سخنگوی قوه قضاییه گفت: در جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی قرار شد حصر سران فتنه ادامه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در یکصد و هفدهمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اخبار ضدونقیضی که راجع به حصر و مسائل مرتبط با آن امروز در رسانه‌ها مطرح است و آیا قوه قضاییه بنا ندارد برای افکارعمومی این مسئله را به صورت شفاف روشن نماید؟، گفت: اتفاقی در سال ۸۸ افتاد که کار مجرمانه‌ای بود و عده‌ای هم از ماهیت مسئله خبر نداشتند. در نیمه دوم ۸۸ و ۸۹، یک جریان کامل براندازی مطرح شد و آمریکا و اسرائیل به پشت صحنه این مسئله وارد شدند و اگر هوشیاری مردم و مسئولان نبود، شاهد حوادث دیگر بودیم. ممکن است بگوئیم ابتدای جریانات سال ۸۸ چیز دیگری بود اما پس از آن هدف براندازی دیده می‌شد.

وی به مصوبه شورای عالی امنیت ملی اشاره و تصریح کرد: اسفند ۸۹ مصوبه شورای عالی امنیت ملی مطرح شد. پس از آن هم قوع قضائیه قرار شد نسبت به اعمال مجرمانه ورود کند.

محسنی اژه ای افزود: مصوبه ۵۴۴ شورای عالی امنیت ملی حصر را تصویب کرد و در این مصوبه تصریح شد که وزارت اطلاعات زیر نظر قوه قضائیه اقداماتی را در رابطه با محصوران داشته باشد.

وی در خصوص جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی گفت: این مسئله دستور شورای عالی امنیت ملی نبوده اما مطرح شد و قرار شد حصر باقی بماند.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص جزئیات جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی گفت: شنیده‌ام که در جلسه اخیر این موضوع جزو دستور جلسه شورا نبوده اما مطرح می‌شود و باز قرار می شود حصر همچنان باقی بماند.

محسنی اژه‌ای افزود: بحث دیگر این است که در طول این مدت برخی خانواده‌های محصورین و خودشان در رابطه با برخی مسائل مثل رفت و آمدها و مسائل پزشکی درخواست هایی داشتند که به تمام آنها توجه شد.

وی با بیان اینکه در امر پزشکی نه تنها کوتاهی نشده بلکه بنا به نظر پزشکان و نظر روسای بیمارستان‌هایی که آقای کروبی بستری شده بود، ما برای روسای قوا هم چنین سرویسی نداریم، گفت: دو الی سه سال پیش، حاج خانم کروبی تقاضا کرد که خانه جدیدی خریدیم و می‌خواهیم از این خانه منتقل شویم که بعد از بررسی‌ها موافقت شد. گهگاهی درخواست‌های دیگر داشتند که هر آنچه که در چارچوب این مصوبه بوده، انجام شده است.

وی افزود: از حدود یکسال پیش ریاست قوه قضاییه دستوراتی دادند که نسبت به برخی از مراجعات بستگان درجه یک، گشایش بیشتری داده شود. کمیته ای در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برای پیگیری و هماهنگی این امر تشکیل شد.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: افرادی از قوه قضاییه و وزارت اطلاعات حضور دارند، امورات را تمشیت می‌کنند. در مورد مسائل پزشکی قرار بود علاوه بر خود حاج خانم کروبی که زمانی رئیس بیمارستان بود، وزیر بهداشت هم نظارت کند.

وی تاکید کرد: حصر شامل همسر آقای کروبی نیست.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: اینکه افرادی تصور کنند اکنون با فضاسازی و جوسازی، مصوبه شورای عالی امنیت ملی باطل می شود، سخت در اشتباه هستند زیرا شورای عالی امنیت ملی نه آن موقع ونه الان با فضاسازی تصمیم نمی‌گیرد و قوه قضاییه هم همین طور است و چه بسا در قضایای مشابه، فضاسازی‌ها کار را بدتر کرده است. آن کمیته و قوه قضاییه به عنوان ناظر و وزارت اطلاعات به عنوان مجری و ضابط، کاری که در چارچوب مصوبه شورای عالی امنیت ملی است را انجام می‌دهد و اگر روزی هم مصوبه شورای عالی امنیت ملی نباشد، قوه قضاییه کار خود را انجام می‌دهد.

نیروهای امنیتی با تعهد خانواده کروبی خارج شدند

محسنی اژه‌ای در خصوص خروج نیروهای امنیتی از منزل کروبی گفت: از سوی خانواده آقای کروبی گفته شد افرادی که به خانه رفت و آمد می کنند با حضور افرادی که برای امنیت مسئله در طبقه پایین مستقر هستند، ناراحتند. گفتم الزامی ندارد که حتما داخل خانه باشند. الان هم می‌گویم که اینها با شرط آقای کروبی از خانه خارج نشدند بلکه یک درخواست بود که بررسی و موافقت شد و افراد چهارشنبه هفته قبل از خانه خارج شدند و تعهدی از خانواده ایشان گرفته شد که تامین این مسائل با خود شماست و اگر در منزل اتفاقی پیش آمد، با خود شماست. در بیرون از خانه امکانی فراهم شده و همین نیروها امنیت را فراهم می کنند.