به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن ویراستاران، در آغاز این نشست دکتر جواد رسولی، مدیر این هماندیشی، به حاضران خوشامد گفت. سپس محمود آموزگار، رئیس هیات مدیرۀ اتحادیۀ ناشران، ضمن یادکرد نکتهای دربارۀ مرحوم محمد زهرایی، مدیر نشر «کارنامه»، ویرایش را نوعی دستگاه فکری خواند و با اشاره به اینکه مسئلهها و معضلهای حوزۀ نوشتار در طی زمان، تغییر کردهاند از اهمیت ویرایش و ضرورت ایجاد انجمنهای ویرایش سخن گفت.
سپس فریبرز مجیدی، رئیس هیاتمدیرۀ انجمن صنفی ویراستاران، از روند مستمر و پرفرازوفرود تشکیل انجمن ویراستاران و نیز، هدفها و رسالت این انجمن سخن گفت. همچنین دربارۀ تشتتِ شیوهنامهای در میان ویراستاران و قدرت صنفی و سازمانی ویراستاران نکتههایی را بیان کرد. بعد از سخنان فریبرز مجیدی کلیپی پخش شد که در آن روند شکلگیری انجمن، برنامههای سابق نشان و همچنین اعضای فعلی این انجمن معرفی شده بود.
سپس، مهناز مقدسی، دبیر انجمن، دربارۀ هدف از تشکیل این جلسه و نیز اهداف انجمن صنفی ویراستاران صحبت کرد و یادآور شد که بسیاری از ویراستاران نمیدانند داشتن صنف برای این حرفه و هر حرفۀ دیگری چه اهمیتی دارد. مقدسی همچنین دربارۀ نحوۀ برقراری ارتباط حرفهای ویراستار و ناشر و مباحث صنفی جامعۀ ویراستاران توضیح داد. علاوهبرآن، به ساختار سازمانی انجمن، کمیسیونها و فعالیتهای دهماهۀ انجمن اشاره کرد.
سپس مهدی قنواتی، مسئول کمیسیون آموزش انجمن، گفت این کمیسیون درصدد است دورههای آموزشی نگارش و ویرایش را بهدقت آسیبشناسی کند. همچنین، دانش ویراستاران را از جنبههای نظری و علمی و عملی، با روشها و شیوههای گوناگون ارزیابی کند تا بتواند رفتهرفته دورههای آموزشی بهینهای برای ویراستاران برای ارتقای سطح ویرایش در ایران طراحی و برگزار کند.
قنواتی از تلاش پیگیر انجمن برای برگزاری دورههای آموزشی ویرایش و ارتباط مؤثر با نهادهای مربوط هم خبر داد.
بعد از وی، فتحالله فروغی، خزانهدار و مسئول کمیسیون حقوقی انجمن، گفت: در قانون مؤلفان و مصنفان، جایگاه ویرایش بهمعنای اصلی و حقیقی خودش درنظر گرفته نشده و همین باعث شده ویراستاران قدرت حقوقی اثرگذاری نداشته باشند.
سپس هومن عباسپور، نایبرئیس انجمن و مسئول کمیسیون امور ویرایشی، دربارۀ این کمیسیون گفت: هدف ما گرفتن کارهای ویرایشی از ناشران و دادن آن به ویراستاران است، اما این کار بهشیوۀ مرسوم واسطهگری نیست، بلکه بر پایۀ روش دستیاری است. به این معنا که سرویراستاران این کمیسیون بر کار ویرایش و آمادهسازی کتابها نظارت میکنند و به این صورت، رفتهرفته هم ویراستاران ماهری تربیت خواهند کرد و هم کتابهای ناشران را با کیفیت مطلوبی ویرایش و آمادهسازی خواهند کرد.
بعد از وی، مهناز مقدسی، مسئول کمیسیون عضوگیری، به معرفی انواع عضویت و نیز شرایط و مزایا و چگونگی عضویت در انجمن پرداخت. وی همچنین تشکر از بزرگان ویرایش و استادان کامران فانی، عبدالحسین آذرنگ و موسی اسوار را بابت حمایت مشاورهای و تشویق ویژۀ هیئتمؤسس بر خود لازم دانست.
در بخش پایانی این نشست، بهنام رمضانینژاد، مسئول کمیسیون برنامهریزی و پژوهش، نخست اهداف و وظایف ۹گانۀ کمیسیون را برشمرد و سپس کارگروههای چهارگانۀ کمیسیون را معرفی کرد. وی اهداف «کارگروه معرفی مآخذ ویرایش» را معرفی کرد و از تشکیل «کارگروه واژگان نشر و ویرایش» خبر داد.
همچنین رمضانینژاد بهتفصیل دربارۀ «کارگروه معرفی ویراستاران» و «کارگروه معرفی شیوهنامههای ویرایش» نکتههایی بیان کرد. در پایان نیز در باب «برقراری ارتباط علمی و پژوهشی اعضا با نشرپژوهان و پیشکسوتان ویرایش»، «برنامهریزی برای نشستهای تخصصی و پژوهشی در حوزۀ مبانی نظری ویرایش و نشرپژوهی» و بازتاب آن در وبگاه انجمن، سخن گفت.
بخش دوم این هماندیشی بهصورت پرسش و پاسخ بود. حاضران پرسشهای خود درباره فعالیتهای انجمن، هیات مدیره، نحوه عضوگیری و ... را مطرح کرده و اعضای هیات مدیره به آنها پاسخ دادند.