به گزارش خبرگزاری مهر علی مویدی در جلسه کمیته تخصصی سازمانهای مردمنهاد و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در گذشته آمار دقیقی از معتادان در دست نبود، که امسال این مشکل را مرتفع کردیم و هم اکنون آمار معتادان بصورت رسمی و شفاف اعلام شده است.
وی گفت: در همه جای دنیا؛ برنامهریزی در حوزههای مختلف از جمله اعتیاد نیاز به آمار و اطلاعات دقیق دارد تا طرحهای مقابله با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد تهیه و تدوین شوند.شیب اعتیاد در کشور کنترل شده است اما با این حال ایران به دلیل موقعیت جغرافیای و همسایگی با افغانستان همواره در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و آسیب بیشتری را متحمل میشود.
مویدی افزود: آموزش مهارتهای زندگی و مباحث پیشگیری از اعتیاد برای دانشآموزان در حال اجرا است و فراگیری این آموزشها برای دانشآموزان و اولیا در برای پیشگیری از اعتیاد موثر خواهد بود، همچنین درسنامه آموزشی معلمان مقاطع ابتدایی و راهنمایی برای افزایش سطح پیشگیری از اعتیاد در مدارس تدوین شده و در اختیار معلمان قرار گرفته است.
وی گفت: سال گذشته ۱۶۰۰ نفر در قالب کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد تربیت شدند که این افراد، به دهها نفر آموزشهای پیشگیری از اعتیاد را آموزش میدهند. در دنیا ۱۵ الی ۲۵ درصد معتادان، بهبودی خود را حفظ میکنند اما میزان مانایی بهبود یافتگان در برخی سازمانهای مردمنهاد ایران همچون کنگره ۶۰ که روش درمان و کتابهای آن الگویی برای دیگر کشورها شده است، به بیش از ۷۰ درصد رسیده است.
مویدی ادامه داد: سازمانهای مردمنهاد ظرفیت مناسبی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی هستند و باید در این حوزهها از جمله حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالیت و اقدامات بیشتری انجام دهند؛ چرا که آنها پل ارتباطی دولت و مردم هستند.
همچنین پرویز افشار معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد در این جلسه بیان داشت: اولویت وزیر کشور و دبیرکل ستاد در مبارزه با مواد مخدر، توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد است که توسعه آن نیز میبایست از طریق توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای غیر دولتی صورت بگیرد.
وی بیان داشت: موفقیت در مبارزه با مواد مخدر نیازمند همکاری گسترده مردم در تمامی سطوح پیشگیری و درمان است و رسیدن به این پوشش حداکثری نیز از سوی تشکلهای مردمی میسر خواهد شد تا مردم را پای کار بیاورند.
معاون دبیرکل ستاد بر تشکیل جلسات کمیته به صورت ماهانه و تصویب و پیگیری مصوبات جلسه تاکید کرد و گفت: در هر جلسهای از این کمیته یک نماینده از سازمانهای غیر دولتی حضور یابد و گزارشی از عملکرد سمن و مشکلات آن ارائه دهد.
وی بیان داشت: کمیته تخصصی سازمانهای مردمنهاد و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد یکی از مهمترین کمیتههای ستاد است که از طریق بسیج آحاد جامعه و مردم و در قالب تشکلسازی میبایست به دیگر حوزهها اعم از درمان، پیشگیری، اشتغال و توانمندسازی و خیرین کمک کند.