به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس با تجلیل از ۲۰ پیشکسوت هنرمند عرصه دفاع مقدس (صاحبان آثار در عرصه های موسیقی، تئاتر، تالیف کتاب و ترجمه) پیش از ظهر امروز سه شنبه ۴ مهرماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سردار محمدرضا نقدی معاون فرهنگی اجتماعی سپاه در سخنانی در این برنامه با گرامیداشت تقارن هفته دفاع مقدس با آغاز ماه محرم گفت: همه اجزای دفاع مقدس ما با عاشورا و کربلا پیوند خورده است و ما همه پیروزی هایمان را مدیون آن هستیم.
وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس هیچ عملیاتی نبود که بدون زیارت عاشورا شروع شود، گفت: اما آیا اعجاز فرهنگ عاشورایی فقط در جبهه ها مسائل را حل می کند؟ خیر، این فرهنگ در پیشبرد همه عرصه ها کارساز است؛ فرهنگ عاشورایی تفکری است دقیقا در جبهه معارض فردگرایی، لیبرالیسم، لذت جویی و منفعت طلبی.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه اضافه کرد: تفکر فداکاری برای دفاع از حقیقت، سطح مقابل تفکری است که انسان را برای لذت جویی شخصی خودش ترغیب می کند. امروز دشمن تلاش می کند این تفکر معجزه آسا، انسان ساز، حرکت بخش و تعالی بخش جوامع را از ما بگیرد. آنها خوب فهمیده اند که اگر ما در دوران دفاع مقدس در مقابل همه قدرتهای شرق و غرب ایستاده ایم، این مدیون و مرهون فرهنگ عاشورایی بوده است.
نقدی گفت: ۲۷۰ شبکه ماهواره ای، رادیویی و تلویزیونی فارسی زبان با کمک صهیونیست جهانی، هم اکنون دارند علیه ملت ایران کار می کنند تا این فرهنگ عاشورایی را از ما بگیرند، در چنین شرایطی ما دیگر نباید ملتمان را تنها بگذاریم و بیاییم فیلمی بسازیم و پول تهیه فیلمی را بدهیم که زیراب این فرهنگ را بزند و اعتماد به نفس را از ملت ما بگیرد.
وی در توصیه ای به هنرمندان عرصه تولید فیلم گفت: دوربین هایتان را از گل و درخت و جنگل کمی بالاتر بگیرید و حججی ها را هم نشان دهید. نیایید و با پول بیت المال امکانات این مردم را علیه اعتمادشان و روحیه شان به کار بگیرید. شما مسئولیت بسیار سنگینی در این عرصه بر دوش دارید و بدانید که حفظ سرمایه بزرگی به نام عاشورا برای ما مهم است.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه همچنین یادآور شد: نباید فرهنگ عاشورایی را به فرهنگ تسلیم تبدیل کنیم. نباید بگوییم ما مسئول به بهشت بردن مردم نیستیم، البته که کسی نمی خواهد مردم را به زور به بهشت ببرد، چون فرهنگ عاشورایی خودش مردم را به سمت بهشت می برد.
نقدی با تاکید بر لزوم تقویت خودباوری در میان هنرمندان به انتقاد از جایگاه برخی جوایز بین المللی در این عرصه پرداخت و گفت: جایزه هایی مثل اسکار و کن به اندازه همان صلح نوبلی ارزش دارند که به آن خانمی دادند که خودش شده است عامل کشتار مسلمانان میانمار.
وی همچنین دولتمردان را به تقویت فرهنگ مردم و تلاش برای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه توصیه کرد و افزود: دولتها بعد از چهار سال که می خواهند گزارش عملکردشان را بدهند، در کنار گزارشهایی که از جاده کشی و شهرسازی و ریل گذاری می دهند، بیایند و بگویند که چقدر میزان جرایم و بزه در جامعه کم شده است، چقدر طلاق را کاهش داده اند. آنها اگر می خواهند بگویند فیلم خوب چه فیلمی است، باید با تعهد صحبت کنند و نه با اهداف انتخاباتی و سیاسی، که فیلم های بد هم در گزینه هایشان قرار بگیرد.
در پایان مراسم بزرگداشت هفته دفاع مقدس که به همت مرکز بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، از ۲۰ هنرمند پیشکسوت این عرصه با اهدای لوح تقدیر به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جوایزی، به شرح زیر تقدیر به عمل آمد:
حمید شایگان (موسیقی)، علی فریدونی (عکس)، جلیل رسولی (خوشنویسی)، حسن معمار (ادبیات داستانی)، علیرضا حنیفی (تئاتر)، شهریار بحرانی (فیلم)، جمال شورجه (فیلمسازی)، حبیب الله صادقی (هنرهای تجسمی)، هادی عبدالملکی (پژوهش در عرصه دفاع مقدس)، مراد سروری (پژوهش در عرصه دفاع مقدس)، غلامحسین راهپیما (خط)، غلامرضا راغب (موسیقی)
همچنین در این برنامه از رزمندگان و ایثارگران عرصه دفاع مقدس در مجموعه های مختلف تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر به عمل آمد.