوی ادیان تا جایی است که همه دنیا از اقشار مختلف به آن روی آوردند، چرا که دستاوردهای ناشی از گفتگوی بین ادیان از مهمترین اهدافی است که مسلمانان و مسیحیان و دیگر ادیان الهی از آن بهره مند خواهند شد.

مطران آرام با تأکید بر اینکه جهان امروز جهان گفتگو است، تصریح کرد: رفع مشکلات و موانعی که انسانیت با آن مواجه است نیازمند همکاری ملتها، ادیان و فرهنگهای مختلف است تا در این راستا جهان به سوی عدالت و صلح پیش رود. 

عضو کمیته گفتگوی اسلام و مسیحیت لبنان نقش دین در جوامع معاصر را اساسی توصیف کرد و گفت: از دین برای اهداف سیاسی نباید استفاده شود زیرا دین جوهر و مبادی خود را دارد و اشاعه دهنده محبت، عدالت، همکاری، همبستگی و صلح است و ادیان نقش برجسته ای برای همکاریهای متقابل ایفا می کنند.

طارق متری وزیر فرهنگ لبنان نیز در این همایش اظهار داشت: گفتگوی ادیان به ویژه میان دو دین اسلام و مسیحیت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید فعالیتهایی به منظور تقریب میان ادیان صورت گیرد تا تفرقه هایی که میان آنها وجود دارد از بین برود.

طارق متری با بیان اینکه کشورهای اسلامی به ویژه لبنان سرچشمه ارزشهای اخلاقی هستند و آنها باب گفتگو را برای همه ملتها، فرهنگها و تمدنها برای تبادل اطلاعات و استفاده از آنها باز می کنند.

وی در ادامه به ضرورت گفتگوی میان یک جامعه نیز تأکید کرد و افزود: راه حل صحیح حل مشکلات و رفع آن گفتگو است و با توجه به اینکه زندگی سیاسی در داخل و یا خارج کشورهای اسلامی بسیار پیچیده است، گفتگو می تواند این مسئله را تا حد بسیار زیادی مرتفع کند.

جلسه اول این همایش با عنوان " تسامح شیوه ای برای ایمان" و جلسه دون آن با موضوع " نماز جوهر ایمان" برگزار شد.

در جلسات بعدی این همایش محورهایی چون فعالیتهایی برای ایجاد صلح، دعوت به ایمان، قداست زندگی، بخشندگی در اسلام و ارزشهای اخلاقی نتیجه ایمان بررسی می شوند .