اصفهان – مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: مسئول نظارت بر روند تهیه فرم مدارس اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان است که باید پاسخگوی روند تولید و توزیع فرم مدارس باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن قائدی‌ها پیش از ظهر سه‌ شنبه در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت بازگشایی مدارس برگزار شد با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جدید حدود ۸۶۰  هزار  نفر انش آموز به مدرسه می‌روند، اظهار داشت: ثبت‌نام بیش از ۹۸ درصد از این دانش‌آموزان در سامانه «سنا» انجام شده است.

وی با بیان اینکه دانش آموازن استان اصفهان در شش هزار مرکز آموزشی تحصیل می‌کنند، اضافه کرد: ۵۱ هزار نفر فرهنگی حقوق بگیر و دو هزار همکار فر هنگی حق‌التدریس به این دانش‌آموزان آموزش می‌دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه در سال جاری زنگ شکوفه‌ها روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه و به صورت نمادین در مدرسه شهدای فرهنگی نجف آباد برگزار می‌شود، اضافه کرد: این مدرسه محل تحصیل شهید محسن حججی بوده است.

وی در ادامه در بخش پرسش و پاسخ و در جواب به سوالی در خصوص اعتبارات آموزش و پرورش گفت: باید توجه داشته باشیم که سهم اعتبارات آموزش و پرورش تعیین کننده روند حرکت این نهاد است و از این رو یاد آور می‌شوم که اعتبارات آموزش و پرورش در زمان دولت آقای خاتمی ۱۴ درصد  بوده و این در حالی است که در دولت نهم و دهم به ۹ درصد تقلیل یافته است.

یک سوم از اعتبارات آموزش و پرورش کم شده است

 قائدی‌ها با بیان اینکه در حال حاضر نیز سهم آموزش و پرورش ۱۲.۵ درصد از اعتبارات دولتی است، تصریح کرد: امروز یک سوم از اعتبارات آموزش و پرورش کم شده است و باید باور داشته باشیم که آموزش و پرورش اولویت دولت‌ها نیست و تا مادامی که این نهاد اولویت اول قرار نگیرد، مشکلات ادامه خواهد داشت.

وی میانگین اعتبارات آموزش و پرورش در کشورهای پیشرفته را ۲۰ درصد از بودجه کشور اعلام کرد و گفت: البته میانگین بودجه تخصیص یافته به آموزش و پرورش در سطح بین‌المللی ۱۷ درصد است که ما هنوز با این میزان فاصله زیادی داریم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با تاکید بر اینکه امروز ۱۸.۴ درصد از اعتبارات آموزش و پرورش استان اصفهان هزینه پرسنلی می‌شود، اضافه کرد: تنها ۱.۶ درصد از اعتبارات آموزش و پرورش در اختیار ما قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه هر روز به مخارج آموزش و پرورش اضافه می‌شود، افزود: برای مثال در استان اصفهان در سال جاری ۳۰۰ جلد کتاب جدید التالیف با توجه به اجرای سند تحول بنیادین آماده شده است که بیشتر این کتاب‌ها برای پایه یازدهم تالیف شده است.

تنها ۱۰ درصد از سرانه مدارس اصفهان پرداخت می‌شود

قائدی‌ها با بیان اینکه سهم سرانه مدارس استان اصفهان ۲۰ میلیارد تومان است، افزود: دولت تنها ۱۰ درصد از این سرانه و معادل دو میلیارد تومان بودجه را پرداخت می‌کند و از این رو دست مدارس مناطق برخوردار در جیب والدین است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از مدارس مدیران مازاد بر آنچه مصوب شده است را دریافت می‌کنند، تصریح کرد: از این رو از مدیران درخواست داریم که همه مخارج سال گذشته همراه با درآمدها را استخراج کرده و در اختیار والدین قرار دهند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه یک سوم فضاهای آموزشی استان اصفهان نیازمند بازسازی و مقاوم سازی است، افزود: در حاضر تنها در شهر اصفهان   ۳۸ مدرسه را تخلیه و ۱۳ مدرسه را نیز باید سال آینده تخلیه و بازسازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه  تنها ۲۰ درصد از پروژه‌های جدید آموزشی راه‌اندازی شده در استان اصفهان در مسکن مهر قرار دارد، ابراز داشت: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش انبوه‌سازانی که نسبت به ساخت بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی اقدام می‌کنند باید مدرسه را نیز بسازند و در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند که این اقدام به خوبی اجرایی نشده است.

