کرمان-سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان گفت:تامین منابع مالی از چالش های پتروشیمی است و برای استفاده از منابع بانکی باید قانون بانکداری مورد بازنگری قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، محمد جواد فدائی، در آیین افتتاحیه چهارمین همایش ملی نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته گفت: پتروشیمی صنعتی ارزش آفرین است و با توسعه این صنعت از ارزش افزوده تولیدات نفت و گاز به خوبی استفاده می شود.

فدایی ادامه داد: صنعت پتروشیمی دارای سودآوری زیاد و بزرگترین صنعت در بورس کشور بوده و تامین خوراک آن نسبتاً راحت و ارزان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمان با بیان اینکه حدود ۵۰ مجتمع پتروشیمی فعال در کشور با تولید بیش از ۴۵ میلیون تن در سال وجود دارد، گفت: ۴۰ درصد از سهم صادرات صنعتی کشور را صنایع پتروشیمی تشکیل می دهند.

فدائی با اشاره به اینکه جای کار در صنعت پتروشیمی زیاد است، افزود: در استان کرمان دو طرح پتروشیمی کرمان و پتروشیمی فجر وجود دارد که مراحل اولیه کار آنها انجام و در آستانه شروع عملیات اجرایی هستند و این پروژه ها مورد حمایت استانداری و مدیریت عالی استان قرار دارند.

وی به چالش هایی که صنعت پتروشیمی با آن رو به رو است  اشاره و تصریح کرد: حل بخشی از این مشکلات بر عهده دانشگاه و بخش دیگر بر عهده وزارت نفت و نیز مدیریت استان است.

فدائی ادامه داد: یکی از چالش های صنعت پتروشیمی برای رسیدن به افق تولید ۱۲۰ میلیون تن در سال، تامین منابع مالی است که متاسفانه به دلیل این که قانون بانکداری ما اشکالات زیادی دارد، در زمینه استفاده از منابع بانکی با مشکل رو برو هستیم و باید این قانون بازنگری شود.

وی یکی دیگر از چالش های صنعت پتروشیمی را حضور در بازارهای جهانی دانست و اظهار داشت: برای حضور در بازارهای جهانی، باید محصولات با کیفیت بالا ارائه شود و برای بهره برداری در بازارهای داخلی هم به صنایع پایین دستی نیاز داریم.

فدائی افتراق در مدیریت طرح های پتروشیمی را از دیگر چالش های این صنعت  دانست و گفت: متاسفانه شرکت پتروشیمی ایران نتوانسته نقش حاکمیتی خود بر طرح ها و پروژه های این صنعت را برعهده بگیرد و این امر باعث شده که پروژه ها به دستگاه های مختلف با خط و مشی های متفاوت سپرده شود.

معاون استاندار کرمان ادامه داد: مشکل انتقال دانش و فناوری، دیگر چالشی است که با آن روبرو هستیم و باید دید ما خدمات را از کشورهای خارجی چگونه می خواهیم دریافت کنیم، ما تکنولوژی و دانش فنی را به صورت یک بسته وارد می کنیم و برای خدمات پس از تولید وابسته می شویم و این به معنای بهره وری نامناسب و پایین در صنایع است.

فدائی چالش بعدی را تامین تجهیزات مورد نیاز پتروشیمی دانست و اظهار کرد: صرف نظر از مشکل تامین مالی و مدیریت، دانشگاه در رفع سایر چالش های این صنعت نقش اساسی دارد و باید در این زمینه فعال عمل کند.

معاون استاندار کرمان، با بیان اینکه برای حمایت از صنعت پتروشیمی اعلام آمادگی می کنیم، گفت: سهم دانشگاه شناسایی فن آوری های جدید و ایده های نو و تمرکز بر روی فن آوری های موجود است، ضمن اینکه توجه به صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی و پیدا کردن راه کار برای تولید کالاهای پرمصرف این صنعت از جمله مواردی است که برعهده دانشگاه هاست.

فدائی با بیان اینکه تامین منابع مالی برای تحقیق و پژوهش های این صنعت بر عهده وزارت نفت است که باید به این امر توجه داشته باشند، تصریح کرد: منابع خوبی هم برای این امر در نظر گرفته شده و ۹ دانشگاه فعال در خصوص این صنعت در کشور داریم که باید دید که سهم دانشگاه شهید باهنر کرمان از این منابع چقدر است.

وی ایجاد هماهنگی بین دستگاههای استانی برای تحقق اهداف تحقیقاتی و پژوهشی و پیشرفت پروژه های پتروشیمی و رفع موانع و مشکلات و هم چنین حمایت از شرکت های دانش بنیان را از جمله وظایف استانداری کرمان در رابطه با این صنعت دانست و تصریح کرد: تشکیل شرکت های دانش بنیان قانون خاص خودش را دارد و شرکت دانش بنیان به معنای واقعی شرکتی است که اختراع و نوآوری و یک ایده قابل تجاری سازی داشته باشد؛ ضمن اینکه یکی از شرایط تشکیل این شرکت ها داشتن حداقل یک اختراع ارزیابی و ثبت شده داخلی یا یک اختراع بین المللی است و حداقل نیمی از درآمد سالانه شرکت باید از فروش فناوری یا کالا و خدمات دانش بنیان باشد تا بتواند از تسهیلات کم بهره مربوط به شرکت های دانش بنیان استفاده کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: برگزاری این همایش در تبادل تجربه جهت رونق صنعت پتروشیمی در کشور مفید و موثر باشد و هم چنین اجرای پروژه های پتروشیمی کرمان و پتروشیمی فجر نیز به خوبی پیش برود.