"خاطرات مهندس سید مرتضی نبوی" وزیر سابق پست و تلگراف در کابینه میرحسین موسوی و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به همت دفتر ادبیات انقلاب اسلامی و انتشارات سوره مهر در شمارگان 2200 نسخه و 204 صفحه به همراه اسناد و تصویر منتشر شد.

 خبرگزاری مهر - گروه سیاسی : خاطرات نبوی در 9 فصل با عناوینی چون " سید مرتضی نبوی در یک نگاه" ، "دوران شکوفایی و رشد"، "بارقه های امید"، "قفس و اراده های آهنین" ، "پرواز برای گذر از تاریکها"، "ضرباهنگ بودن"، پیوست ها، فهرست اعلام و اسناد و تصاویر به کوشش جواد کامور بخشایش تدوین و تنظیم شده است.

 مهندس سید مرتضی نبوی در آذرماه 1326 در محمدیه قزوین به دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی خود را در همین شهر به پایان رساند، در سال 1345 با قبولی در کنکور سراسری، وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و در رشته مهندسی برق به تحصیل پرداخت.

در صفحات ابتدایی این کتاب دستخطی از سیدمرتضی نبوی به عنوان پیشگفتار آمده است : " آنچه را که می خوانید خاطرات کسی است که به فضل خدا در جوانی با قرآن آشنا شده و پیام های آن را باور کرده است، آنچه را که می خوانید خاطرات کسی است که استبداد و وابستگی رژیم پهلوی و هم آزادی و استقلال جمهوری اسلامی را با تمام وجود لمس کرده است، آنچه را که می خوانید خاطرات کسی است که تحقق بسیاری از وعده های خدا در قرآن کریم را به چشم دیده است، آنچه را که می خوانید خاطرات کسی است که برای او در زندگی ثابت شده هیچ چیز مانع عطای خدا و همچنین دافع قضای او نیست" .

سیدمرتضی نبوی در دوران تحصیل در دانشگاه به فعالیت های سیاسی روی آورد و در همان دوران با چند تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق آشنا شد و با سازمان مذکور ارتباط برقرار کرد و مدتی بعد برای کمک به مجاهدینی که برای گریز از دست ساواک زندگی مخفی داشتند به جمع آوری کمک مالی اقدام کرد که نهایتا در اواخر مهر 1352  دستگیر شد و به زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری(موزه عبرت فعلی) فرستاد شد پس از تحمل شش ماه شکنجه در این زندان مخوف  به زندان قصر فرستاد شد و در دادگاه او را به سه سال حبس محکوم کردند که در دادگاه تجدیدنظر این محکومیت به دو سال تقلیل یافت.

نبوی بعد از آزادی از زندان در بخش خصوصی مشغول به کار شد و با پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و مسئولیت تاسیس دفتر حزب در قزوین را برعهده گرفت ، سپس به عضویت سپاه درآمد و در سال 1360 از سپاه به وزارت پست منتقل شد و معاون اداری و مالی این وزارتخانه شد و بعدها در کابینه شهید باهنر و میرحسین موسوی وزیر پست و تلگراف شد، نبوی در نیمه دهه شصت، "روزنامه رسالت" به همراه برخی از همفکران خود را پایه گذاری کرد که انتشار آن تاکنون ادامه دارد.

نبوی در دوره های چهارم و پنجم مجلس نمایندگی مردم تهران را برعهده داشت که از اواخر مجلس پنجم به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد.، نبوی دبیری واحد سیاسی جامعه اسلامی مهندسین را هم برعهده دارد.

مهندس نبوی در بخشی از خاطراتش که مربوط به کمیته مشترک است، چنین روایت کرده است : " مرا پیش سربازجویی به نام مصطفوی بردند، او را مرا نصیحت کرد و گفت  ببین تو یک ادم تحصیل کرده ای هستی ، هر حرفی داری بزن و حماقت نکن! من گفتم حرفی برای گفتن ندارم و ادامه دادم شما چطور با یک مهندس و تحصیل کرده جامعه اینگونه با بی احترامی برخورد می کنید؟ که در این هنگام وی سیلی محکمی به گوش من خواباند و من فهمیدم که فضا ، فضای دیگری است، موضوع جالب توجه این بود که بازجوها عمدتا از اسمهایی استفاده می کردند که جنبه مذهبی داشت، مثل: متقی، حسینی ،مصطفوی و ... " .

نبوی در بخش دیگری از خاطراتش که به بعد از انقلاب اختصاص دارد، در مورد ملاقات خصوصی با امام راحل گفته است : " در ایام تصدی وزارت پست توفیق هایی داشتیم، یکی اینکه به طور خصوصی خدمت امام می رسیدیم و ایشان محبت داشتند و هرچند وقت اجازه می دادند که وزرا خدمتشان بروند، در خدمت امام بودن چه هنگامی که صحبت می کرد و چه زمانی که فقط فرصت زیارت داشتیم خیلی نورانیت می بخشید و لذت بخش بود ".

نبوی همزمان با وجود تصدی در وزارت پست، در جبهه های جنگ نیز حضور می یافت : " در دوران وزارت، جبهه زیاد می رفتم، هروقت برادرها می گفتند بیایید جبهه ، می رفتم و این کار تاثیر گذار هم بود، ما همراه معاونان وزارت، به جبهه های مختلف از جمله غرب و جنوب و آبادان، شلمچه و جزیره مجنون می رفتیم و به هرجا می رفتیم سخنرانی می کردیم و آرام آرام در این کار حرفه ای شده بودم، حتی این توفیق را داشتم که برخی جاها برای برادرها ، روضه خوانی کنم ".