به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازموسسه (Marks & Clerk) ، کل سرمایه گذاری کشورهای اروپایی در تحقیق و توسعه فناوری نانو 4/2 میلیارد دلار و برای آمریکا و کشور ژاپن به ترتیب 6/3 و 8/2 میلیارد دلار بوده است.
در دوره 5 ساله از سال 2000 تنها 8 درصد ثبت اختراعات حوزه نانو الکترونیک در اروپا تجاری سازی شده اند و از میان 30 شرکت برتر فناوری نانو در حوزه الکترونیک تنها دو شرکت Philips و Infineon از کشورهای اروپایی بوده اند.
بر اساس این گزارش ، تجاریسازی کاربردهای فناوری نانو در اروپا با توجه به میزان سرمایه گذاری این کشورها بسیار ضعیف است. کارشناسان برخی از موانع اصلی تجاری سازی کاربردهای نانوالکترونیک در کشورهای اروپایی را مواردی از جمله عدم توجه جدی شرکت های اروپایی به تجاری سازی یافته های تحقیقاتی خود، ضعف حمایت از حقوق مالکیت معنوی در این کشورها و وجود موانع فرهنگی در انجام تحقیقات مشترک در بین این کشورها می دانند.
در کشورهای اروپایی بر خلاف آمریکا ارتباط تنگاتنگی میان مراکز دانشگاهی و کسب وکارها وجود ندارد و از آنجا که بیشتر مراکز تحقیقاتی توسط دولت تأمین مالی می شوند این مراکز به تجاری سازی یافته های تحقیقاتی خود اهمیت نمی دهند. اما در آمریکا مراکز دانشگاهی به دلیل این که به منابع مالی بخش خصوصی متکی هستند، با فشار این مراکز، دانشگاه ها مجبورند تا یافته های تحقیقاتی خود را هر چه زودتر تجاری کنند.
همچنین در کشورهای اروپایی بر خلاف کشورهای شرق آسیا شرکت های بزرگ چندان تمایلی به سرمایه گذاری در حوزه نانوالکترونیک ندارند.