به گزارش خبرنگار مهر، سید رحمان دانیالی ظهر چهارشنبه در مراسم روز جهانی گردشگری که در هتل ونوس قم برگزار شد از پتانسیلهای برجسته قم در حوزه گردشگری طبیعی گفت و اظهار کرد: سرمایه ما مساوی با منابع طبیعی و خدمات طبیعی است اما متأسفانه گاهی به واسطه رسیدن به اهداف زودگذر اقتصادی نادیده گرفته میشوند که تبعاتی نیز برای استان خواهد داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با تأکید بر اینکه ۲۳ درصد مرگ و میرها ناشی از عدم توجه به مسائل محیط زیستی است، تصریح کرد: بخش اعظمی از این آسیبها نیز به دلیل بیتوجهی به استاندارهای لازم در حراست از منابع زیست محیطی به وجود میآید.
وی با تأکید بر جاذبههای زیست محیطی استان قم، تصریح کرد: به طور کلی ۴۲ نوع تالاب در سطح دنیا شناسایی شده که ۴۱ نوع از آن را در سطح کشور داریم؛ ۱۰ درصد از سطح استان قم که به اسم کویری بودن شناخته میشود تالابی است.
دانیالی افزود: ۱۰ درصد از مساحت استان را هم مناطق حفاظت شده و ۱۰ درصد را مناطق شکار ممنوع تشکیل میدهد و یعنی یک سوم از اراضی استان را منابع طبیعی تشکیل میدهد که این عدد از بهترین رتبهها نسبت به میانگینهای جهانی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه اطلس طبیعت گردی و اطلس میراثی قم در دست چاپ است، تصریح کرد: از نظر فرهنگی و دینی نگاه به طبیعت بسیار مورد تأکید بوده است، ۱۹ نوع پرنده در شاهنامه، ۲۳ نوع پرنده در منطق الطیر و ۵۰ نوع پرنده در دیوان سنایی نام برده شده است.
وی از اجرای برنامههای پرنده نگری در پارکها و بوستانهای قم خبر داد و تصریح کرد: با وجود چنین برنامههایی هنوز توجه و استقبال از این ظرفیتها در استان قم چشمگیر نیست و اکوتوریست در قم به جای خود دست نیافته است در صورتی که امروز در دنیا ۷۵ درصد درآمد گردشگری استرالیا، ۴۲ درصد درآمد اروپا و ۲۳ درصد گردشگری افریقا از اکوتوریست است.