گرگان- مدیر کل آموزش و پرورش گلستان گفت: گسترش فرهنگ پژوهش یکی از وظایف سرگروه های آموزشی است که باید در مدارس اتفاق بیفتد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا وطنی، ظهر چهارشنبه در همایش هم اندیشی سرگروه های آموزشی و تربیتی استان گلستان که با رویکرد، مدرسه محوری و تحول در کلاس، برگزار شد، اظهار کرد: تاریخچه سرگروه های آموزشی از سال ۵۹ در دوره راهنمایی شروع شد و به لحاظ اقدامات خوبی که انجام گرفت در سال ۶۱، در دوره متوسطه آغاز به کار کرد.

وی افزود: در سند تحول بنیادین، معلم به عنوان مربی تعریف شده و صرفاً منتقل کننده دانش نیست، معلم یک مرجع علمی است که دانش آموز برای هدایت و تربیت خود می تواند به او مراجعه کند.

وطنی تأکید کرد: این تعریف، نقش گروه های آموزشی و جایگاه سرگروه ها را دوچندان کرده است و بنابراین باید نگاه ویژه ای به سرگروه های شود.

وی به انتخاب سرگروه ها توسط همکاران فرهنگی اشاره کرد و تصریح کرد: سرگروه ها منتخب هستند و هدایت و مدیریت گروه ها را باید به شکل تخصصی پی بگیرند.

مدیر کل آموزش و پرورش گلستان با بیان وظایف سرگروه ها گفت: توانمندی سازی گروه که سبب تغییر دانش، تغییر نگرش، مهارت و انگیزه شود از جمله وظایف سرگروه هاست.

وطنی به رویکرد آموزش و پرورش استان که تحول در مدرسه است گریزی زد و تأکید کرد: برای این تغییر باید تحول در کلاس درس ایجاد شود و این تغییر باید از معلم شروع شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر دانش، تغییر نگرش نسبت به تعلیم و تربیت و شغل و نیاز جامعه، نگرش به فرد و خانواده و حکومت در معلم ایجاد شود، به شکل کلی اهداف را بنگرد و طبق آن برنامه ریزی کند.

سرگروه های آموزشی وظیفه هدایت معلمان را بر عهده دارند

مدیر کل آموزش و پرورش گلستان اظهار کرد: از جمله وظایف دیگر سرگروه ها، هدایت معلمان است، اهدافی برای چند سال در نظر گرفته شود و پیگیر آن باشند.

وطنی بیان کرد: سرگروه ها با برگزاری جلسات زمینه را برای انتقال دانش و ایجاد خلاقیت و نوآوری فراهم کنند.

وی تأکید کرد: گسترش فرهنگ پژوهش یکی از وظایف معلمان است و مدرسه صرفاً مرکز آموزشی نباشد و به مرکز تحول و پژوهش تبدیل شود.

وطنی خاطرنشان کرد: صرف توجه به برنامه های روزمره توسط سرگروه ها باعث رکود آموزشی خواهد شد و باید با حضور در مدرسه و ارتباط با دانش آموز و معلم و مدیر اهداف تحقق پیدا کند.

مدیر کل آموزش و پرورش گلستان افزود: باید از حافظه محوری فاصله گرفت و به سمت فهمیدن و درک دانش آموز قدم گذاشت تا وی صاحب قدرت تجزیه و تحلیل شود.

وی همچنین گفت: نقش تربیتی معلم گسترش یابد تا تحول در مسائل تربیتی اعم از تربیت بدنی، اجتماعی و هنری و ... در دانش آموزان ایجاد شود.

وطنی با اشاره به نقش خانواده ها در اسلام گفت: متأسفانه خانواده ها در آموزش و پرورش نقشی ندارند و تنها در انجمن اولیاء و معلمان هستند، براساس اهداف خانواده باید در تصمیمات مدرسه نقش داشته باشد.

وی با بیان این که، شورای معلمان باید معنی دار شود و تشریفاتی نباشد گفت: امسال در همه ابعاد، آموزش و پرورش استان حائز رتبه کشوری شده است، ۱۶۸ دانش آموز و معلم در بخش های مختلف رتبه کسب کردند و رتبه دوم سرگروه های آموزشی در کشور به گلستان اختصاص یافت.