به گزارش خبرگزاری مهر، سلمان خدادادی با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال ۹۶ انجام آزمایشات ژنتیک طبق تاکیدات کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید، گفت: در حال حاضر سالانه نزدیک به ۳۰ هزار نفر معلول در کشور متولد می شوند، متاسفانه به دلیل عدم انجام آزمایشات ژنتیک افراد به شکل اجباری در هنگام ازدواج ضرورتی به طی مراحل آزمایش نداشتند.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه هزینه آزمایشات ژنتیک به مراتب بسیار بالاتر از آزمایشات دیگر است، افزود: هیچ زوجی تمایلی به انجام این آزمایشات ندارد، اما اگر این آزمایشات عملی می شد؛ به طورحتم می توانستیم از تولد کودکان معلول جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: مجلس انجام آزمایشات ژنتیک را برای جلوگیری از تولد کودکان مبتلا به معلولیت اجباری کرد، یعنی برای تمامی ازدواج ها در صورت تشخیص باید آزمایشات ژنتیکی انجام شود؛ البته اعتبارات مورد نیاز را دولت باید در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهد، سازمان بهزیستی خوشبختانه این مصوبه را تا حدودی پیگیری کرده اما شاید در تخصیص بودجه مشکلاتی وجود داشته باشد.
خدادادی با بیان اینکه کمیسیون اجتماعی به طورحتم پیگیری و اجرای دقیق آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج را در دستور کار قرار می دهد، گفت: البته بحث آزمایشات ژنتیک با استفاده از مشاور ژنتیک تفاوت ندارد، یعنی تاکنون مشاوره ژنتیک در مباحث مورد توجه نبوده است؛ البته مشاوره ژنتیک نیز از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و دربرخی نمونه ها برای ازدواج حتی نیاز به مشاوره ژنتیک هم وجود دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به اینکه استفاده از مشاوره ژنتیک باید از سوی سازمان بهزیستی اعلام شود، افزود: استفاده ازمشاور در حال حاضر به شکل قانون نیست، اما اگر سازمان بهزیستی این موضوع را به مجلس اعلام کند؛ تلاش می شود که با تصویب قانون شرایط برای اجرای قانون فراهم شود.