به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد بطحایی در مراسم رونمایی از طرح «ایران مهارت» که در سالن شهدای ۱۷ شهریور وزارت کار در حال برگزاری است اظهار کرد: طرح ایران مهارت تحولی را در نظام مهارتی کشور رقم می زند.
وی افزود: خروجی های نظام آموزش و پرورش بعد از گذراندن ۱۲ سال تحصیل در برخی از زمینه های مهارتی مورد نیاز، شایستگی های لازم را کسب نکرده اند و از ۴۰ سال پیش تاکنون دانش آموزان مهارت های لازم برای حضور در عرصه اجتماعی و فردی را دارا نیستند.خانواده ها نیز بیان می کنند که دانش آموز شاید نمره بالایی را کسب کند اما مهارت های اجتماعی و حرفه ای و مهارت های لازم را ندارد.
وی ادامه داد: از خانواده تا مدیران و مسئولان، رییس جمهور و همچنین مقام معظم رهبری نیز مصداق عینی این مسئله را مطرح می کنند که این نشان دهنده درک مشترکی است و سلیقه یک جبهه سیاسی نیست.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویت های ما تقویت مهارت ها در دانش آموزان است.
وی ادامه داد: در اولین محور ما، مهارت های مربوط به مختصات سبک زندگی ایرانی و اسلامی است. البته به این معنا نیست که در برنامه درسی به این موضوعات نپرداخته ایم. باید با روش های مکمل و با سرعت بیشتر این موضوع را تقویت کنیم و به جلو ببریم.
وی گفت: اولین محور که به آن توجه خواهیم داشت، آموزش مهارت های زندگی همانند گفتگو، تحمل نقد و تفکر است البته نمی گویم که تمام مشکلات به وزارت آموزش و پرورش باز می گردد.
بطحایی تصریح کرد: محور دومی که ما در نظر داریم، تقویت مهارت های کاری است و اینکه دانش آموزان با هدف کارآفرینی و زمینه های حرفه ای مهارت را یاد بگیرند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در کنار پتانسیل وزارت کار از سایر ظرفیت های کشور استفاده خواهیم کرد.
وی ادامه داد: آموزش های مهارتی منجر به اشتغال خواهیم داشت. در دهه ی ۷۰ با ایجاد شاخه کارو دانش، مهمترین هدف کم کردن فاصله بین آموزش با بازار کار بود. متاسفانه در سال های بعد از ۷۰ از این هدف فاصله گرفتم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مهارت هایی که منجر به اشتغالمیشود را تقویت خواهمکرد.
بطحایی گفت: فارغ التحصیل تولید میکنیم که جذب بازار کار نمی شود و این هدر رفت منابع است.
وی بیان کرد: سایه غول کنکور اهداف کاردانش را منحرف کرد. موفقیت توسعه آموزش کاردانش در دهه ۷۰ و ۸۰ به دلیل هماهنگی تمام دستگاه های اجرایی بود.
وی بیان کرد: دولت به تنهایی نمی تواند بار سنگین را به مقصد برساند بدون ورود بخش غیردولتی به بخش مهارت ها فردای ما بهتر از دیروز نخواهد بود.