طرح كارشناسي خروج ايران از اوپك تنها يك موضع گيري در مقابل ساير اعضا است كه به حق خود دست يابد .

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، رييس شركت فكتس  آمريكا در حاشيه همايش امنيت انرژي و چالش هاي نوين در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب  گفت: بيشتر كشورهاي عضو چنين سياستهايي را براي دستيابي به حق خود اتخاذ مي كنند.
دكتر فريدون فشاركي افزود: بالا بردن آمار ذخاير و منابع از سياستهاي ديگري است كه كشورها براي كسب سهم بيشتر از بازار اتخاذ مي كنند.
وي اضافه كرد:  ايران به تازگي اعلام كرده است حدود 40 ميليارد بشكه به ذخاير هيدروكربور در مدت يكماه گذشته افزوده شده است.
فشاركي با اشاره به ورود عراق به بازار نفت و درخواست اين كشور براي داشتن سهم بيشتر از بازار نفت گفت: همه اعضاي اوپك براي ورود عراق به سهميه بندي بايد از سهميه هاي خود كم كنند وعربستان نيز اعلام كرده است به تنهايي مايل به انجام دادن اين كار نيست.
وي در مورد زمان ورود نفت عراق به بازارهاي جهاني خاطر نشان كرد: ورود عراق به سهميه بندي اوپك زودتر از دسامبر 2004 ميلادي محقق نخواهد شد.
اين كارشناس نفتي اظهار داشت: احتمال زيادي وجود دارد كه سهميه عراق فاصله زيادي  را با سهميه  ايران در اوپك نداشته باشد .
وي ادامه سياست قبلي اوپك را منجر به كاهش توليد نفت اعضاي اين سازمان تا حد 20 تا 21 ميليون بشكه در روز در دو سال آينده دانست و گفت: اعضاي اوپك به طور معمول در چنين شرايطي دنبال چاره انديشي خواهند بود.