شصت و دومین شماره مجله «سینما و ادبیات» ویژه سینمای اسپانیا و لوئیس بونوئل منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در پرونده سینمای جهان این شماره نشریه «سینما و ادبیات» پرونده مفصلی از دوره‌های مختلف کاری این سینماگر پرآوازه -که ردپای او را در آثار بسیاری از کارگردانان مطرح می‌توان تا امروز پی گرفت - یعنی دوره‌های فرانسه، مکزیک، اسپانیا تا امریکا تدارک دیده شده است.

در همین شماره جابه جا مباحثی از سوررئالیسم و پیدایش آن در سینما و ظهور آن در نخستین فیلم‌های بونوئل مطرح می‌شود که به شناخت دقیقی از سوررئالیسم، بونوئل و سینمای او می‌انجامد. خود بونوئل در کتاب خاطراتش می‌گوید بدون آشنایی با سوررئالیست‌ها مسیری متفاوت می‌پیمود. او اذعان می‌کند که از «حشر و نشر سه ساله» اش با «جمع پرجوش و آشفته سوررئالیست‌ها برای سراسر زندگی» اش تجربه اندوخت. در همین پرونده ژان کلود کری‌یر در مصاحبه‌ای به چگونگی همکاری جالبش با بونوئل و شکل گرفتن فیلمنامه‌هایشان اشاره می‌کند.

«شاعرانگی در سینما» محور اصلی بخش سینمای ایران مجله «سینما و ادبیات» است. سینما چگونه از ابزار شاعرانگی استفاده می‌کند و اصولاً شعر که در زبان اتفاق می‌افتد چگونه به تصویر راه باز می‌کند. محمدرضا اصلانی، احمدرضا معتمدی، صفی یزدانیان، جواد طوسی در میزگرد این بخش به تفصیل در مورد این موضوع پیدا می‌کنند.

 اما پرونده ادبی این شماره مجله یادشده، شاعران و شعر امروز را مخاطب قرار می‌دهد؛ «شعر امروز ایران در کجا قرار دارد؟ از چه رو چنین شعر ایران محافظه کار و سرسپرده شاعران نسل پیش شده است؟... کیست که یک بار دیگر، یک اعلانیه، یک مانیفست بنویسد؟ که اعلان کند من شاعر شعر امروز ایرانم...» شعر امروز راه به کجا می‌برد و شاعر و مخاطب این شعر -کیست؟ پاسخ را در میزگرد حافظ موسوی، محمد آزرم، علیرضا بهنام و خلیل درمنکی و یادداشتهای امیرهوشنگ افتخاری راد، شاپور جورکش، روجا چمنکار، علی سطوتی قلعه، عباس صفاری، میلاد کامیابیان، لیلا کرد بچه، لیلی گله داران و... بخوانید.

فروش‌های چند میلیونی و ستاره‌هایی که هر روز و هر روز بر صحنه‌های تئاتر دیده می‌شوند، رشد فضاهای کمی و افزایش چشمگیر و اقبال مخاطبان به تئاتر و از سوی دیگر «سقوط آزاد کیفی» تئاتر و حاشیه نشینی برخی نمایشنامه نویسان و کارگردانان مطرح باعث توجه و بحث‌های آسیب شناسانه در این مورد در پرونده تئاتر مجله در این شماره است. صحبتهای محمد رضایی راد، رضا سرور، امیررضا کوهستانی و امین عظیمی را در نشست این شماره پی بگیرید.

در این شماره مقاله‌ای از جانان سویفت با عنوان «طرحی متواضعانه» آمده و پویا رفویی هم بر آن شرحی نوشته است.

شصت و دومین شماره مجله «سینما و ادبیات» (ویژه شهریورماه ۱۳۹۶) با بهای ۱۰ هزار تومان روی دکه رفته است.