معاون وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که توافقنامه همکاری هسته ای این کشور با هند،ایران و کره شمالی را به پیگیری برنامه های هسته ای خود تشویق نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "نیکلاس برنز" که معمار قرارداد هسته ای آمریکا و هند است، گفت :
هیچ ابعاد بعد منفی درگسترش تسلیحات نمی بینیم، بلکه شاهد ابعاد مثبت گسترش دراین توافقنامه هستیم که پنجشنبه شب ( 25 آبان) در مجلس سنا به طور فراگیری تصویب شد .

منتقدان قرارداد هسته ای هند و آمریکا می گویند که عقد چنین قراردادی با کشوری که مخالف تلاشهای جهانی ضد گسترش برای توسعه تسلیحات هسته ای خود است؛ به طور جدی تلاشها برای جلوگیری از دستیابی ایران و کره شمالی به برنامه تسلیحات هسته ای آسیب می رساند.

نیکلاس برنز با رد این استدلالها خاطرنشان کرد: این قرارداد نمی تواند ازاین دو مورد ( ایران و کره شمالی ) بیشتر باشد .

وی افزود: هند از قوانین خود مبنی برعدم گسترش فناوری هسته ای بدون امضای ان پی تی اطاعت کرده است و به استفاده از تسلیحات خود تهدید نکرده است .

معاون وزیر امور خارجه آمریکا با قرار دادن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی در کنار برنامه صلح آمیز ایران که کاملا تحت نظارت آژانس قرار دارد، گفت : در مقایسه با ایران و کره شمالی که هردو از امضا کنندگان ان پی تی هستند(کره شمالی از ان پی تی خارج شده است)، مواردی از فریب و نقض رژیم ان پی تی و قوانین آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود داشته است. 

وی مدعی شد: پند اخلاقی داستان این است که اگر شما از قوانین اطاعت کنید؛ مسئولیت پذیرباشید و به قوانین رژیم عدم گسترش پایند باشید، شما از منافعی برخوردار خواهید شد .

برنز ادعا کرد: اگر شما مثل ایران و کره شمالی فریب دهید، تحریم خواهید شد .

شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه گذشته(اکتبر) در پی آزمایش هسته ای کره شمالی ، این کشور را تحریم کرد و هم اکنون آمریکا و متحدان غربیش در شورای امنیت می خواهند که تحریمهایی علیه برنامه هسته ای ایران صلح آمیز ایران اعمال کنند .

نیکلاس برنز همچنین خاطرنشان کرد که ما نمی خواهیم تصویب قراردادهسته ای هند در مجلس سنا ، سبب تسلی خاطر دولتهای ایران و کره شمالی شد.