معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تصویب ایجاد مراکز تحقیقات نانوتکنولوژی در دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: هم اکنون 12 طرح مصوب در حوزه فناوری نانو در دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرا می شود.

دکتر حسین ملک افضلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اولویت معاونت تحقیقات و فناوری برای توسعه فناوری نانو در پزشکی تشخیص و درمان سرطان بود که 80 درصد بودجه در اختیار این معاونت، در این بخش هزینه شد و پس از داوری طرح های دانشگاه ها هم اکنون حدود 12 طرح تصویب شده که دانشگاه های علوم پزشکی در حال انجام این طرح ها هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از برگزاری کنگره هایی برای ترویج و تبلیغ نانو و تصویب ایجاد مراکز تحقیقات نانوتکنولوژی در دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان بخشی از فعالیت های توسعه ای فناوری نانو در پزشکی نام برد و افزود: به دلیل اهمیت این موضوع، راه اندازی مراکز تحقیقاتی مرتبط با این بخش تسریع شد و هم اکنون در دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی و جهاد دانشگاهی مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی وجود دارد. آموزش و ایجاد دوره های پذیرش دانشجو در رشته های نانوتکنولوژی و محصول گرا بودن این مسئله نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با ابراز تأسف از اینکه در سال جاری ستاد توسعه فناوری های نانو چندان فعال نبوده و تاکنون اعتبار و بودجه ای به معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برای توسعه این فناوری ها تعلق نیافته تأکید کرد: این نوع تأخیرات موجب دلسردی پژوهشگران می شود و هم اکنون بسیاری از محققان فعال در این زمینه که پروژه هایی را داشته اند به دلیل دریافت نکردن هزینه های خود ناراضی هستند. در واقع حرارت ستاد توسعه فناوری نانو امسال به نسبت گذشته کاهش یافته است.