خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: قریب به هفت سال است که از انقلاب مردمی در بحرین سپری می شود. مردم بحرین ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ انقلاب گسترده خود برای عدالتخواهی و ظلم ستیزی را کلید زدند. از آن زمان تاکنون بحرینی ها خواهان چیزی جز تحقق حداقل میزان عدالت و رفع تبعیض های گسترده در حق خود نیستند. با این حال، رژیم آل خلیفه بدون توجه به مطالبات اصلی و مشروع مردم بی دفاع بحرین، انواع و اقسام ظلم و ستم ها را در حق آنها روا داشته است؛ از سلسله بازداشت های گسترده گرفته تا شکنجه زندانیان سیاسی و انقلابیون بی دفاع. آل خلیفه در این میان، حتی به علمای برجسته بحرینی هم رحم نکرده است.
رژیم آل خلیفه به منظور تنگ تر کردن هرچه بیشتر عرصه بر فعالان حقوق بشری، آنها را ضمن بازداشت و زندانی کردن، در سخت ترین شرایط ممکن قرار می دهند. هدف اصلی رژیم آل خلیفه از این اقدام، ایجاد موجی از رعب و وحشت در صفوف انقلابیون است تا بدین ترتیب به آنها این پیام را مخابره کند که در صورت تداوم مسیر کنونی به سرنوشتی مشابه گرفتار خواهند آمد. به عنوان نمونه می توان به وضعیت کنونی «ابتسام الصائغ» در زندان های آل خلیفه اشاره کرد.
درهمین ارتباط، خبرنگار مهر گفتگویی را با شیخ «علی الکربابادی» عالم برجسته بحرینی انجام داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*اخیرا رژیم آل خلیفه برای شصت و دومین اُمین هفته متوالی مانع از اقامه بزرگترین نماز جمعه شیعیان بحرین در منطقه الدراز شده است. هدف آل خلیفه از ایجاد موانع در برابر انجام آداب و رسوم دینی شیعیان بحرین چیست؟
مقامات منامه می خواهند آزادی های دینی در بحرین را به شدت محروم کنند و بدین ترتیب، شیعیان را در تنگنا قرار دهندهمانگونه که گفتید رژیم آل خلیفه همچنان با وجود گذشت بیش از ۶۰ هفته اجازه اقامه نماز جماعت بحرینی ها در الدراز را نمی دهد. رژیم آل خلیفه به خوبی می داند که نماز جمعه شیعیان در الدراز تأثیر بسیار مهمی در خطاب سیاسی در کشور دارد به همین دلیل از آن ممانعت می کند. نماز جمعه الدراز نقش مؤثری در آگاهی بخشی به مردم بحرین دارد. یکی دیگر از اهداف آل خلیفه کاستن از میزان حضور علماء و روحانیون سیاسی در جامعه بحرین است.
آل خلیفه به دنبال محاصره علماء و پایان دادن به نقش سیاسی آنها در بحرین است. در همین حال، مقامات منامه می خواهند آزادی های دینی در بحرین را به شدت محروم کنند و بدین ترتیب، شیعیان را در تنگنا قرار دهند. این مسأله از مهمترین عوامل اقدام آل خلیفه در ممانعت از برگزاری نماز جمعه بحرینی ها در الدراز است.
*طی روزهای اخیر رژیم آل خلیفه ارتکاب اقدامات خشونت آمیز علیه انقلابیون و به ویژه کودکان را تشدید کرده است. در همین ارتباط تاکنون هشت کودک بحرینی بازداشت شده اند. این مسأله را چگونه ارزیابی می کنید؟
بله کاملا درست است. رژیم آل خلیفه به بازداشت کودکان بحرینی روی آورده است. طبق آخرین گزارش هایی که به دست ما رسیده است، آل خلیفه پس از بازداشت این کودکان، آنها را به اشکال طبق آخرین گزارشها آل خلیفه پس از بازداشت کودکان بحرینی، آنها را به اشکال مختلف تحت شکنجه های گوناگون قرار می دهد مختلف تحت شکنجه های گوناگون قرار می دهد که این مسأله جای تأسف بسیار دارد. این نقض آشکار حقوق بشر است. آل خلیفه به دنبال باجگیری از انقلابیون است.
