خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: مردم بحرین در سال ۲۰۱۴ به منظور تحقق مطالبات مشروعی که آلخلیفه از آنها سلب کرده بود، قیام کردند. در طول تمامی روزها، ماهها و سالهایی که از قیام مردمی در بحرین سپری میشود انقلابیون هیچگاه از مسیر صلحطلبی در بیان خواستههای به حق خود خارج نشدهاند. این درحالی است که در طول این مدت، رژیم آلخلیفه به انواع و اقسام راهها و شیوههای اعمال فشار بر انقلابیون با هدف منصرف ساختن آنها از خواستههایشان، متوسل شده است. استفاده از اشکال مختلف شکنجهها، بازداشتهای بدون تفهیم اتهام، یورش به منازل انقلابیون و تخریب آنها، سلب تابعیت شمار زیادی از شیعیان و اعطای تابعیت به اتباع خارجی تنها گوشهای از سلسله فشارهای گستردهای است که توسط حکام آلخلیفه بر انقلابیون بحرینی تحمیل شده است؛ فشارهایی که اخیرا نیز با سلسله تدابیر ناپخته تصمیمگیران خاندان آلخلیفه تشدید شدهاند.
در همین ارتباط خبرنگار مهر گفتگویی را با «شیخ علی الکربابادی» عالم برجسته بحرینی ترتیب داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*اخیرا سازمان های حقوق بشری در بحرین گزارشی را منتشر کردند مبنی بر اینکه رژیم آل خلیفه در شکنجه معارضان، از روش های سازمان دهی شده و اتاق های مرگ استفاده می کند. در این خصوص توضیح دهید و بفرمایید که واکنش سازمان های حقوق بشری جهان به این گزارش را چگونه ارزیابی می کنید؟
آل خلیفه حتی زنان، کودکان و خانواده های زندانیان سیاسی را مورد آزار و اذیت قرار می دهدنظامیان رژیم آل خلیفه از مدت ها پیش به شکنجه فعالان سیاسی، حقوقی و رسانه ای مبادرت ورزیده اند و این مسأله ای نیست که متعلق به ماه ها و یا هفته های اخیر باشد. البته اگر گمان کنیم که شکنجه رژیم آل خلیفه تنها زندانیان سیاسی، حقوقی و رسانه ای را شامل می شود، اشتباه کرده ایم، چراکه این رژیم حتی زنان، کودکان و خانواده های زندانیان سیاسی را نیز مورد آزار و اذیت قرار می دهد. آل خلیفه از این طریق تلاش می کند تا زندانیان را تحت فشار شدید قرار دهد.
در این میان، «ابتسام الصائغ» از زنانِ فعال حقوق بشری بحرین می توان نام برد که شدیدا تحت شکنجه های رژیم آل خلیفه قرار گرفته است. متأسفانه با تمام این ها، سازمان های حقوق بشری بین المللی تاکنون موضع خود در قبال این شکنجه ها را اعلام نکرده اند. تنها موضع آنها در برابر این اقدامات خصمانه از سوی آل خلیفه، ابراز نگرانی بوده است و نه بیشتر.
*آل خلیفه هر چند وقت یک بار ایران را به برهم زدن ثبات بحرین و گسترش افراط گرایی متهم می کند. علت اینگونه ادعاهای حکام بحرین چیست؟
رژیم آل خلیفه همواره جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در حوادث خرابکارانه در بحرین متهم کرده است. یکی از عوامل اصلی این اتهاماتی که از سوی آل خلیفه به ایران نسبت داده می شود، فرار رو جلو مقامات این رژیم است. آنها نمی خواهند که در قبال بحران کنونی بحرین پاسخگو باشند و به همین دلیل به دنبال مقصر می گردند. البته آل خلیفه به متهم ساختن دیگران و نه فقط ایران، عادت کرده است. در طول تاریخ شاهد آن بودیم که مبارزان سیاسی بحرین از سوی آل خلیفه به کمونیست بودن متهم شده اند.
