رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات از برنامهر یزی برای اسکان ۱۰۰ هزار زائر در صحن حضرت زهرا (س) در حرم امیرالمومنین برای اربعین امسال خبر داد و گفت: ۹۰۰ موکب مجوز فعالیت دریافت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین گردهمایی رؤسای ستاد بازسازی عتبات عالیات بانک‌های کشور در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با حضور رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور، دبیرکل بانک مرکزی و نمایندگان بانک‌های کشور برگزار شد.

در این نشست حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات با باین اینکه ستاد بازسازی عتبات عالیات مجموعه‌ای تحت امر حاکمیت است، گفت: این موضوع بدون وابستگی به حاکمیت بوده و هست. این در حالی است که همین رویه در طول ۱۲ سال فعالیت این ستاد جاری و ساری بوده است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: امروز دفتر مقام معظم رهبری شورایی را برای ستاد بازسازی عتبات عالیات تعیین کرده است که حجت‌الاسلام قمی مسئول امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه، حجت‌الاسلام علی محمدی نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و حجت‌الاسلام والمسلمین شیرازی نماینده ولی‌فقیه در نیروی قدس در نظر گرفته شده‌اند که این شورا مجموعه بالاسری ستاد بازسازی عتبات عالیات است.

حرم‌های اهل‌بیت(ع) اختصاص به شیعیان ندارد و متعلق به تمام جهان اسلام است

پلارک افزود: ستاد بازسازی عتبات عالیات هیچ‌گونه ردیف و بودجه‌ و وابستگی دولتی ندارد، اما ریال به ریال مسائل ملی آن تحت کنترل است.

وی اضافه کرد: هماهنگی کاملی بین ستاد بازسازی عتبات عالیات، وزارت بلدیه و دیوان وقف‌الشیعی عراق وجود دارد تا خدای‌ناکرده موازی‌کاری در بازسازی اعتاب مقدسه صورت نگیرد، به همین جهت می‌کوشیم ضمن حفظ آثار تاریخی عتبات عالیات، فرامین مقام معظم رهبری و آیت‌الله سیستانی را مبنی بر حفظ آثار تاریخی جامه عمل پوشاند و نظارت و حساسیت زیادی بر آن داشته باشیم.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: حرم‌های اهل‌بیت(ع) اختصاص به شیعیان ندارد و متعلق به تمام جهان اسلام است، البته ما برای خودمان داشتن زیربنای ۱۱ هزار مترمربعی در حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) را قابل قبول نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم که حرم امام اول شیعیان کمتر از امامزاده صالح(ع) تهران باشد.

پلارک خاطرنشان کرد: اقدامات بازسازی در عتبات عالیات فقط با کمک مردم و عشق به اهل‌بیت(ع) انجام شده و هم‌اکنون وارد فاز توسعه‌ای شده است به‌طوری‌که حرم مطهر امیرالمؤمنین(ع) با اجرای پروژه صحن و شبستان حضرت زهرا(س) ۲۰ برابر توسعه پیدا خواهد کرد، ضمن اینکه این پروژه بزرگ‌ترین پروژه جهان اسلام است.

اجرای پروژه صحن عقیله بنی‌هاشم با ۱۶۰ هزار مترمربع

وی ادامه داد: ۱۰۰ هزار نفر هم‌زمان می‌توانند در صحن و شبستان حضرت زهرا(س) بعد از اتمام کامل این پروژه نماز بخوانند. این در حالی است که این پروژه بزرگ‌تر از مسجدالحرام است و تمام تلاش ما برای پایان این پروژه تا انتهای سال ۹۶ است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: اجرای پروژه صحن عقیله بنی‌هاشم با ۱۶۰ هزار مترمربع در حال انجام است، این در حالی است که با انجام این پروژه ۱۴ برابر به زیربنای حرم مطهر سیدالشهدا(ع) افزوده خواهد شد.

پلارک گفت: پروژه صحن عقیله بنی‌هاشم در ۵ سال آینده به پایان خواهد رسید، ضمن اینکه هم‌اکنون ۱۵۰ پروژه در عراق در حال انجام است.

وی افزود: ستاد بازسازی عتبات عالیات می‌کوشد همان‌طور که در ۸ سال دفاع مقدس مردم ایران در جنگ دخیل و شریک بودند، در بازسازی اعتاب مقدسه نیز فعالیت داشته باشند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: پروژه عملیاتی ترفیع گنبد حرم سیدالشهدا(ع) در حال حاضر فعال است و می‌کوشیم با این کار ۷ متر گنبد را مرتفع کنیم، البته هم‌زمان با این کار و با قوی کردن ستون‌های حرم و لاغرسازی بخش‌هایی از این ستون‌ها اقدامات مؤثری برای باز شدن اطراف ضریح و گنجایش بیشتر زائران را در اطراف ضریح داشته باشیم، هرچند که گنبد جدید ۱۲۰۰ تن وزن دارد.

پلارک گفت: مجموعه بانکی که پیشانی کشور است می‌تواند در بازسازی عتبات و عالیات تأثیرگذار بوده و نقش‌آفرینی کند و با توجه به اینکه شبکه بانکی ارادت ویژه‌ای به اهل‌بیت(ع) دارد می‌کوشد در بازسازی اعتاب مقدسه فعالیت‌هایی را انجام دهد.

توزیع ۲ میلیون وعده غذا در طول ۲۴ ساعت بین زائرین اربعین 

وی بابیان اینکه تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای در اعتاب مقدسه در حال پیگیری است از ارائه خدمات به زوار اربعین توسط این ستاد خبر داد و گفت: مسئولیت اصلی اسکان، پذیرایی از سوی ستاد مرکزی اربعین به ستاد بازسازی عتبات عالیات محول شده است و ما می‌کوشیم مشارکت‌های مردمی را در این موضوع سازماندهی کنیم.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در توضیح بیشتر افزود: قرار است از موکب‌های ۲۰ نفر تا ۱۰۰ هزار نفری توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات تقسیم‌بندی و آمایش جغرافیایی شود، ضمن اینکه هم‌زمان با این کار ۹۰۰ موکب سازماندهی شده و پروانه فعالیت برای آنها صادر شده و یا خواهد شد.

پلارک با بیان اینکه توزیع ۲ میلیون وعده غذا در طول ۲۴ ساعت یکی از وظایف ستاد بازسازی عتبات عالیات در اربعین است، ضمن اینکه ما به دنبال اسکان ۱۰۰ هزار نفری در صحن حضرت زهرا(س) هستیم.

وی در این نشست به‌طور ویژه از سه بانک که در سال‌های اخیر خدمات گسترده‌ای را در امر بازسازی عتبات عالیات انجام داده‌اند تشکر کرد.

در حاشیه این مراسم ۲ مدال طلای آسیایی و بین‌الملل مهدی آرزومند که در مسابقات کاراته سال ۲۰۱۰ میلادی به‌دست آورده بود به موزه حرم مطهر علوی و حرم امام حسین(ع) و خانواده سردار شهید اسماعیل حیدری اهدا شده و به ستاد بازسازی عتبات عالیات جهت تقدیم آستان مقدس این حرم‌ها شد.