به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد ترحمی غروب چهارشنبه در هشتمین همایش سلامت و زندگی با موضوع پیشگیری از سوانح رانندگی و ارتقا سلامت اجتماعی به میزبانی تالار شقایق های دانشگاه شاهرود با بیان اینکه حوادث رانندگی روزانه ۴۳ نفر را به کام می کشاند و ۹۱۰ نفر را مصدوم می کند، ابراز داشت: طی ۱۰ سال گذشته ۲۱۰هزار نفر در سوانح و حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی ناشی از حوادث رانندگی قابل بازگشت نیست، افزود: از ۹ بیماری روانی هشت مورد مربوط بازماندگان حوادث رانندگی می شود که در مجموع حوادث رانندگی سالانه ۶۰ هزار بیمار روانی به جامعه اضافه می کند.
نیمی از عوامل مرگ و میرهای غیر طبیعی را تصادف ها تشکیل می دهد
معاون حقوقی و پارلمانی راهور ناجا با بیان اینکه حوادث رانندگی هفت درصد تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است، ابراز داشت: اگر نمودار درصد فوت در مرکزهای مخالف سال گذشته را بررسی کنیم ۴۲.۷ درصد را حوادث رانندگی تشکیل می دهد که دومین عامل مرگ و میرهای غیرطبیعی در ایران هستند.
ترحمی با بیان اینکه حوادث رانندگی قابل پیش بینی و پیش گیری هستند، تصریح کرد: بیش از نیمی از مرگ های غیر طبیعی که امروز رخ می دهد از بی احتیاطی و عوامل انسانی رخ می دهد، در سانحه رانندگی اتوبوس و سقوط آن به دره که ۱۱ کشته برجای گذاشت و یا در حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان نخبه هرمزگانی ۷۰درصد علت حادثه عامل انسانی بود.
وی افزود: سالانه ۱۶ هزار نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی فوت می کنند که می توانیم با رفتار درست از این فاجعه های انسانی جلوگیری کنیم وقتی این عوامل را بررسی می کنیم به روشنی می توان دریافت که ترافیک با سلامت افراد ارتباط مستقیم دارد.
۳۰درصد تخت های بیمارستانی در اشغال بیماران حوادث رانندگی است
معاون حقوقی و پارلمانی راهور ناجا با بیان اینکه ۱۶ هزار نفر سالانه در حوادث جاده ای فوت می کنند، ابراز داشت: بی احتیاطی و عدم رعایت قانون و مقررات ۳۳۰هزار نفر را در سال مجروح می کند و ۳۰درصد تخت های بیمارستانی در اشغال بیماران تصادفی است که هزینه زیادی در بخش درمان به خود اختصاص می دهد که این مهم می طلبد تا همه افراد درک خطر را از تصادف افزایش و به شهروندان ایمن تبدیل شوند.
ترحمی با بیان اینکه برای اجتناب از تصادف باید انسان، خودرو و جاده ها ایمن باشند، تصریح کرد: در اتحادیه اروپا برای استاندار سازی، خودرو زیر پنج ستاره ایمنی ندارد در صورتی که در ایران سوار خودروهایی هستیم که هیچ گونه ستاره ایمنی را ندارند، خودرو ایمن به جای فوتی مجروح و به جای خسارت جانی هزینه های مالی تحویل می دهد.
وی با بیان اینکه سه هزار نقطه حادثه خیز در کشور وجود دارد، افزود: اصلاح شیب جاده ها و وجود خطوط لغزاننده در حاشیه راه باعث ایجاد هوشیاری در رانندگان می شود، راه و خودرو دست مصرف کننده نیست اما درباره عامل انسانی باید گفت وظیفه هر نفر حفظ جان خود است و انسان باید در مقابل ایمنی و رفتار خودش انتخاب گر باشد.