محسن ایمانی گفت: وظیفه فبک یاددادن تفکر انتقادی است. ما اگر به کودکانمان «نه» گفتن را یاد می دادیم، الان در کانون اصلاح و تربیت خیلی از این کودکان حضور نداشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست روز جهانی کودک با موضوع چالش ها و راهکارهای فکرپروری در نظام آموزشی ایران با سخنرانی یحیی یثربی، محسن ایمانی و نعمت الله فاضلی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

محسن ایمانی در این نشست گفت: وظیفه فبک یاددادن تفکر انتقادی است. ما اگر به کودکانمان «نه» گفتن را یاد می دادیم، الان در کانون اصلاح و تربیت خیلی از این کودکان حضور نداشتند.

وی ادامه داد: مطالبی که بچه ها حفظ می کنند بر ظاهر وجودشان می نشیند ولی چیزهایی که می فهمند بر باطن آنها جای می گیرد.

وی افزود: اولین مرحله ادراک حسی است، ادراک خیالی، ادراک وهمی که ابن سینا آن را مطرح کرد و در آخر ادراک عقلی وجود دارد. ما می خواهیم بچه ها به درک برسند. جان لاک می گوید اگر انسان مطالب کمی بداند ولی آن را فهمیده باشد بهتر از این است که مطالب زیادی بداند ولی آن را نفهمیده باشد. ما باید دست بچه ها را بگیریم و در داخل تفکر به مراحل بالاتری برسانیم.

ایمانی گفت: در فرهنگ دینی داریم که یک ساعت تفکر بالاتر از هفتاد سال عبادت است و تفکر جایگاه ویژه ای دارد. هدف این است که بچه ها به فکر کردن وادار بشوند. جلوه بارز انسان که او را از حیوان متمایز می کند فکر کردن است. ادراک عقلی مختص انسان است.

وی افزود: وقتی انسان مطلبی را حفظ کند باعث تغییر در رفتارش نمی شود. اگر پزشکی سیگار بکشد، یاد نگرفته که سیگار برای او مضر است، بلکه تنها حفظ کرده است. انسان از حفظ کردن لذتی نمی برد.

وی ادامه داد: تفکر و پژوهش برای همه است و در همه دروس بچه ها باید اهل اندیشیدن باشند. بچه ها باید یاد بگیرند که دانش را دوست بدارند.

ایمانی در پایان گفت: نمی خواهیم بچه ها فیلسوف شوند و فلسفه را در مقام یک فیلسوف یاد بگیرند. اگر انسان با تفکر انتقادی آشنا نباشد، دچار مشکل می شود.