به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محسنی امروز چهارشنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از بسترهای بازترمیم هویت فرهنگی و اعتماد ملی مورد تهاجم واقع شده توجه و تمرکز بر روی میراث های فرهنگی و شخصیت های علمی و تاریخی است.
وی بیان کرد: ملت و نسلی که با تاریخ خود آشنایی نداشته باشد ملتی بی شناسنامه است و بی شناسنامه گی و عدم اطلاع از بازشناسایی هویت تاریخی نوعی بی هویتی انسانی را به دنبال دارد.
معاون فرهنگی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به اینکه کشور ایران دارای میراثهای فرهنگی تاریخ ساز و انسان ساز است گفت: فرهنگ ما می تواند در فرهنگ و تمدن جهانی نقشی اساسی را ایفا کند.
وی برگزاری همایش جهانی رازی را بهانه ای برای گرامیداشت شخصیتهای علمی، اعتقادی و دینی خواند و افزود: چنین مراسماتی گامی بزرگ در جهت تقویت هویت ملی، تاریخی، دینی و انسانی ماست که به همین منظور ستاد انقلاب فرهنگی گامهای بزرگی را از طریق احیا و گرامیداشت میراثهای فرهنگی در قالب کنوانسیونهای مختلف برداشته است.
محسنی افزود: البته لزوما هرآنچه از سوی سازمان ملل و یونسکو تدوین می شود به معنای بی طرفی آنان نیست و نباید نسبت به سیاست های آنان مطیع محض بود.
وی خاطر نشان کرد: البته اگر در مواجهه با سازمانها و کنوانسیونهای جهانی هوشمندانه عمل کنیم می توانیم به فرصتهایی برای بازشناسی هویت و فرهنگ خود دست یابیم.
معاون فرهنگی دانشگاه رازی کرمانشاه بیان کرد: ستاد انقلاب اسلامی کمیته ای به نام فرهنگ و تمدن اسلامی دارد که بیشتر کنوانسیونهای یونسکو در آن تقسیم کار شده اند که یکی از آنها احیا، تبلیغ، معرفی و شناساندن چهره های ملی، اعتقادی و فکری تاریخ ایران است.
وی با اشاره به اینکه کمیته فرهنگ و تمدن ستاد انقلاب فرهنگی به یونسکو پیشنهاد برگزاری مراسم گرامیداشت جهانی روز زکریای رازی را در سال ۲۰۱۷ داده افزود: دانشگاه رازی کرمانشاه در روزهای ۲۱ و ۲۲ آذر ماه امسال عهده دار برگزاری این همایش جهانی است.
محسنی با بیان اینکه این همایش یک کمیته سیاست گذاری عالی متشکل از مسئولین ارشد استانی دارد گفت: همچنین در این راستا کمیته های سه گانه شیمی، طب سنتی، فرهنگ و تاریخ تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه نخبگان و بزرگان علمی ایران در این همایش حضور خواهند یافت افزود: حضور مدعوین خارجی منوط به داشتن مقاله ای نو و قوی است چه اینکه سطح مقالات ارائه شده در این همایش علمی-پژوهشی است.
معاون فرهنگی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه این همایش جنبه شبهه زدایی از شخصیت اعتقادی رازی را نیز دارد گفت: تاکنون از کشورهای پاکستان، فرانسه، کانادا و انگلیس مقاله هایی برای شرکت در همایش دریافت شده است که باید داوری شوند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون شورای سیاست گذاری جلسه ای برگزار نشده افزود: تا امروز هزینه های برگزاری همایش تنها از سوی دانشگاه رازی تامین شده در حالی که برآورد اولیه برگزاری ۴۰۰ میلیون تومان است.