امروز زندان های آل خلیفه پُر از کودکان بحرینی شده است. آل خلیفه با این اقدام، قصد دارد فعالان سیاسی و خانواده های انقلابیون را تحت فشارهای شدید قرار داده و آنها را وادار به عقبنشینی از مواضع خود و فعالیت های انقلابی شان کند. این فشارها برای تأثیرگذاری بر جنبش انقلابی ملت بحرین است و مفهوم دیگری ندارد.
*چند روز پیش پادشاه بحرینی ضمن سفر به شهر «جده» عربستان با پادشاه این کشور دیدار و گفتگو کرد. آیا این دیدار در راستای تداوم حمایت های عربستان از آل خلیفه در مواجهه با انقلابیون بحرینی انجام شده است؟
از دیدگاه آل سعود، بحرین جزئی از عربستان است و خاندان سعودی اجازه دارند به هر سیاستی که مورد دلخواهشان است در این کشور عمل کنندحمایت های رژیم آل سعود از خاندان آل خلیفه در مواجهه با انقلابیون بحرینی همچنان ادامه دارد و تا به امروز متوقف نشده است. آل سعود، پادشاه بحرین و سران دیگر کشورهای عربی را مطیع محض خود می داند. از دیدگاه آل سعود، بحرین جزئی از عربستان است و خاندان سعودی اجازه دارند به هر سیاستی که مورد دلخواهشان است در این کشور عمل کنند.
دیدارهایی که میان دو طرف صورت می پذیرد، برای تفهیم اوامر جدید ملک سلمان، پادشاه عربستان به مقامات بحرینی و در رأس آنها پادشاه این کشور است. در هر صورت، اقدامات خصمانه و سرکوبگرانه آل خلیفه در سایه حمایت های بی دریغ رژیم سعودی و سران آن در بحرین همچنان ادامه دارد. عربستان سعودی در حال حاضر هدایت بحران کنونی در بحرین را برعهده دارد و سرکوبها در این کشور را هدایت می کند. نقش مستقیم عربستان سعودی در تحولات بحرین و سرکوب انقلابیون و علماء این کشور غیرقابل انکار است.
*نشانه هایی از عادی سازی روابط میان رژیم آل خلیفه و رژیم صهیونیستی در عرصه سیاسی و دیپلماتیک دیده می شود. ارزیابی شما از این موضوع چیست؟
وجود روابط گسترده میان رژیم آل خلیفه و رژیم سعودی به مسأله ای واضح تبدیل شده است. امروز هر دو طرف برای عادی سازی روابط دوجانبه گام برمی دارند و این کاملا واضح و مشخص منامه به خارج از مرزهای بحرین و به رژیم صهیونیستی متوسل شده است و تل آویو را ضامن بقای حکومتش در بحرین می دانداست. علت اصلی این عادی سازی روابط هم این است که دو طرف مسیر خود را مشترک می پندارند. واقعیت این است که منافع میان رژیم های آل خلیفه و آل سعود، کاملا مشترک است.
اینکه آل خلیفه به رژیم صهیونیستی متمایل شده است به خاطر آن است که به شدت نسبت به مشروعیت از دست رفته خود در نزد مردم بحرین نگران است. امروز آل خلیفه از هیچ مشروعیتی در نظر افکار عمومی بحرین برخوردار نیست. لذا منامه به خارج از مرزهای بحرین و به رژیم صهیونیستی متوسل شده است. آل خلیفه قصد دارد تا از طریق تحکیم روابط خود با طرف هایی نظیر رژیم صهیونیستی فشار بر علماء و انقلابیون بحرینی را بیش از پیش افزایش دهد. آل خلیفه رژیم صهیونیستی را ضامن بقای حکومت خود می داند.