اهواز ـ رئیس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان گفت: نگاهی که در دانشگاه علمی کاربردی در سال تحصیلی گذشته شروع و در سال جاری ارتقا پیدا می کند، افزایش کیفیت آموزشی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود خداپناه پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: نگاهی که در دانشگاه علمی کاربردی در سال تحصیلی گذشته شروع و در سال جاری ارتقا پیدا می کند، افزایش کیفیت آموزشی است؛ دیگر به دنبال افزایش کمی نیستیم مگر اینکه در بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات اعلام نیاز شود و برای آن برنامه درسی تعریف کنیم.

وی افزود: بالای ۹۰ درصد فارغ التحصیلان ما شاغل هستند؛ یا قبل از ورود به دانشگاه مشغول خدمت بودند و یا اینکه بعد از اخذ مدرک تحصیلی شاغل شده اند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان تصریح کرد: در بحث کیفیت مهمترین کاری که باید انجام دهیم بحث جذب مدرسان خوب است؛ از سال گذشته متقاضیان تدریس در دانشگاه علمی کاربردی را از فیلتر مدرسان خبره با انجام مصاحبه علمی رد کردیم.

خداپناه بیان کرد: حدود ۵۰۰ مدرس جدید با انجام این مصاحبه ها به مدرسان قدیم اضافه کردیم که امیدوارم با وجود این توانمندی ها و مهارت های جدید شاهد تحول در کیفیت آموزشی دانشگاه باشیم.

لغو کد استادی

وی اضافه کرد: در ادامه این بحث پالایش مدیران قدیمی را نیز داریم؛ یعنی مدرسانی که کد دارند از مهر ماه به بعد مدارک و مستندات را ارائه و در مصاحبه های علمی هم شرکت کنند. آنهایی که خود را نسبت به شرایط موجود خود را بروزرسانی کردند دوباره ادامه کار می دهند و در غیر این صورت کد استادی آنها نیز لغو می شود.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان گفت: بحث پژوهش نیز در کنار ایجاد مراکز رشد در سرلوحه کار ما قرار گرفت؛ در تابستان گذشته به خاطر ۲۵ سالگی علمی کاربردی بزرگداشت پژوهشی را در نمایشگاه بین المللی تهران داشتیم که توانمندی های بسیار ارزشمندی از دانشگاه علمی کاربردی کشور و البته خوزستان ارائه شد که بسیار قابل توجه بود.

خداپناه در ادامه خبر داد: در این نمایشگاه از ۱۰ مرکز کشور نمونه و برتر تجلیل شد که دو مرکز آن متعلق به استان خوزستان بود.

وی با اعلام این مطلب که مجوز ساخت مرکز رشد در وزارت علوم است ولی واحد مراکز استانی برای تأسیس مرکز در واحدهای زیرمجموعه خود مجوز لازم را دارند، گفت: مدرسانی را انتخاب کردیم که در ابتدای سال تحصیلی در مراسم جشن مناسبی در سال جاری مورد تقدیر قرار می دهیم.

تنها دانشگاه مهارتی

خداپناه با اشاره به علمی کاربردی به عنوان تنها دانشگاه مهارتی وزارت علوم بیان کرد: به دنبال راه اندازی مرکز مشاوره مستقل در دانشگاه هستیم که در صورت عدم موفقیت تا زمان راه اندازی با مرکز مشاوره باسابقه دانشگاه شهید چمران اهواز وارد عقد تفاهمنامه همکاری می شویم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان با اشاره به اینکه برای دانشجویان با شرایط ویژه مالی را نیز با ارائه مستندات تخفیف هایی را درنظر می گیریم، خبر داد: در حال رایزنی با سازمان برنامه ریزی و بودجه و همچنین مجلس شورای اسلامی هستیم که بخشی از شهریه دانشجویان را به صورت دولتی پرداخت کنند چون این دانشجویان بلافاصله باید جذب بازار کار شوند و باید مثل سایر دانشگاه های دولتی از تقبل بخشی از شهریه از سوی دولت بهره مند شوند چون مهارت اثربخشی بسیار بالاتری از آموزش های نظری دارد.

خداپناه تصریح کرد: دوره های آموزشی با کارگاه های بسیار ارزشمندی را برای مدرسان برگزار کردیم که در ضمن خدمت هم استمرار پیدا می کند تا خدمات بهتری را به دانشجویان ارائه کنند.

وی عنوان کرد: سامانه قبلی دانشگاه علمی کاربردی به نام سجاد برخی گزارش گیری و توانمندی ها را نداشت که از هفته گذشته سامانه هم آوا (سما) طراحی شده و آن را در اختیار دانشجویان و اساتید قرار دادیم.

خداپناه بیان کرد: در سال تحصیلی جاری در ۳۶۴ کد رشته در استان خوزستان در مقطع کاردانی و کارشناسی پذیرش دانشجو داریم که نسبت به سال قبل رشد ۱۲ درصدی دارد. ۶۳ درصد کاردانی و ۳۷ درصد آنها کارشناسی هستند.

وی اظهار کرد: ما ۴۱۳ کد رشته را به مراکز بالا اعلام و در نهایت مجوز جذب را برای ۳۶۴ کد رشته اخذ کردیم. همچنین ۸۵ درصد رشته های اعلامی مورد تصویب داشت که بالاترین نرخ تصویب گسترش کد رشته های اعلامی را داشت.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان عنوان کرد: مراکز را به سمت مأموریت گرا بردیم و تدریس هر رشته یا ساخت هر مرکز را به دستگاه تخصصی یا صنعت تخصصی خودش محول کردیم چون مأموریت این دانشگاه ارتقای کیفی مهارت، ابتکار و نوآوری در کشور است.

وی خبر داد: هم اکنون ۳۳ مرکز در سطح استان داریم که تقریبا بیش از ۲۰ واحد آن در اهواز و مابقی حدود ۱۰ مرکز در شهرستان ها از جمله دزفول، اندیمشک، ماهشهر، شوشتر و آبادان هستند. در بخش مخابرات و پتروشیمی نیز پیگیر احداث مرکز هستیم.

خداپناه گفت: برعکس برخی دانشگاه های دولتی که تناسب تحصیل بانوان به مردان ۷۰ به ۳۰ هست در دانشگاه علمی کاربردی به دلیل مهارتی بودن آموزش ها این نسبت کاملا برعکس است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی خوزستان در پایان گفت: حق الزحمه در دانشگاه علمی کاربردی سالانه یا دوسالانه اعلام می شود؛ در سال جدید ۱۵ هزار تومان برای هر ساعت تدریس استاد با تحصیلات کارشناسی ارشد و ۲۲ هزار تومان برای هر ساعت تدریس استاد با تحصیلات دکترا پرداخت می شود.