تعدد مدارس از نگرانی‌های مسئولان آموزش و پرورش است

 قائدی‌ها در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تعدد مدارس یکی از نگرانی‌های آموزش و پرورش در کشور و به ویژه در استان اصفهان است، اضافه کرد: بارها این موضوع را در جلسات مدیران کل آموزش و پرورش در وتهران مطرح کرده‌ام و از این رو شورای عالی آموزش و پرورش باید در این زمینه مصوباتی را داشته باشد.

وی با بیان اینکه در خصوص جلوگیری از تعدد مدارس در استان اصفهان اقداماتی را در سطح استانی در دستور کار قرار داده‌ایم، ابراز داشت: در این زمینه تعداد مدارس هیات امنایی را کاهش داده‌ایم و از سال تحصیلی ۹۸-۹۷ مدارس نمونه دولتی را در اصفهان نخواهیم داشت.

 مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان همچنین در خصوص تعداد دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند، اضافه کرد: در این زمینه یادآور می‌شوم که در آخرین گزارش ارائه شده از سوی معاون ابتدایی  در سال جاری کمتر از ۷۰۰ نفر در دوره ابتدایی ترک تحصیل کرده‌اند که این امار نسبت به چهار سال گذشته با کاهش خوبی روبرو بوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه برای شناسایی دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند، برش منطقه‌ای را در استان اصفهان تعریف کرده‌ایم، ابراز داشت: در این زمینه یادآور می‌شوم که برای  شناسایی این دانش آموزان نیازمند همکاری دیگر دستگاه‌ها و در برخی مناطق نیاز به همکاری دستگاه قضایی هستیم.

قائدی ها در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص شکل گیری مافیای تولید فرم دانش‌آموزان در مدارس اظهار داشت: نمایندگان شش اداره و سازمان از جمله اداره کل صنعت، معدن تجارت، اداره کل فرهنگی و ارشاد اسلامی، اداره کل آموزش و پرورش، اداره کل اقتصاد و دارایی استانداری، اداره کل تعزیرات حکومتی و اتحادیه خیاطان در کارگروه فرم مدارس مشارکت دارند و  دبیری این کمیته نیز بر عهده اداره کل صنعت، معدن و تجارت است و این نهاد باید پاسخگوی نحوه تولید و توزیع فرم مدارس باشد.

کمبود دو هزار و ۴۰۰ معلم در دوره ابتدایی و ۸۰۰ معلم در دوره متوسطه اول و دوم در اصفهان

قائدی‌ها همچنین در خصوص خرید و فروش لوازم التحریر دولتی توسط مدیران مدارس با قیمتی بالاتر از قیمت دولتی نیز ابراز داشت: در این خصوص بخشنامه‌ای را برای مدیران ابلاغ کرده‌ایم که در این زمینه وارد حاشیه‌ها نشوند.

وی همچنین به کمبود دو هزار و ۴۰۰ معلم در دوره ابتدایی و ۸۰۰ معلم در دوره متوسطه اول و دوم در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: در این راستا برای تامین این کمبود نیرو حدود ۷۰۸ نفر  فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان، ۲۷۸ نفر جدید الااستخدام، ۱۷۰ نفر سرباز معلم و همچنین یک هزار و ۴۰۰ نفر نیرویی که سال‌های قبل به دلایلی با آموزش و پرورش خداحافطی کردند را برای سال تحصیلی جاری جذب کردیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در ادامه با تاکید بر اینکه هنوز ۲۶۰ مدرسه در استان اصفهان دو نوبته است، افزود: میانگین نرمال جمعیت در هر کلاس درس ۲۵ نفر است و این در حالی است که در استان اصفهان در برخی مدارس میانگین دانش آموزان در هر کلاس ۲۸ نفر است.