به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم نکوداشت استاد فرهنگ شریف نوازنده فقید موسیقی ایرانی در قالب دومین برنامه «خنیاگران سرزمین مادری» در فرهنگسرای ارسباران تهران میزبان دوستداران این هنرمند بود.
روایتی کوتاه از سال های پرفراز و نشیب موسیقی
کامبیز روشن روان آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایرانی در ابتدای این برنامه با اشاره به مشقت هایی که هنرمندان موسیقی در این عرصه داشته اند، گفت: در همین سال های پر فراز و نشیب هنر موسیقی، ستارگانی به عنوان اسطوره های موسیقی ایرانی چه در خارج کشور و چه در ایران درخشیدند که استاد فرهنگ شریف یکی از آنها بود. به هر صورت از میان موسیقدانانی که درخشیدند برخی توانستند صاحب سبک شوند به طوری که امضای خواننده یا نوازنده پای اثرش ثبت می شد و اگر روزی هنرمندی صاحب امضا شود، می تواند با ساز و آهنگش معرفی شود، کاری که استاد فرهنگ شریف در طول فعالیت های هنری اش انجام داد.
وی با بیان اینکه ای کاش می توانستیم در زمان حیات اساتید از آنها قدردانی کنیم، ادامه داد: چه طور می شود در جوامعی که برای رسیدن به هدف مشکلات عدیده ای وجود دارد ستاره شد؟ شاید بتوان گفت بهترین عامل عشق است که معجزه می کند و موانع را از سر راه برمی دارد و استاد فرهنگ شریف از جمله هنرمندانی بود که در این راه تلاش های زیادی انجام داد.
رحیمی هنرمند خوشنویس هم در این مراسم گفت: مرحوم شریف علاقه زیادی به خط و خوشنویسی داشت و همین امر موجب دوستی ما شد. حتی یادم می آید در یکی از نمایشگاه های من در موزه رضا عباسی سخنرانی جالبی درباره فرهنگ داشت. او همواره به هنرمندان توصیه می کرد که اول اخلاق و بعد هنر را به عنوان اولویت های کاری در نظر بگیرند.
موسیقی بزرگترین مظهر عقلانیت و آگاهی از اسرار پشت پرده عالم است
حسین الهی قمشه ای از اندیشمندان و مفسران شناخته شده قرآن کریم نیز در این برنامه نکوداشت اظهار کرد: هیچ عبادتی فراتر از فرهنگ و هنر و خدمت به خلق نیست. من نیز خودم را وقف می کنم تا موجبات دانایی و اعتلای فرهنگ و هنر رونق یابد. مقدس چیزی است که متصل به ابدیت و بی نهایت است و در اینجا همه از فرهنگ یعنی دانایی، زیبایی و نیکویی که به ابدیت متصل است حرف می زنند.
وی خاطرنشان کرد: هنرمندان چه در غرب چه در شرق شعر و موسیقی را هدیه های الهی تلقی می کنند. موسیقی بزرگترین مظهر عقلانیت و ریتم آگاهی از اسرار پشت پرده عالم است و اسرار یعنی این عالم بیهوده نیست و حساب و کتاب دارد. شکسپیر نمایشنامه نویس انگلیسی هم موسیقی را غذای عشق می داند و بر این باور است که هرکه را از موسیقی خوشش نمی آید، می توان برای هرگونه خیانت، دزدی و جنایت انتخاب کرد. بنابراین موسیقی معلم ماست و اگر استاد شریف ستودنی است به این دلیل است که متبلور شده بود و موسیقی و قطعات فاخر و آراسته می نواخت.
دونوازی تنبور و تمبک با هنرمندی نازنین تن ساز و مهران امیر اصلانی، اجرای موسیقی گروه «سایه» با هنرمندی وصال صالحیان نوازنده سنتور، مهران امیدیان نوازنده تار، عابد خدامی نوازنده کمانچه، کیارش بکتاشیان نوازنده نی و سامان رهبر نوازنده تمبک، پخش یک کلیپی از فعالیت های فرهنگی هنری استاد فرهنگ شریف، تک نوازی تار با هنرمندی رفیعی منش، شعرخوانی شیدای همدانی با همراهی ساز بادی یسنای و اجرای قطعاتی از آثار فرهنگ شریف بخش های مختلف این برنامه را تشکیل می داد.
حسین الهی قمشه ای، انوشیروان روحانی، برومند، استاد داود گنجه ای، میلاد کیایی، محسن کرامتی، عبدالحسین مختاباد، فاضل جمشیدی، دکترصبوری، دکتر فاخری (پزشک معالج استادشریف)، محمدموسوی، سعید ثابت، خانم ها افلیا پرتو، معصومه مهرعلی، حافظی، فخری ملک پور، سیما مافیها، شهرام میرجلالی، حسین پرنیا مهمانان ویژه مراسم نکوداشت استاد فرهنگ شریف بودند.