بیرجند- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از عارضه یابی مشکلات ۱۵۱ معدن استان خبرداد و گفت:۳۹ درصد معادن استان مشکل نقدینگی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، داوود شهرکی ظهر سه شنبه در اولین شورای معادن استان اظهار کرد: شورای معادن استان ها بر اساس قانون برنامه ششم پیشنهاد و به تصویب رسیده است و شورای عالی معادن بر این اساس بخشی از وظایف خود را به شورای معادن استان ها تفویض کرده است.

 وی با بیان اینکه تا کنون دو هزار و ۵۷۰ میلیون تن ذخایر قطعی کشف شده در استان وجود دارد، افزود: همچنین ۱۸۵ فقره پروانه بهره برداری معادن با ذخیره قطعی بیش از ۸۸۲ میلیون تن صادر شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۵۰۰ میلیون تن ذخایر معدنی معادل ۲۵ درصد کل ذخایر استان در دولت تدبیر و امید شناسایی شده است، گفت: در دولت یازدهم ظرفیت استخراج اسمی سالیانه معادن به ۵.۴ میلیون تن با رشدی ۷۲ درصدی افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه عملیات اکتشاف ژئوفیزیک هوایی در وسعت ۵۷ هزار کیلومتر مربع در راستای شناسایی ذخایر سطح و زیرسطحی فلزی و غیر فلزی انجام شده است، عنوان کرد: پنج پهنه اکتشافی نیز به شرکت های معدنی بزرگ داخلی و خارجی واگذار شده است.

شهرکی با اشاره به اینکه یک هزار و ۴۰۰ محدوده اکتشافی راکد آزاد سازی شده است، بیان کرد: ۷۰ میلیون یورو تسهیلات فاینانس چین طرح توسعه معادن ذغال در محدوده پرورده طبس جهت افزایش استخراج به ۷۵۰ هزار تن تصویب شده است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی اکتشاف و بهره برداری از معدن طلای هیرد جهت تست و فرآوری آغاز شده است، اظهار داشت: ماده معدنی سرب و روی با مساحت ۱۴۷ کیلو متر مربع در پهنه واقع در شهرستان های بشرویه و طبس با هزینه ۳۰ میلیارد ریال اکتشاف شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نوار مرزی در پهنه ای به مساحت شش هزار و ۲۰۰ کیلومتر اکتشاف شده است، افزود: ادامه این عملیات نیاز به هشت میلیارد ریال هزینه در سال ۹۶ دارد.

وی با بیان اینکه مجموع اعتباراتی که طی سال گذشته در استان از محل بخش های وابسته به دولت ۹۰ میلیارد تومان بوده است، گفت: سامانه کاداستر در سال ۹۳ در راستای شفاف سازی کلیه مراحل مرتبط با فعالیت های حوزه معدن در حیطه دولت  راه اندازی شده است و کلیه اقدامات قانونی مرتبط با مجوزهای معدنی از طریق این سامانه انجام می شود.

شهرکی با اشاره به اینکه تا کنون طی اجرای طرح عارضه یابی معادن در استان ۱۵۱ معدن مورد بررسی قرار گرفته است، عنوان کرد: طی اجرای طرح عارضه یابی ۳۹ درصد معادن با مشکل نقدینگی، ۲۸ درصد فقدان بازار، ۱۹ درصد نقص ماشین آلات و هشت درصد مشکل در کیفیت ماده معدنی مواجه بوده اند.

وی با بیان اینکه طی اجرای طرح عارضه یابی تعداد ۶۰ معدن مشکلات مالی را مطرح و تقاضای تسهیلات داشته اند، افزود: ۱۱ واحد در قالب اعطای تسهیلات طرح رونق و طرح نوسازی و بازسازی معادن ثبت نام کرده اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بخش زیادی از معادن نیاز به زیرساخت دارند، گفت: سیستم های بانکی باید در حوزه معادن فعال تر عمل کنند.

وی با بیان اینکه نپذیرفتن معدن جهت اخذ تسهیلات یکی از مشکلات عمده معدن کاران است، عنوان کرد: بر اساس قانون معادن هر گونه واگذاری محدوده های معدنی صرفا از طریق مزایده عمومی خواهد بود.