دکتر سعید واقفی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تعداد اقلام دارویی که پزشکان کشور در نسخه ها برای بیماران تجویز می کند در حد استاندارد جهانی نیست چون بر اساس استانداردهای بین المللی میانگین داروهای تجویزی در هر نسخه پزشکی باید حدود 5/1 قلم باشد اما در کشور این میزان بین 3 تا 4 قلم دارو است.
وی اظهار داشت: بر اساس استانداردها پزشکان فقط می توانند هر نسخه پزشکی را فقط برای یک بیمار تجویز کنند اما در کشور برخی پزشکان با مراجعه یک بیمار ممکن است برای فرزند و دیگر بستگان وی نیز در همان نسخه پزشکی دارو تجویز کنند.
دبیر انجمن داروسازان کشور گفت: با وجود اینکه بارها به همه پزشکان از طریق رسانه ها و نظام پزشکی در مورد تعداد اقلام مجاز تجویزی برای هر بیمار در هر نسخه پزشکی تاکید شده است اما برخی پزشکان بر اساس دوستی به بیماران و مسائل عاطفی ممکن است برای دیگر افرادی که بیمار درخواست کند نیز دارو تجویز کند.
وی تصریح کرد: افزایش تعداد اقلام دارویی در هر نسخه پزشکی بیشتر در بیمه ها آشکار می شود و بر سازمان های بیمه گر اثر گذار است چون بار مالی بیمه ها را افزایش می دهد.
واقفی افزود: در صورتی که بیمار بیش از یک بیماری داشته باشد یک پزشک اجازه ندارد که برای 2 بیماری در یک نسخه دارو تجویز کند چون بیمار باید به پزشک متخصص آن بیماری مراجعه کند و نباید یک متخصص برای بیماری که در آن زمینه تخصص ندارد دارو تجویز کرده و پزشکان عمومی نیز باید بیمار را به پزشکان متخصص آن بیماری ارجاع دهند.
وی اظهار داشت: تجویز بیش از حد دارو در نسخه های پزشکی ضمن تحمیل هزینه های زیاد برای بیمار باعث انبار شدن دارو در خانه ها می شود.