خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-حنیف غفاری: آنچه امروز در وین می گذرد، منجر به نگرانی شدید مقامات اروپایی شده است. قرار است انتخابات زودهنگام در اتریش، در تاریخ ۲۳ مهر ماه برگزار شود. پیش بینی ها حاکی از آن است که حزب مردم اتریش که سباستین کورتز، وزیر امور خارجه این کشور در راس آن قرار دارد، خواهد توانست حدود یک سوم آرا را به خود اختصاص دهد و در نتیجه این انتخابات، سباستین کورتز به عنوان صدر اعظم اتریش انتخاب خواهد شد. با این حال، نظرسنجی ها نشان می دهد که حزب "آزادی اتریش" که ملی گرا و وابسته به جریان راست افراطی می باشد نیز قادر به کسب یک چهارم آرای عمومی خواهد بود. بر این اساس، احتمال دارد با توجه به اختلاف سنگینی که میان احزاب سنتی در اتریش به وجود آمده است، شاهد شکل گیری دولت ائتلافی میان دو حزب «مردم» و «آزادی» باشیم. این به معنای راهیابی حزب آزاد به دولت اتریش و حضور آن در قدرت خواهد بود. شاید این نخستین بار است که یک جریان راست افراطی در اروپا بتواند به صورت رسمی سکان قدرت را به دست گیرد.
اگرچه برخی تحلیلگران معتقدند که سباستین کورتز و همراهان وی، تا حدودی حزب آزادی را در دولت ائتلافی مهار می کنند، اما باید این حقیقت را پذیرفت که با حضور در دولت ائتلافی، نفوذ جریان راست افراطی در اتریش چندین برابر خواهد شد. همچنین جریان راست افراطی می تواند از این فصت برای یارگیری بیشتر در فضای سیاسی و اجتماعی اتریش استفاده کند. در چنین شرایطی نگرانی مقامات اروپایی نسبت به آنچه در اتریش می گذرد کاملا قابل توجیه است. مقامات اروپایی به خوبی می دانند که راهیابی رسمی حزب آزادی اتریش به قدرت، منجر به تقویت روحیه سیاسی دیگر احزاب راست افراطی در اروپا خواهد شد.
همان گونه که قابل مشاهده است، اصلی ترین اختلاف میان دو حزب ائتلافی آزادی و مردم، مربوط به موضع گیری آنها نسبت به اتحادیه اروپاست. در این خصوص میان سباستین کورتز (به عنوان رهبر حزب مردم اتریش) و مقامات ارشد حزب آزادی اختلاف نظری فاحش وجود دارد. از این رو امکان دارد در صورت بروز بحران هایی مانند موضوع پناهجویان یا مسائلی از این دست، شاهد تقابل جدی دو حزب ائتلافی با یکدیگر باشیم. در چنین شرایطی احتمال خروج حزب آزادی از دولت ائتلافی زیاد است. برخی سیاستمداران اتریشی نگرانند که حضور حزب آزادی در قدرت، منجر به امتیازدهی های مکرر حزب مردم به این حزب افراطی شود. این نگرانی، تا حدود زیادی درست به نظر می رسد. سباستین کورتز به خوبی می داند که حفظ دولت ائتلافی در اتریش هزینه بالایی خواهد داشت.
در این میان، تنها یک گزینه باقی می ماند و آن جلوگیری احزاب سنتی اتریش از شکل گیری ائتلاف دو حزب مردم و آزادی است. با این حال اختلافات شدیدی که میان حزب سوسیال دموکرات و مردم صورت گرفته است، تا حدود زیادی مانع از تشکیل دولت ائتلافی میان دو حزب سنتی اتریش شده است. لازم به ذکر است که حزب سوسیال دموکرات (وابسته به جریان چپ میانه)، طی روزهای اخیر حملات زیادی را متوجه سباستین کوتز رئیس حزب مردم ساخته است. همین مسئله، دورنمایی تشکیل دولت ائتلافی در اتریش میان دو جناح راست و چپ میانه را از بین برده است. این بهترین خبر ممکن برای حزب آزادی و طرفداران جریان راست افراطی در اتریش و اروپا محسوب می شود.