به گزارش خبرنگار مهر، شاهرخ پارسا بعد از ظهر شنبه در نشست مبارزه با پدیده گرد و غبار اظهار داشت: با توجه به آخرین گزارش مرکز ملی خشکسالی کشور در هفت ساله منتهی به پایان مرداد ۹۶ بیش از ۶۵ درصد مساحت استان با خشکسالی شدید و بسیار شدید مواجه بوده که این وضعیت در نیمه جنوبی به ویژه جنوب غرب استان دیده میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: مطابق آمار ارائه شده از سوی مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور، کاهش باران در سال زراعی ۹۶-۹۵ موجب شد تا استان از نظر رتبه بندی استان بارش جزو استان های خشک کشور قرار بگیرد.
۲۰ درصد چهارمحال و بختیاری دچار خشکسالی متوسط است
وی عنوان کرد: ۶۵ درصد استان دچار خشکسالی شدید و ۲۰ درصد استان دچار خشکسالی متوسط و قرار گرفته و میزان بارش در کل استان نسبت به میانگین بلند مدت با عدد ۵۰۴ میلیمتر حدود ۱۷ درصد کمتر از نرمال است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: روند مدل های اقلیمی نشان میدهد که در سال های آینده همزمان با کاهش میانگین سالانه بارش افزایش یافته و بی اعتمادی به بارش در سطح استان افزایش مییابد و همچنین آستانه بارش های سنگین و سیل آسا بین ۱۳ تا۳۹ درصد افزایش مییابند.
پارسا یادآور شد: جابجایی رژیم بارش به انتهای فصل سرد و تاخیر در بارش پاییز موجب تغییر تاریخ کشت خواهد شد و همچنین کاهش سهم بارش برف از مجموع بارش سالانه افزایش یافته و دیگر آثاری مانند غاریخی را باید در خاطره ها جستجو کرد.
وی تاکید کرد: برداشت بی رویه آب های زیر زمینی سبب فرونشست زمین و آسیب های دائمی به مخازن زیرزمینی و کاهش دائمی حجم آبگیری سفره های آب زیرزمینی شده که امکان ترمیم آن در آینده حتی در دوره های پر باران نخواهد بود.