مردم بحرین به دنبال دستیابی به آزادی های قانونی خود هستند و از سوی دیگران هدایت نمی شوند. اتهاماتی که آل خلیفه به دیگران وارد می کند کینه توزانه استدر واقع، نشانه رفتن انگشت اتهام به دیگران توسط آل خلیفه یکی از حربه های مقامات این رژیم است که در طول تاریخ بارها و بارها تکرار شده است و اکنون ایران را هدف این اتهامات واهی قرار داده اند. اتهامات آل خلیفه علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه تهران، تحرکات اعتراض آمیز مردم بحرین را هدایت و مدیریت می کند، درحالی است که این تحرکات به صورت کاملا خودجوش و در راستای احقاق حقوق پایمال شده مردم بحرین صورت می گیرند. مردم بحرین به دنبال دستیابی به آزادی های قانونی خود هستند و از سوی دیگران هدایت نمی شوند. اتهاماتی که آل خلیفه به دیگران وارد می کند کینه توزانه است.
*اخیرا دولت آمریکا گزارشی را از تبعیض آل خلیفه در حق شیعیان بحرین منتشر کرد. از سویی ما شاهد حمایت واشنگتن از منامه در سرکوب مردم و شیعیان هستیم. این موضع گیری های دوگانه و اقدامات تناقض آمیز آمریکا را چگونه تحلیل می کنید؟
ایالات متحده آمریکا همواره در طول تاریخ ثابت کرده است که دارای یک رویکرد خصمانه درقبال ملت های منطقه و جهان است. هدف اصلی آمریکایی ها غارت ثروت های ملی کشورهای مختلف و بسط هیمنه خود بر آنهاست. ایالات متحده آمریکا تلاش می کند تا از حوادث اخیر بحرین نهایت بهره برداری را داشته باشد. آمریکا تنها به فکر منافع خود است. ما به خوبی دیدیم که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده از عربستان سعودی به عنوان «گاو شیرده» یاد کرد. این نشان دهنده سوء استفاده واشنگتن از کشورهای دیگر است.
آل خلیفه خطاب به زندانیان: در زمان حکمرانی رئیس جمهور ترامپ، شما نهتنها از حقوق بشر که از حقوق حیوان هم برخوردار نیستید!این آمریکایی ها هستند که با حمایت های بی دریغ خود از رژیم های دیکتاتوری در منطقه از جمله رژیم آل خلیفه اجازه نمی دهند که بحران بحرین به پایان رسیده و صدای ملت بحرین در رسانه ها به گوش جهانیان برسد. برخی از جلادهای آل خلیفه در هنگام شکنجه زندانیان سیاسی بحرین خطاب به آنها می گویند: «در زمان حکمرانی رئیس جمهور ترامپ، شما نهتنها از حقوق بشر که از حقوق حیوان هم برخوردار نیستید!» این مسأله عمق حمایتهای آمریکایی ها از رژیم دیکتاتور آل خلیفه را آشکار می سازد. علاوه براین، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر نیز صراحتا خطاب به پادشاه بحرین اعلام کرده بود که روابط میان واشنگتن و منامه از این پس شاهد هیچگونه تنشی نخواهد بود.
*همانگونه که مستحضر هستید، فرصت حج زمان خوبی برای تبیین مظلومیت ملت های مستضعف منطقه و جنایات رژیم های استکباری و ادوات آنها در منطقه است. چگونه می توان از این فرصت برای تبیین حوادث تلخی که برای ملت های مظلوم منطقه به ویژه مردم فلسطین و بحرین رخ می دهد، بهره برد؟
حج یک فریضه الهی و دینی است. این فریضه یک فریضه اجتماعی است و نه فردی. بنابراین شایسته است که تمامی شرکت کنندگان در این فریضه الهی، تلاش کنند تا دردها و آلام ملت های مظلوم را احساس کنند. شرکت کنندگان در فریضه الهی حج باید علیه رژیم های دیکتاتوری که به دنبال نابودی ملت ها هستند، متحد شوند؛ به ویژه برای ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی و حمایت از قدس اشغالی.