معصومه ابتکار رییس سابق سازمان محیط زیست در اختتامیه ششمین جشنواره فیلم سبز بیان کرد این جشنواره به پیشنهاد گروهی از هنرمندان شکل گرفت و با همه سختی ها تاثیرگذار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه ابتکار رییس سابق سازمان محیط زیست در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فیلم سبز که عصر امروز ۲۴ شهریور برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره در دوره دولت هفتم و ریاست جناب آقای سید محمد خاتمی شکل گرفت. گروهی از هنرمندان گفتند که اگر بخواهیم بحث محیط زیست را به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم باید این موضوع را به عرصه سینما بیاوریم. آن موقع سینمای جهان فیلم های خوبی درباره محیط زیست داشت و جشنواره های زیادی برگزار می شد. گروهی از هنرمندان پیشنهاد برگزاری جشنواره فیلم سبز را دادند که با استقبال باور نکردنی کارگردانان و سینماگران ایرانی مواجه شدیم و اصلا فکر نمی کردیم این قدر مسأله مورد استقبال قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: چهار دوره موفق شدیم جشنواره بین المللی فیلم سبز را در دولت های هفتم و هشتم برگزار کنیم و اتفاق های خوبی افتاد و سینماگران برای موضوعات محیط زیستی، انگیزه پیدا کردند و جشنواره چهارم در هزار نقطه مختلف ایران اکران و بسیار تخصصی برگزار شد و این تحول مهمی بود. متاسفانه جشنواره فیلم سبز در دولت های نهم و دهم کلاً تعطیل شد و در حوزه محیط زیست نیز مشکلات بسیاری بوجود آمد.

وی ادامه داد: سال ۹۳ دوباره موضوع جشنواره را با همکاری سینماگران دنبال کردیم و الان هم با انگیزه، عشق و علاقه ای که هنرمندان دارند، این جشنواره ادامه پیدا کرد و آقای فرهاد توحیدی آمد که سختی های زیادی را تحمل کرد. با وجود همه حمایت هایی که به عنوان دولت انجام دادیم اما محدودیت ها بسیار بود اما ایشان با وجود مشکلات کوتاه نیامد و هنرمندان هم استقبال کردند و در دوره پنجم، هنرمندان جشنواره را احیا کردند و بیش از هزار فیلم در ۲ بخش داخلی و بین المللی به جشنواره رسید و حضور مردم در سینماها فوق العاده بود.

ابتکار یادآور شد: در سال گذشته در ۶۰ نقطه اکران فیلم های جشنواره بین المللی فیلم سبز را داشتیم و تاثیرگذاری خوبی را در حوزه بین المللی شاهد بودیم و جشنواره فیلم سبز ایران به رسمیت شناخته شد و در مقایسه با بسیاری از جشنواره ها مثل جشنواره برلین، جلوه دیگری پیدا کرد و حقیقتاً فیلم های خوبی را از هنرمندان ایرانی شاهد بودیم.

معاون رئیس جمهور اظهار کرد: هیچ وقت با دست پر در سازمان محیط زیست کار نکردیم و الان هم در معاونت زنان و خانواده همان وضعیت حاکم است اما همواره دلهایمان پر از نور و امید بوده است. وقتی که جشنواره پنجم تمام شد، آقای توحیدی و سایر هنرمندان دوباره آمدند و عاشقانه گفتند که می خواهند ادامه بدهند و این معنایی جز عشق به ایران و محیط زیست ندارد و مطمئن هستیم امروز سینما قوی ترین ابزار برای تاثیر بر فرهنگ و ذهن و رفتار جوامع است و می دانیم که سینما می تواند تغییر رفتار و اصلاح سبک زندگی مورد نیاز جامعه ایران را محقق کند.

وی ادامه داد: ما در همه موضوعات بحران هایی داریم که آینده بشر را تهدید می کند و لازمه آن تغییر نگرش و سبک زندگی است و سینما قوی ترین نقش را در تغییر سبک زندگی دارد زیرا بیشترین تاثیرگذاری را دارد و تغییر رفتار را هم می بینیم. تغییر در سبک زندگی و نگرش و نوع برخوردها، شدنی و امکان پذیر است و باید این جریانات را به جریان های فراگیر اجتماعی تبدیل کنیم و قطعاً هنرمندان نقش کلیدی در جریان های اجتماعی دارند.

ابتکار یادآور شد: فکر می کنم حامی محیط زیست بودن ربطی به مقام و مسئولیت ندارد. آدم می تواند در هر جایگاهی باشد اما قدر زیبایی هایی را که خداوند خلق کرده بداند. من کماکان به عنوان یک انسان، حامی محیط زیست و طبیعت هستم و امیدواریم جریان اجتماعی زنان و خانواده های ایرانی را برای بهبودی محیط زیست ایران، پای کار بیاوریم.

وی افزود: باز هم از همه فعالان این عرصه تلاش می کنم و ان شاءالله دولت هم نقش خود را ایفا کند و دست های خالی را که آقای توحیدی اشاره کرد، پر کند. البته قلب های شما سرشار و استوار و ضمیر و ذهن تان روشن است و ان شاءالله این مشکلات هم حل می شود.

در بخش تجلیل از فیلم‌های برتر محیط بانان در اختتامیه جشنواره فیلم سبز  نیز از مجید عسگری زاده فراهانی، محمد جواد آرمان مهر، علی سجاد جلالی و امیر شکرگذار به واسطه تلاش و صیانت از محیط زیست قدردانی شد.