قزوین- سرپرست شهرداری قزوین گفت: تاکنون ۲۵ میلیارد تومان برای احیاء باغستان سنتی توسط شهرداری هزینه شده و آماده ایم سازمان باغستان را به هر نهادی که متقاضی اداره آن باشد واگذار کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی صفری در جلسه ستاد ساماندهی باغستان سنتی قزوین که شنبه شب دراستانداری برگزار شد اظهارداشت: سازمان باغستان از سال ۹۰ فعالیت خود را آغاز کرد اما هنوز یک راهکار مشخص و تدوین شده مصوب برای ساماندهی باغستان نداریم.

وی بیان کرد: برای این که به نتیجه برسیم باید برنامه مدونی داشته باشیم و با سیاست گذاری مشخص و کمک گرفتن از مشاوران متخصص برای احیا باغستان همت کنیم.

سرپرست شهرداری قزوین یادآورشد: وقتی طرح احیا باغستان مشاور قوی و کارشناسی دارد باید به مطالعات چند ساله آنها احترام بگذاریم و برای پیاده کردن محورهای پیش بینی شده در مسیر تعیین شده گام برداریم.

آماده واگذاری سازمان باغستان به هر نهادی هستیم

صفری در پاسخ به انتقاد تشکل های مردمی مبنی بر تغییر کاربری و کسب درآمد از اجرای برخی طرح ها در محدوده باغستان گفت: حاضریم هر درآمدی که مطرح می شود را برای باغستان هزینه کنیم در حالی که نه تنها هیچ تغییر کاربری در حریم صورت نگرفته بلکه تعدادی روستا در این محدوده مانند چوبیندر و ناصر آباد برای شهرداری هزینه های زیادی داشته است.

وی اضافه کرد: حتی در داخل شهرها تغییر کاربری ضوابط دارد و در کمیسیون ماده ۵ تصمیم گیری می شود و این روند بر اساس ضوابط انجام می شود.

سرپرست شهرداری قزوین اظهارداشت: شهرداری بر خلاف مقررات در حال اداره باغستان است در حالی که اجازه نداریم در خارج از حریم شهری هزینه کنیم.

هزینه شدن ۲۵ میلیارد تومان در باغستان قزوین

وی بیان کرد: تاکنون ۲۵ میلیارد تومان در باغستان هزینه شده و به طور متوسط سالانه ۳ میلیارد تومان در این باغات هزینه می شود و با تعامل خوب با سایر دستگاهها مانند میراث فرهنگی و آب منطقه ای و جهاد کشاورزی تاکنون کارهای خوبی برای حل مشکلات باغستان صورت گرفته است.

 رضا افلاطونی مدیر امور اراضی استان قزوین هم گفت: باید باغستان بازده اقتصادی داشته باشد و دنبال تثبیت مالکیت، تامین آب، راه دسترسی، باشیم تا کارها به نتیجه برسد.

افلاطونی تصریح کرد: باید با بررسی کارشناسی علت کاهش مساحت باغستانها بررسی شود و سپس از تکرار آن جلوگیری کنیم.

وی بیان کرد: باغستان متولی مشخصی ندارد و کارها به نتیجه نمی رسد و صدای واحدی در تصمیم گیریها بلند نمی شود.

مدیر امور اراضی استان قزوین افزود: سازمان باغستان تاکنون از محل عوارض مردمی توانسته هزینه های زیادی برای احیا باغستان انجام دهد اما امروز هر نسخه ای که برای باغستان می پیچیم باید کاربردی باشد و بتواند مشکلات را حل کند.

ایرج زاهد پور مدیریت بحران استانداری قزوین هم گفت: ۱۶ سال است این طرح قدمت دارد و باید گفته جلسات ما نیز میراثی شده است.

زاهد پور تصریح کرد: طرح احیاء باغستان سنتی قزوین یک گروه مشاوره متخصص دارد که تسلیم خواسته های کارفرما نیست و فقط دنبال ارائه دیدگاه کارشناسی است و ما باید به مطالعات انجام شده احترام بگذاریم.

وی تصریح کرد: اگر امروز بخواهیم باغستانی مانند وضعیت کنونی ایجاد کنیم نیازمند هزاران میلیارد تومان هستیم لذا باید از این سرمایه ارزشمند صیانت کنیم.