زاهدان - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: جهانی شدن روستای کلپورگان حاصل رویکرد نام‌گذاری و معرفی سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد ناشناخته گردشگری در سال جاری است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علی‌اوسط هاشمی شامگاه چهارشنبه در جشن جهانی شدن روستای «کلپورگان» شهرستان سراوان اظهار داشت: ثبت آثار جهانی به این راحتی ممکن نیست که کسانی به نمایندگی از جهان در بخش‌های مختلف تاریخی، هنری،  فرهنگی و علمی امتیازی را بدون مبنای درست به کشور یا بخشی اعطا کنند و دیگران به راحتی از این موضوع عبور کنند و معترضی نداشته باشند.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: آنچه که شورای صنایع دستی جهان به این نتیجه می‌رسد که هنر زنان در این روستا به مرحله‌ای از بلوغ، ارزش‌گذاری، خلاقیت و نوآوری رسیده که زیبا نگاه جهان را معطوف او می‌دارد؛ این زیبایی انتخاب از نگاه هنرمندان، هنرورزان و طراحان که از خاک و سنگ چه زیبایی و چه آثاری را پاس می‌دارند میراثی را که از دیگران هنرمندان هنرورزان و خلاقان و انسان‌های فعال ارث بر ما نشسته است.

وی ادامه داد: ما هم سعی کردیم این نگاه را پاس بداریم به طوری که نگاه جهان را به وسعت دیده‌شان به بزرگی نقشتان یار بسازید و این سرمایه است و نباید کار حاصل از هنر انسان را کوچک نبینید. جهانی شدن روستای کلپورگان حاصل رویکرد نام‌گذاری و معرفی سیستان و بلوچستان به عنوان مقصد ناشناخته گردشگری در سال جاری است.

هاشمی تاکید کرد: در سال ۹۴ شهر سوخته ثبت جهانی شد، در سال ۹۵ کویر لوت و امسال نیز روستای کلپورگان ثبت جهانی شد که این نشان می‌دهد هدف‌گذاری ما صحیح بوده که ۳ مجوز جهانی را برای استان در ۳ سال گذشته دریافت کردیم.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: معادن طلا، کرومیت، منیزیم، تیتانیوم و غیره که هر کدام از زمین جوشیده وقتی با هنر انسان آمیخته می‌شود، بازار خودش را دارد. با در آمیخته شدن خلاقیت، نوآوری و ظرافت حاصل از خزانه فکر و هنر انسان در سنگ‌های قیمتی روح بر آن حاکم و انسان را به خود جذب و همراه می‌سازد.

وی بیان کرد: مشارکت زنان در انتخابات و راهیابی ۴۲۱ نفر از بانوان استان  به شوراها و همچنین انتخاب ۲۲ نفر از بانوان استان به عنوان رئیس شوراهای اسلامی شهر و روستا در سطح ملی و جهانی زبانزد است به طورییکه چگونگی وقوع این رویدادها در سیستان و بلوچستان حیرت رسانه‌ها را به دنبال داشته است.

هاشمی افزود:  امروز زنان سیستان و بلوچستان به نمایندگی از همه جامعه زنان نه تنها برای سیستان و بلوچستان و کلپورگان بلکه برای کل ایران افتخار آفریدند. سایت اطلاع‌رسانی کلپورگان باید به زبان‌های مختلف از  جمله عربی،  انگلیسی و غیره طراحی و در دسترس کاربران و علاقه‌مندان به گردشگری در جهان قرار بگیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این حق را که زنان برای این روستا ایجاد کردند آن را با خلاقیت، ابتکارات نو و نظم‌پذیری در سطح این روستا جهانی کنید. بر اساس همین سبک رفتار هنرمندانه هنرتان را به کار انداخته و کلپورگان را به عروس استان تبدیل کنید.

وی تصریح کرد: معماری ایرانی را باید با استفاده از زیبایی‌های سفال با مشارکت شورای شهر، شهرداری، میراث فرهنگی و بنیاد مسکن در این روستا اجرایی کنید.