به گزارش خبرنگار مهر، سردار کیومرث عزیزی پیش از ظهر سه شنبه در گردهمایی پلیس و ائمه جماعت استان مرکزی با موضوع پیشگیری از آسیب های اجتماعی در اراک، اظهار داشت: بایستی در حوزه فرهنگ و نهادینه سازی ارزش ها و هنجارهای اجتماعی و قانون مداری، از پتانسیل و جایگاه ویژه روحانیون استفاده کنیم.
وی افزود: نفوذ کلام عالمان دینی در حوزه فرهنگ و اجتماع، می تواند کمک بزرگی به انتظام بخشی بیشتر جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی باشد و نیروی انتظامی در استان از همفکری با روحانیون در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی استقبال می کند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: در پنج ماه ابتدای سال جاری جرائم در استان مرکزی کاهش یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته و در مجموع طی چند سال اخیر شاهد کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی جرایم در مقایسه با سال های قبل از آن بوده ایم.
سال گذشته هفت تن مواد مخدر در استان مرکزی کشف شد
عزیزی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ نیز نسبت به سال قبل از آن، کاهش شش درصدی جرایم را در استان مرکزی شاهد بودیم خاطرنشان ساخت: در حوزه مواد مخدر که یک آسیب و عامل دیگر آسیب های اجتماعی است نیز سال گذشته هفت تن و ۱۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در استان کشف شد که رشد ۲۲ درصدی نسبت به سال ۹۴ داشته است.
وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته ۱۶هزار و ۵۰۰ نفر معتاد و قاچاقچی مواد مخدر در سطح استان مرکزی دستگیر شده اند و ۱۳هزار و ۵۰۰ نفر از این دستگیرشدگان، معتادان متجاهری بودند که باعث آزار و اذیت روحی شهروندان و مرتکب جرائم کوچک شده بودند.
عزیزی اضافه کرد: ۵۰۰ نفر از کسانی که سال گذشته مرتبط با جرائم مواد مخدر در استان مرکزی دستگیر شدند، عضو باندهای قاچاق بوده اند، در این رابطه ۲۶ باند قاچاق مواد متلاشی شده و سه هزار نفر فروشنده مواد مخدر نیز دستگیر شده اند.
فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی سال گذشته رتبه برتر در حوزه جمع آوری معتادان خیابانی و متجاهر در سطح کشور شناخته شد، اما این دستگیری به تنهایی تاثیری ندارد و آموزش در این زمینه کم است، زیرا اطلاعات خانواده ها پایین بوده و صرفا فعالیت نیروی انتظامی در این زمینه ثمری نخواهد داشت.
همکاری تمامی سازمان های مسئول در مبارزه با مواد مخدر ضروری است
وی گفت: در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ۲۷ سازمان و دستگاه مسئولیت دارند که تعداد معدودی از نهادها شامل نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، علوم پزشکی و بهزیستی در این زمینه کار انجام می دهند.
عزیزی افزود: سالانه در کشور ۵۰۰ تن مواد مخدر کشف می شود که مقابله با قاچاق، توزیع و فروش این حجم عظیم مواد مخدر کار بسیار سختی است و تاکنون ۱۲ هزار جانباز و چهار هزار شهید صرفا در راه مبارزه با این آسیب تقدیم کرده ایم.
وی تاکید کرد: پدیده مواد مخدر مشکلی خانمان برانداز است که برای پیشگیری از آن باید فرهنگسازی انجام شود و مشکلات و نحوه جلوگیری از آن برای خانواده ها تبیین شود، چرا که خطری جدی برای جامعه است.
فرمانده انتظامی استان مرکزی تشریح کرد: آسیب اجتماعی دیگری که جامعه را تهدید می کند مساله طلاق است، هم اکنون آمار طلاق در استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر است و باید در این زمینه نیز کار فرهنگی انجام شود، چرا که آسیب های اجتماعی دیگر را نیز در پی خواهد داشت.
سال گذشته ۱۱هزار نزاع در استان مرکزی به وقوع پیوست
عزیزی اظهار داشت: همچنین در رابطه با نزاع های فردی و جمعی، در سال گذشته یازده هزار نزاع و طی پنج ماهه سال جاری شش هزار نزاع در سطح مناطق شهری و روستایی استان مرکزی اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: تنها در یازده روز گذشته طی این نزاع ها پنج نفر به قتل رسیده اند که آمار بالایی برای استان محسوب می شود و این مسائل را می توان به کاهش آستانه تحمل افراد جامعه و اخنلال در بحث تربیتی مرتبط دانست.
فرمانده انتظامی استان مرکزی ادامه داد: با توجه به نزدیکی ایام محرم الحرام، آسیب هایی در حاشیه فعالیت هیات های مذهبی و عزاداری وجود دارد که با توجه به فعالیت های انجام شده، کاهش چشمگیری نسبت به قبل دارد، اما برای مقابله با این گونه جرائم استناد قانونی وجود ندارد و برای رفع اینگونه مشکلات در جامعه نیاز به کار فرهنگی اساسی است.