مراسم نکوداشت محمود فرشچیان استاد نگارگری با حضور مقامات فرهنگی هنری کشور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نکوداشت محمود فرشچیان به همراه رونمایی از آثار وی شامگاه امشب پنجشنبه ۳۰ شهریور در تالار وحدت در حال برگزاری است.

این مراسم از سوی انتشارات خانه فرهنگ و هنر گویا و مشارکت انجمن هنرهای تجسمی و بنیاد رودکی برگزار می شود.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم حضور یافته است. از دیگر حاضران می توان به علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد اشاره کرد.

احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران و فعال فرهنگی در این مراسم گفت: من ایشان را آقای فرشچیان خطاب می کنم و نه استاد فرشچیان چون کلمه استاد چیزی به ایشان اضافه نمی کند. ما هیچ وقت نمی گوییم استاد حافظ یا استاد سعدی پس من هم به ایشان نمی گویم استاد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر وی بسیار متواضع و مودب و نیک نفس است. سکوتی در ایشان هست که ناشی از توجه وی به درون است.

مسجدجامعی با اشاره به اینکه محمود فرشچیان ۳۰ سال است در شهری نزدیک نیویورک زندگی می کند، بیان کرد: او نزدیک مرکز هنر نوین جهان که مهمترین خریدهای هنری جهان در آنجا اتفاق می افتد زندگی می کند اما شما او را ببینید حس می کنید کنار مسجد شیخ لطف الله اصفهان زندگی می کند و این خصلت منحصر به فردی است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: نکته دیگر این است که کارشناسان می توانند روی اثر ایشان ذره بین بگذارند و هنر وی را بکاوند، اما هنر وی فقط مختص نخبگان نیست و مربوط به همه سرزمین ایران است. شما در هیات های عزاداری و مراسم سینه زنی و کوچه و خیابان اثر ایشان را می بینید. او مردم را عوام نمی داند و با مردم این سرزمین و تاریخ زندگی می کند.

مسجدجامعی با اشاره به خاطره ای از حضور در نمایشگاه کتابی در عربستان و ارائه کتاب محمود فرشچیان در این نمایشگاه بیان کرد: در آن نمایشگاه نگذاشتند کتاب ایشان را نمایش دهیم نه به خاطر تصویر عاشورا و... بلکه به خاطر مینیاتورهای عاشقانه ای که کشیده بود و می گفتند این یعنی شما در ایران این تصاویر را منتشر می کنید. ایشان هم سنت را حفظ کرده است و هم آن را بسط داده به مسجد شیخ لطف الله و...

وی ادامه داد: ما در مینیاتور حماسه و تراژدی نداریم اما ما در این فضا می بینیم ایشان ظهر عاشورا را خلق می کنند یعنی از ظرفیت هنر جدید بهره می برند. یکبار از ایشان پرسیدم طبق روایت ها حضرت عباس(ع) از زین به زمین افتادند، شما چرا در اثرتان این را نشان ندادید و گفتند من هر چه فکر کردم دلم نیامد چنین کنم؛ ایشان اینچنین فرهنگ ما را بازنمایی می کنند.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتها گفت: آقای فرشچیان استاد یک رشته نیستند و توان هنر ترکیبی ایران را بسط دادند. ایشان در حوزه هنرهای سنتی و آیینی و ملی منحصر به فرد هستند. باید بیش از ۱۰ هنر دست به دست هم بدهد تا ضریح امام رضا ساخته شود. او استاد الاساتید است.

مشروح گزارش متعاقبا اطلاع رسانی می شود.