به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی خلیلی شامگاه جمعه در حاشیه بازدید از برنامه شب های فرهنگی خوزستان در برج میلاد اظهار کرد: بهانه حضور ما خوزستانی ها در برج میلاد تهران در واقع برگزاری شب های فرهنگی خوزستان است؛ واژه فرهنگی به این برنامه اطلاق می شود ولی سایر ظرفیت ها و توانمندی های خوزستان به ویژه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری را نیز دارد.
وی افزود: معرفی ظرفیت های مغفول و کمتر شناخته شده استان خوزستان یکی از اهداف مهم برگزاری برنامه شب های فرهنگی خوزستان در برج میلاد است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: برج میلاد چند وقتی است که به حوزه فرهنگی و گردشگری ورود پیدا کرده، برنامه های خوبی را به مردم ارائه و در نهایت به یک نوع برند در کشور تبدیل شده است؛ این فرصت ایجاب می کند که خوزستان نیز در قالب سلسله برنامه های شب های فرهنگی استان ها حضور موفق و پررنگی در این زمینه داشته باشد.
خلیلی ادامه داد: میراث فرهنگی نیز با توجه به وظایف ذاتی، رسات ها و مأموریت هایش در حوزه فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری دارد می تواند در اجرای بهتر کمی و کیفی برنامه ها تأثیرگذار باشد.
وی بیان کرد: میراث فرهنگی خوزستان نیز در کنار سایر بخش های دولتی از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان و استانداری که گروه منتخب خوزستان را برای حضور در برنامه شب های فرهنگی خوزستان حمایت کردند، حضور پیدا کرده است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان گفت: در این برنامه ظرفیت های استان خوزستان را در حوزه های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در اشکال ملموس و تأثیرگذار ارائه دادیم.
خلیلی یادآور شد: در برنامه شب های فرهنگی خوزستان، نگارخانه تصویری را به نمایشگاه گردشگری با رویکرد معرفی جاذبه های کمتر شناخته شده استان اختصاص دادیم؛ خوزستان به لحاظ برخورداری از آثار تاریخی و میراثی کهن در کشور تقریبا زبانزد و در صدر نشسته است.
وی با اشاره به لزوم توجه ویژه داشتن به گردشگری طبیعت گردی و اکوتوریسم گفت: بخش جلگه ای و آبرفتی اقلیم خوزستان معمولا صنعتی است ولی بخش های کوهپایه ای استان اقلیمی متضاد با جلگه و دشت دارد، بعضا تفاوت دما در این بخش ها به ۲۰ درجه سانتیگراد می رسد که ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر دارد.
معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: در این نمایشگاه همچنین گنیجنه هایی از آب های سطحی، رودخانه های پرآب و گردشگری آبی ـ دریایی یا ظرفیت های بی نظری پرنده نگری استان خوزستان را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادیم.
خلیلی عنوان کرد: در این برنامه همچنین انواع رشته های بومی صنایع دستی استان از جمله کپوبافی، حصیربافی، عبابافی و خراطی که خیلی از آنها نشان اصالت یونسکو را گرفتند به صورت ورک شاپ و در قالب نمایش و عرضه تولیدات و محصولات صنایع دستی به مردم ارائه شد.
وی خبر داد: در این برنامه عروسک های غول پیکر نیز که بسته کاملی از نمایش و آیین هستند را در شکل جذاب و دیدنی بعضا ۶ متری قامت شخصیت های ملی ـ مذهبی کشور و آرایه ها و تم های موضوعی آیینی دارند نیز به صورت زنده اجرا می کنند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان اظهار کرد: عرضه تولیدات و انتشاراتی که معرف ظرفیت های استان خوزستان در حوزه های مختلف گردشگری و فرهنگی است از جمله کتاب، کتابچه، کاتالوگ و بروشور و همچنین دعوت از فعالان بخش خصوصی در حوزه های مختلف تورگردانی، برگزاری، تدوین و اجرای انواع جشن ها، اقامت ها و هتل داری را نیز در این برنامه داریم.
خلیلی ادامه داد: در این برنامه همچنین سعی کردیم تا در حوزه گردشگری غذا از انواع غذاهای بومی ـ محلی و خاص استان خوزستان را در قالب تیم پذیرایی (عمدتا از سفره خانه های سنتی) استفاده کنیم که شیوه نمادین و آیینی مراسم های خاص از جمله قهوه خوری را به نمایش می گذارند.
وی در پایان بیان کرد: در حوزه های اقوام نیز سیاه چادر عشایری را معرفی، در حوزه آیینی گردشگری نیز اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان گروه های مختلف آیینی و موسیقی های بومی و محلی استان را در قالب برنامه های شاد و متنوع به بازدیدکنندگان معرفی می کند.