به گزارش خبرنگار مهر، حجت السلام علی کشوری پیش از ظهر دوشنبه در مجمع فرهنگی اسلامی شهید دکتر مفتح با اشاره به اینکه تغییر نظام برنامهریزی کشور امری ضروری است، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که در دوران تاریخ ایران برخی از برنامهریزیها در براساس برنامههای غربی ریخته شده و امروز باید این برنامهریزیها را بر اساس نقشه الگوی پیشرفت اسلامی تعریف کرده تا بتوانیم مشکلات کشور را به صورت علمی برطرف سازیم.
وی با اشاره به اینکه نقشه الگوی پیشرفت اسلامی درصدد است تا یکصد مساله را در کشور حل کند، ابراز داشت: لازمه تحقق این امر گفتمانسازی الگوی پیشرفت اسلامی در بین همه اقشار جامعه است تا این مساله به عنوان مطالبه عمومی نیز مطرح شود.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در ادامه به مشارکت مردم در ساخت و ساز مساجد در دوران تاریخی ایران اشاره کرد و افزود: در قرآن مردم به عمران مساجد دعوت شدهاند و این در حالی است که امروز در کنار مساجد نهادهای موازی همچون فرهنگسراها، حسینیهها، آموزشگاههای مختلف، خانههای بهداشت و ... تعریف کردهایم و در حال حاضر کارکرد اکثر مساجد فقط برپایی نماز جماعت است.
گلایه از اداره میراث اصفهان به دلیل بسته شدن درب مساجد بزرگ
وی با تاکید بر اینکه امروزه هیچ ارتباطی بین مسجد و زندگی مردم وجود ندارند، ابراز داشت: از اداره میراث فرهنگی اصفهان گلایه دارم چرا، اگرچه برخی مساجد اصفهان در فهرست میراث فرهنگی به ثبت رسیدهاند و باید از آنها مواظب شود ولی مدل مواظبت نباید به گونهای باشد که این مساجد تعطیل شوند.
حجتالاسلام کشوری با بیان اینکه به منظور بازگرداندن هویت اصلی مساجد ضروری است که همچون گذشته هیئات مذهبی، جامعةالقرآن، آموزش طب اسلامی، کلاسهای درسی و آموزشی و ... در مساجد تشکیل شوند، ابراز داشت: با این روند می توان ارتباط زندگی مردم با مساجد را افزایش داد.
وی در ادامه، مهمترین شاخص برای یک حاکم اسلامی را زندگی زاهدانه بیان کرد و گفت: اگر حاکم اسلامی مردم را به آخرت دعوت میکند باید به گونهای زندگی کند که نشان دهد دنیا برای او ارزشی ندارد.
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه ذات مدرنیته با اسلام در تضاد و تعارض است، تصریح کرد: دولت مدرن اصطلاحی بی مفهوم است و مسئولان نباید این اصطلاح را مورد تاکید قرار دهند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی تشکیل شد تا راجع به منزلت امام معصوم صحبت شود و جایگاه امام معصوم به آنها برگردانده شود، ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم که چنانچه از جایگاه منزلت امام معصوم دفاع کردیم عاشورا را درک کردهایم.
حجتالاسلام کشوری با بیان اینکه امام معصوم (ع) در اداره جامعه جایگاه و منزلتی دارد و چون شناخت کافی از امام نداریم طور دیگری جامعه را بررسی میکنیم، افزود: وقتی از الگوهای غربی جامعه شناسی برای تحلیل جامعه استفاده میکنیم یعنی جامعه را بدون امام تحلیل کرده ایم و این بزرگترین ظلم در حق امام معصوم است.